17. maaliskuuta 2008

Lauantain toivotut

Viikonloppuna käytiin hakemassa kissa Pohjanmaalta anoppilasta kotiin. Koska en talvilomareissumme vuoksi päässyt Kädentaitomessuille, katsoin oikeudekseni, oikeastaan ihan velvollisuudekseni tutustua lähikaupungin, Seinäjoen käsityöliikkeisiin. Ihan perinteistä puhelinluetteloa selaamalla (ei nettiä) löysin Käsityö-aitta Fionan ja Rustoopuori Oy:n.

Fionasta ostin vyyhdin Kauhavan kangasaitan vihreää lenkkimohairia, sillä ihastuin uusimmassa Suuressa Käsityölehdessä olleisiin lenkkimohairista neulottuihin simppeleihin huiveihin. Vyyhdistä tulee useampi huivi, mutta ei vara venettä kaada, eihän? Pakko oli ostaa myös iiiihanaa käsinvärjättyä Trekking hand art -sukkalankaa. Vaikka viimeksi tuollaista kirjavaa lankaa neuloessani päätin etten moisia hankintoja enää tekisi. Värit olivat syötävän ihania, valitsin suht hillityn punakirjavan, mutta vähän harmittaa kun aivan mieletön vihreä-keltainen vyyhti jäi sinne hyllyyn... Lisäksi ostin Marks&Kattenin Bomull:ia slipoveria varten. Langassa on puolet villaa ja puolet puuvilla, en ole sellaista yhdistelmää ennen kokeillutkaan. Mallitilkku (sic!) ainakin syntyi jouhevasti.

Siellä se Feuerland hehkuu :)

Olin jo melkoisen tyytyväinen em. hankintoihin, mutta päätin kuitenkin pikaisesti piipahtaa vielä siellä Rustoopuorissa. Voi mikä T-A-I-V-A-S se olikaan! Ensin hiplasin vähän lankoja, mutta hienoon näyttelyyn tutustuttuani päätinkin siirtyä askartelupuolelle. Hankin sen Rosee pitsi -härvelin (jo vuosi sitten se oli hankintalistalle, mutta kuume meni ohi) ja kolme vyyhtiä Lappajärven värjäämön ohutta paperinarua. Eli kohta pukkaa narukukkaa ikkunaverhojen lomaan, uusimmassa Modassa taitaa olla ko. mallia. Lisäksi ostin vielä sellaisen HOPEe Ball -askartelusetin, josta olisi tarkoitus syntyä 5 kpl hopeisia somistuspalloja, vaikka jouluksi. Mukaan tarttui vielä käsintehty lasikoru, Tiina Ehrukaisen IHANIA. Miten joku voikin keksiä tuollaisen tavaramerkin? No, tuotteet ovat joka tapauksessa ihania!

Anoppilassa aioin keriä mukanani ollutta, jo aikaisemmin hankkimaani Wetterhoffin Sivillaa, joka oli vielä vyyhdillä. Vyyhtiä availlessani anoppi totesi että "Sullahan pitääs olla sellaaset..." johon totesin että niin pitäis, mutta kun ei ole. Kuinka ollakaan, anopilla oli NELJÄT! No, nyt minullakin on yhdet "sellaaset eli ritulit" eli kerinlehdet. Eipä tarvi enää vaivata miestä eikä lapsiakaan!

Viikonlopun antimia

Miksei aina voi olla lankalauantai? Ai mutta sehän on vasta tuleva lauantai :)

Nitkutus jatkuu...

1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Ai että Fionassa oli Trekkingiä !! En ole käynytkään siinä putiikissa omistajanvaihdoksen (n.vuosi sitten) jälkeen. Pitääkin piipahtaa seuraavan kerran kun siellä päin äitini luona käydään. Hyvä saaliit Sinulla ! ;-)