30. maaliskuuta 2007

I'm so tired...

Ja niin on Missekin, nimittäin neulomaan tuota Dollar and a half cardigania. Tuossa joku päivä sitten kehaisin nurinkurin Annalle kommenteissa kuinka takki on kohta valmis ja onnistunee hyvin siitä huolimatta, että Bambun tiheys ei aivan täsmännytkään originaalin ohjeen lankaan. No, nyt voin kertoa ei muuten pidä paikkaansa. Etukappaleista tuli sittenkin aivan liian kapeat ja koko takista liian pitkä. Koska en halua sen näyttävän makkarankuorelta päälläni, purin takakappaleesta pois reilun kolmanneksen, jotta sain yhden mallikerran poistetuksi ennen kavennuksia. Etukappaleet teen nyt sitten kokonaan uudestaan, vielä yhtä suuremman koon silmukkamäärillä ja lyhyempänä kuin ohjeessa. Toinen etukappale on valmis ja toisesta resori. Tietty hihatkin ovat liian pitkät, joten niitä odottaa myös purkaminen ja lyhentäminen yläosasta, onneksi pyöriö on sentään suht' nopea neuloa uudelleen, kun koko ajan saa kaventaa. Ja pakkohan niitä on muutenkin lyhentää koska raidoitus ei muuten täsmää... Jos joku aikoo tuon mallin tehdä, niin kannattaa olla tosi tarkkana noissa kavennuksissa pitsineulekuvion kohdalla, siinä helposti hupenee nuo silmukat luvattomankin nopeasti!!! En oikeastaan ymmärrä missä vaiheessa olin taas päättänyt olla luova ja välittämättä pilkulleen ohjeesta ja lankasuosituksesta.Tässä ahdingossa muistuu elävästi mieleen miten olen joskus aikaisemmin vastaavanlaisessa tilanteessa päättänyt jatkossa tehdä kaikki neuleet vain ja ainoastaan siitä langasta, jota ohjeessakin on käytetty. Tyhmästä päästä kärsii molemmat olkapäät ja ranteet... menikö se noin?

Bambusta oli joku toinenkin tehnyt neuletakin (MODA:n ohjeella) ja totesi blogissaan (en nyt kuollaksenikaan muista missä) että tuotos venyy ja paukkuu joka suuntaan. Siis että siitä venymisestä tuon minunkin neuleeni liika pituus vamaankin johtui. Edelleen, kaikesta huolimatta, pidän langasta ja sitä on mukava neuloa, voisin vaan välillä tehdä jo jotain muuta!

Tilasin seuraavan kirjan viime viikolla ja posti toi sen minulle eilen. Ajattelin, että ehkä siitä löytyisi jotain tarpeeksi yksinkertaista meikäläisellekin, olin jo aikaisemmin ihastunut yarnstormissa esiteltyihin aurinkoisiin peittoihin ja sieltä sain idean tilata tuon kirjankin.
Meikäläisen makuun kyllä natsaa paremmin nämä viileät värit, mutta ne eivät sitten enää olekaan niin pirteitä... Noi mallit nyt eivät ainakaan näytä kovin monimutkaisilta, mutta ans kattoo ny!

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

No voi räkä, ikävä juttu että joudut purkamaan. Mä olen suhtautunut vähän varauksella noihin bambulankoihin ja taida jatkaakin tätä ennen kuin joku raportoi todella onnistuneen ja käytössä kestäneen neuleen.

Kyllä se siitä! Tsemppiä vaan purkuun.

t. Anna, jolla on myös pari pyöriötä purettavana...

helena kirjoitti...

Kiitos myötätunnosta Anna! Tällä hetkellä keskityn lähinnä sukkiin, niissä on vähemmän purettavaa jos menee pieleen ;-)

Sia kirjoitti...

No voihan harmistus! Toivottavasti vaivannäkösi tuottaa tulosta ja neuleesta tulee aivan huippu!!

Minullakin on käynyt tuo venymisongelma bambun kanssa, nauruhermoja ei tarvi pidätellä jos käyt klikkaamassa ja katsomassa nämä postaukset:
1: http://kadentaidot.blogspot.com/2006/12/shedir.html
2: http://kadentaidot.blogspot.com/2006/12/krpshrptin.html

Ekassa linkissä on siis bambulangasta neulomani pipo, ja toisessa sen loppukohtalo... Toivottavasti sinun ei tartte kääntyä luovuuden varaan!

helena kirjoitti...

Sia, en kyennytkään pidättelemään nauruhermojani, aivan hervotonta touhua, mutta hyvin luovaa! Oliskohan mun viisainta luovuttaa jo tässä vaiheessa? Auttaisikohan, jos en IKINÄ pese takkia ja sateen sattuessa pysyttelen tiukasti sisätiloissa...