11. lokakuuta 2006

Sitten niitä sukkia

Näin se aika rientää, en ehtinytkään tehdä mitään "huomenna", hyvä kun nyt edes. MUTTA, sukista taisi olla viimeksi maininta, joten niitä sitten seuraavaksi. Tässä on lähes kaikki vuoden mittaan nitkutetut sukat, muutama pari on uusilla omistajilla ja toivottavasti käytössä.Ensin opettelin tekemään pitsisukat, joihin sain mallin Menitasta Korkeavuorenkadulta. Lankana pitäisi olla joku suht ohut lanka, kaksi paria olenkin tehnyt Schoeller & Stahlin Fortissima Socka -langasta. Kuvan pari on Nallesta joka on siis selkesäti liian isoa ko. malliin, en ole tyytyväinen kun ovat ainakin omaan jalkaani liian löysät. Pitäisi antaa jollekin paksumpijalkaiselle.Sitten neuloin varmaan näitä perussukkia perusmallilla, valmiiksi raidallisista Opalin langoista (Vihreä Vyyhti, Hakaniemen halli) ja Fortissima Socka Colorista (Lankatalo, Porvoo).

Tämän jälkeen halusin taas pitsimallia ja tein Retro-sukat Novitaklubista saamillani ohjeilla. Lankana Sandnes Sisu. Tää malli on musta tosi magee (vaikka langanvaihdot olivatkin melko haastavia) ja istuu jalkaan hyvin. Onneksi on lankoja jäljellä vielä toiseenkin pariin!


Novitassa oli viime syksynä pitkien villasukkien malli Nalle-langasta. Ne neuloin joulunpyhinä ja ne lähtivät Liisan mukaan Rajamäelle kun olivat juuri hänen jalkaansa sopivat. Suuren Käsityölehden sukkaliitteessä oli malli Lehtisukkiin. Ekasta parista tuli mulle aivan liian nafti, jalassa vain mallin vuoksi. Lankana jälleen Fortissima Socka, mutta eikös ole ihana väri?

Jossain vaiheessa tilasin Play.comista kirjan Socks, socks, socks.... Ettei vaan mallit lopu kesken! Kirjassa on varmaan 40 mallia ja vasta yhdet sukat olen toteuttanut kirjan malleista. Ne valmistuivat eilen, enkä vielä ole saanut niistä kuvaa. Ylimmässä kuvassa näkyvät lisäksi pikkuiselle Elina-kummitytölle joululahjaksi aikomani sukat, lankana ihanan pehmeä Lanett Superwash 100% villalanka iloisesti pätkävärjättynä (sekin Porvoon Lankatalosta). Seuraavaksi aion tehdä sellaiset Sneaker-sukkaset, joissa ei ole vartta nimeksikään, mutta muuten näyttävät mukavilta.

Tämä tällä erää, seuraavaksi varmaan sitten huiveja... ;)

Ei kommentteja: