13. kesäkuuta 2007

Laiskotellen...

...kului viikko Bulgariassa. Kiitos vaan kaikille hyvän matkan toivotteluista. Pitsibolerolle oli iltaisin käyttöä, välillä tarvittiin kyllä ihan pitkähihaistakin. Matkaneuleeksi ottamassani kietaisujakussa en edennyt kuin vaivaiset 14 kerrosta sileää neuletta. Alareunan pitsin tein jo kotona ennen lähtöä, ettei tarvitsisi aivoja liikaa lomareissulla rasittaa, vaan saisin tehdä pelkkää sileää... No, kai sitä lomaa voi pitää harrastuksistakin ;-)

Lea Petäjän suunnittelema malli Modassa 3/2007

Matkalta olisi voinut ostaa ties mitä käsinneulottua tai virkattua takkia, puseroa, toppia tai pitsiliinaa todella pilkkahintaan. Ihmettelenkin, mistä puuvillalankaa saa ostaa niin halvalla että voivat niillä hinnoilla myydä. Tekopalkkaa ei tekijälle työn määrään nähden paljonkaan jää. En kehdannut kameran kanssa katujen varsilla ja "puistoissa" neulovia naisia ja mummoja avoimesti sihtailla, mutta muutaman salakuvan sentään nappasin. Neulojat muuten kuljettivat lankaa hassusti niskansa takaa neuloessaan, en tiedä oliko tarkoituksena taata tasainen langankireys vai mikä, mutta kaikki pitivät lankaa samoin. Nyt harmittaa kun en yhdestäkään ottanut sitä kuvaa!

Mukaani tarttui vain yksi ainokainen liina, maailman laiskin kun olen vaatteita sovittelemaan... Liinat oli hinnoiteltu halkaisijan mukaan mallista riippumatta, kuvan liinasta (halkaisija 45 cm) maksoin 15 levaa eli noin 7,50 euroa. Mielestäni erittäin kohtuullista.


Haluan kuitenkin väkertää oman pitsitoppini ihan itse, vaikkapa sitten ensi kesäksi, tai edes sitä seuraavaksi. Mikäs kiire tässä, kun nuo helteetkin jo loppuivat...

Tämäkin on Lea Petäjän suunnittelema malli Modassa 3/2007

Nitkutus jatkuu...

Ei kommentteja: