28. huhtikuuta 2007

Pitsihuiviboomi jatkuu

Swallowtail Shawl valmistui, pingottui ja pääsi muistikortille. Huivi nyppyineen oli hieman työläämpi neuloa kuin Shetland triangle, mutta vaivan arvoinen. Vielä olisi vaaleanvihreää Sivillaa jemmassa 100g, siitä tullee Flower Basket Shawl. Tämä taitaa olla henkilökohtainen "Collect 'em all" Evelyn A. Clark huivivillitykseni.

Swallowtail Shawl by Evelyn A. Clark
ohje: Interweave Knits, Fall 2006
lanka: Wetterhoffin Sivilla reilu 50g
puikot: 4 mm

Tässä vielä pari kuvaa Shetland Triangelista. En osaa päättää kummasta pitäisin enemmän, ehkä koruttomampi shetlantilainen kuitenkin on enemmän yksinkertaisen meikäläisen oloinen.


Olin torstaina kouluttautumassa keskustassa. Kurssipaikan naapurissa oli lankakauppa Menita eivätkä villit hevosetkaan olisi pitäneet minua poissa tuosta lankataivaasta, saati sitten koko päivän jyskyttänyt päänsärky. Silmät pyöreinä (melkein kuola suupielistä valuen) ihastelin loppumattomilta tuntuvia, houkuttelevia lankarivistöjä. Hillitsin kuitenkin itseni ja ostin vain sen mitä olin suunnitellutkin eli kuusi kerää Garnstudion Silke Tweed -lankaa "Tyhjäntoimittajan tunikaa" varten. Tarkoitus oli ostaa vaaleaa, hiekanväristä lankaa, mutta jälleen kerran sorruin ruskeaan. Olin mielessäni ajatellut langan olevan jotenkin aivan erityyppistä kuin mitä se todellisuudessa on. Olen jo jonkin aikaa ajatellut tekeväni jotain tweedistä ja nythän tämäkin "pakkomielteeni" toteutuu. En ole ollut näin innostunut mistään mallista/langasta pitkään aikaan, toivottavasti olen loppuun asti samaa mieltä... Neuloin mallitilkun samoilla puikoilla ja samoilla silmukkamäärillä kuin viimeksi Butterflystä. Olin valmistautunut jälleen kerran pettymään neuletiheyden suhteen, mutta riemukseni tiheys olikin aivan nappiin. Valmista neuletta on tällä hetkellä pari tuumaa ja viikonloppu edessä! Mutta kuka meillä siivoaisi ?


Nitkutus jatkuu...


5 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Upea huivi! =)

Jatta kirjoitti...

Ei oo totta että vieläkin löytää "uusia" kivoja blogeja vaikka tuntuu etten muuta joskus teekkään ku surffaan päivät netissä..
Mutta siis ihana blogi sulla, pysyn linjoilla varmasti :)

Typy kirjoitti...

Oletpa taitava nitkuttelija. Nostalgia nousee päälle blogisi nimestä. Lapsena aina totesin mummin nitkuttelevan.

helena kirjoitti...

Kiitos vaan kehuista! Typy: Nitkutettua nimi tulee siitä kun mieheni joskus jo seurustelumme alkuaikoina manasi nitiseviä pyöröpuikkojani ja kyseli että mitä sä taas oikein nitkutat. Nuo puikot ovat kokoelmistani hävinneet, en muista kokivatko "luonnollisen" kuoleman vai ovatko ne vaan salaperäisesti kadonneet. Olen tosin lukenut, että joku muukin nitkuttaa, eli kai se ihan oikeakin termi on :-)

riikka n kirjoitti...

En tiedä mistä oot kaivanu ton Flower Basket Shawl-linkin, mutta kiitos siitä :)
Mainio blogi muuten, pääsee minunkin listalle.