18. lokakuuta 2006

Huiveja

Tässä mustasta Nallesta tehty kukkahuivi Novitan syksy 2005 -lehdestä. Ei tosin mennyt ihan ohjeen mukaan, huomasin vasta kun Liisa teki samanlaisen... Mutta ei se mitään, Niksu sai samalla ohjeella toteutettuna vielä kolmannen version, niin että ei ne ohjeet aina ole ihan yksiselitteisiä.
Mikähän tämän langan nimi oli? Ostin lankaa (joka pikemminkin muistutti matonkudetta tai vastaavaa neulosta) kaksi kerää Kädentaidot 2006 messuilta Helsingin Wanhasta Satamasta. Sama malli oli sitten seuraavalla viikolla ilmestyneessä MODAssa. Sinänsä ihan hauska huivi, mutta oli aika tylsä neulottava.
Tämän tein Novitan Suvi-langasta, jota aluksi ostin muutaman kerän halvalla Tarjoustalosta. No eihän se mihinkään riittänyt ja lisää metsästettiinkin sitten Porista ja löytyihän sitä paikallisesta Halpa-Hallista. Tämä tuli valmiiksi juuri ajoissa Roopen ristiäisiin. Alla koko komeus ja yllä yksityiskohta. Malli taisi olla Novita kevät (kesä?) 2006 -lehdestä. Lanka on liian paksua tähän malliin, näin oikeasta langasta virkatun huivin Porvoon Lankatalossa ja se oli aivan iiiiiihana. lanka oli sellaista jonka paksuus vaihteli eli välillä oli lähes seitinohutta ja välillä taas reilusti paksumpaa ja huivi oli aivan erinäköinen siitä langasta tehtynä. Melkein teki mieli ostaa kyseistä lankaa ja tehdä uusi versio, mutta oli onneksi liian hyvässä muistissa se miten lopussa jo ällötti virkata noita paloja....
Lisäksi tein haarukkapitsihuivin viime talvena ihanasta violetinkirjavasta mohairlangasta, Lux Mohair tai jotain sinnepäin. Siitä piti tulla joululahja jollekin, mutta lopputulos ei miellyttänyt. Täytyy ottaa siitäkin kuva ennenkuin se menee purkuun, jos sitä nyt saa purettua. Pari viikkoa sitten valmistui pieni kolmiohuivi ruskeasta Garnstudion Vivaldista, se on nyt itselläni käytössä päivittäin. Työn alla on vaaleanpunaisesta Kitten Mohairista Tekstiiliteollisuuden järjestämän huivikilpailun voittanut malli. Se valmistunee ensi viikolla, on jo nimittäin yli puolivälin.

Ei kommentteja: