22. huhtikuuta 2007

Tosi hyvä suunnitelma

Neulomisintoni vaihtelee vuodenkierron mukaan, kesää lähestyttäessä villalangat alkavat tuntua jotenkin hieman tunkkaisilta ja puuvillasekoitteet mukavammilta. Puuvillalankaa on mielestäni kuitenkin vähän tylsä neuloa, se kun ei oikein jousta. Tämän vuoksi mielummin virkkaan kesällä. Ostin pari päivää sitten uuden Interweave Crochetin. Yleensä menee useita päiviä, jopa viikkoja, ennenkuin tykästyn johonkin malliin, mutta uudesta lehdestä pisti heti parikin mallia silmiini.Ykkössuosikkini on Jennifer L. Applebyn Beachcomber Tunic, jossa neuletta ja virkkausta on kivasti yhdistetty. Lankana on käytetty Garnstudion Silke Tweed -lankaa, jota en valitettavasti lähilankakaupastani saanut. Langan värikarttoja tutkaillessani muistin, että minulla on varastossa lähes oikeanväristä Novitan Butterfly -lankaa. Löysinkin viisi kerää ja vertailin innoissani ohjeen ja langan tietoja. Hmmm, puikkosuositus langalle 3 1/2 mm ja ohjeessa sama, neuletiheys vyötteessä 23 s ja 29 krs - ohjeessa 22 s ja 30 krs. Huippujuttu, saan vanhat langat hyödynnettyä eikä kulu yhtään rahaa!

Yksi pieni mutta: "NOTE: Row gauge, as well as stitch gauge, is extremely important for this project". Mitä? Pakko siis vääntää se mallitilkku (taas). Ja kuinkas sitten kävikään? Mun tilkuista tulee aina jostain syystä 9 x 9 cm.
Eikä tule kuuloonkaan että neuloisin isommilla puikoilla, pikemminkin ehkä pienemmillä. Puolentoista dollarin takin jälkeen minua ei enää huvita ottaa riskejä ja pelleillä gaugella... Eli suunitelma B: ensitilassa kunnon lankakauppaan.

Ja nitkutus jatkuu...

3 kommenttia:

villamokka kirjoitti...

Hei!

Ihanan näköinen malli - tekee mieli. Mistä tuota lehteä saa hyllytavarana?
Mallitilkustasi: kannattaa tehdä reilu tilkku, koska reunasilmukat elää vähän omaa elämäänsä yleensä. Eli noin viittätoista senttiä vastaava s-luku. Ja varsinkin puuvillalla on tilkun kastelu/pesu/oionta hyödyllistä. Onhan siinä puuhaa ja tuntuu että menee aikaa ja lankaa kun haluaisi heti alkaa neuloa sitä oikeaa työtä, mutta suosittelen.

Anne kirjoitti...

Mallitilkkujen tekeminen tuntuu kyllä niin turhalta ja rasittavalta. Mutta vaikka haluaisinkin uskoa toisin, mallitilkun tekemiseen kulutettu aika tulee moninkertaisesti takaisin myöhemmin. ;)

Minä suosittelen kanssa vähän isompien mallitilkkujen tekemistä, niin saat todelliset mitat vielä tarkemmin selville.

helena kirjoitti...

Kiitos mallitilkkuterveisistä...kiva kuulla että muutkin rakastavat niitä. Eikun oikeesti, kyllä mä nykyään aina teen mallitilkun, mutta täytynee ensi kerralla tehdä siis vähän isompi. Silke tweedistä tuli kuitenkin just se 10x10 cm, joten neule on puikoilla! Lehden olen ostanut aina Stockmannilta lehtipisteestä.