14. huhtikuuta 2007

"101 tapaa käyttää...osa 2"

Mieheni maksoi tänään visalaskua. Kysyi minulta mukamas niinkuin ohimennen, jotenkin vähän oudolla äänelläkin, että onko meillä joku kuukausimaksu sinne Play.comiin tai jotain? Vastasin silleen ihan vakuuttavasti, että joo se lasku on kyllä ihan oikein ja maksa pois vaan äläkä mieti turhia. Onneksi tilasin sen Nancy Bushin sukkakirjan Amazonin kautta...

Three sisters:
kerille mars...
...miten me oltiin niin paljon kauniimpia vyyhdillä?

Shetland Triangle
edistyy hitaasti, mutta varmasti. Ihan pikkasen kyllä piti tehdä purkuhommia... kuka käski neuloa pitsineuletta illalla tv:n ääressä, vähän hämärässä? Kuvio on yksinkertainen, mutta tarkkana pitää silti olla kun virheitä tulee ihan päivänvalossakin. Mielessäni hoen että "...oikein, oikein, langankierto, oikein, langankierto, oikein...". Jotenkin se ajatus kuitenkin välillä karkaa ja hupsista, miten TUOHON kohtaan tuli ylivetokavennus? No, jos jotain positiivista oikein hakemalla hakee, niin olihan tuosta purkamisesta se hyöty, että nyt uskon itsekin että siitä oikeasti tulee kolmiohuivi!


Seuraavaksi osa 2 sarjasta "101 tapaa käyttää pätkävärjätyt langanjämät". Enää 99 mallia...hmmmm.
Vau, se ON kännykkäkotelo, kuinka omaperäistä...

Luovuuteni on siis huipussaan, tästä ei suunta voi olla kuin alaspäin, joten tämä jääköön sarjan viimeiseksi osaksi. Tekniikka sinänsä on ihan hauska ja siihen voi jäädä vähän koukkuun. Itse jo vakavasti mietin, että joku laukku sitten seuraavaksi, ihan mustasta langasta vaan, tai jos vaikka vähän kimallusta joukkoon tai ... No huh huh!

Googlettamalla löytyi tekniikalle lukemattomia nimiä: silmuvirkkaus, hapsuvirkkaus, lenkkivirkkaus, lastuvirkkaus, puikkovirkkaus, loop stitch, broomstick lace jne. En siis keksinytkään pyörää, vaan ihan ulkomailla asti osataan tää juttu. Ja ohjeitakin oikein kuvien kera löytyy, esim. http://www.kaspaikka.fi/ryijy/lenkkivirkkaus/ tai http://cc.joensuu.fi/~tkkroger/neulonta-virkkaus/silmuvirkkaus.htm.


Seuraavaksi ajattelin kokeilla taas jotain uutta, vaikka vähän vaativampaakin. Ehkäpä jotain seuraavista tekniikoista :)

Ei kommentteja: