5. toukokuuta 2007

Tehotonta shoppausta

Beachcomber tunic on jumissa, lanka loppui kesken. Ohjeen mukaan kulutus on vain 6 kerää mutta minulla meni 5 kerää jo etu- ja takakappaleisiin. Jäljellä oleva kerä tuskin riittää kahteen täysimittaiseen hihaan, ainakaan mun logiikan mukaan. Siispä kävin tänään Menitassa aikomuksenani ostaa pari täydennyskerää, mutta kuinka ollakaan, juuri tuo valitsemani ruskea oli loppunut! Ottivat ystävällisesti nimeni ja puhelinumeroni ylös ja lupasivat muistaa tekstarilla kunhan saavat täydennystä. Vaikka kuinka pinnistelin, en saanut ostetuksi mitään muuta siitä kaupasta. On se kumma kun ainoa väri jota kykenen harkitsemaan on ruskea, rajoittaa kummasti harrastusta kun järki sentään sanoo että jos nyt välillä kuitenkin jotain muuta väriä. Tyhjin käsin poistuin myös samaisen Korkeavuorenkadun Hobbooksista, vaikka jo melko innokkaasti selailinkin muutamia Nancy Bushin kirjoja. Huolestuttavaa.

Amerikkalaisen ruuan kaupasta (Behnford WTC:ssä) ostin sentään kolmea sorttia Kool-Aidia, josko kesälomalla mökillä tulisi kokeiltua lankojen värjäystä. Lemonade, Orange ja Tropical
Punch eivät sentään taida tuottaa ruskeaa, ainakaan jos en sekoita kaikkia keskenään.

Shoppailukierrokseni lopuksi poikkesin vielä tutustumassa Käsityötalo Priimaan Hämeentiellä, sieltä ostin tuon vyyhdin pellavalankaa. Se on vihreää, sillä heillä ei ollut ruskeaa... Vihreä Vyyhti Hakaniemen hallissa jäi väliin kun kello oli jo liikaa, toisaalta vähän sääli kun tuo shoppaus alkoi jo vähän sujua.

Ai niin, aprillipäivänä tilaamani Knitting Vintage Socks tuli torstaina vihdoinkin perille. Olin jo luopunut toivosta, sillä sen matkaan meni yli kuukausi. Yleensä netin kautta tilaamani kirjat ovat tulleet viiden päivän sisällä tilauksesta. Pakettia tutkiessani totesin sen lähteneen rapakon takaa (vaikka mielestäni Englannista tilasin), joten siksi sen tulo kesti niin tajuttoman kauan. Kirja ei ollut aivan niin ihana kuin mitä olin kuvitellut, mutta melkein kuitenkin. Malleja oli ehkä vähemmän kuin odotin, mutta olen silti tyytyväinen. Koska tällä hetkellä olen kykenemätön ostamaan uusia lankoja, pitänee tyytyä varastossa jo oleviin hankintoihin.Huomatkaa yksinkertaisuuteni, sinisävyisenä esitetty malli tehdään sinisävyisestä langasta ja ruskeahkot ruskeankirjavasta. Mitenkäs muuten muka?

Ja vielä yksi ai niin, eli joo on vihreät silmät (mitenkään puhtaan vihreiksi ei kyllä voi kehua):Nitkutus jatkuu...

2 kommenttia:

joko kirjoitti...

tunikasta on tulossa kaunis. minullakin kummasti ruskeat langat puhuttelee eniten.

villamokka kirjoitti...

Köh, kaunis tuo neule/virkkuu. Sain samaisen lehden hankittua Tampesterin Akateemisesta ja on siinä muutama muukin kiva malli. Mistähän langasta toteuttaisin? Jos olisi jokin sellainen myyrän- tai hiekanruskea vähän epätasainen lanka...
(häipyy mumisemaan takavasemalle)