1. toukokuuta 2008

Pakkoulkoilua

Taas on se aika vuodesta kun meillä alkaa koko perheen pakkoulkoilutus ja käsityöt lentää nurkkaan. En vaan voi istua sisällä kun on kevät ja ihana ilma, syksyllä ja talvella pimeässä on ihan hyvä nitkutella sisätiloissa, mutta keväällä on eri juttu.

Viikonloppuna siis ulkoilutettiin teinejä taas oikein urakalla, käytiin fillaroiden katsastamassa Vuosaaren huippu. Jo matkalla piti pysähtyä ihmettelemään Vantaan "merenrantaa", joka kohta on siis sekin Helsinkiä. Siellä ruovikossa oli kalastajia pitkine vapoineen pilvin pimein ja kalaa nousi, pojat meinasivat ihan unohtua jo sinne ihmettelemään touhua. Itse kohde, Vuosaaren huippu ei vielä ole aivan valmis, maisemointi on kesken ja valmista olisi tarkoitus olla kai sitten vuonna 2010. Huipulta oli uskomattoman hyvät näkymät, 360 astetta itäistä Helsinkiä, Vantaata ja Sipoota ja maistuvat eväät syötiin kivillä istuen. Ansan ja Oivan sanoin: Kannatti herätä!


Viime viikolla tein pienen löydön (4 €) antikvariaatista, johon poikkesin kuluttamaan aikaa. En tiedä teenkö kirjasta ikinä mitään, mutta se on kyllä ihan pullollaan ihania pikkuliinoja ja suloisia väli- ja reunapitsejä. Tulee mieleeni ne kaikki ihanat pyyheliinat joita olen kummitädiltäni saanut vuosien varrella joulu- ja syntymäpäivälahjoiksi. Tai siis ne ihanat reunapitsit niissä. Eipä tule nykyään enää paljon pitsejä virkkailtua. Ajattelin kuitenkin, että jos vaikka verhot keittiöön tästä joskus, vaikka sitten kun ei ole muutakaan tekemistä...

Virkattu toppi on edelleen vaiheessa, kunnianhimoisena tavoitteenani on saada se viikonloppuna valmiiksi. Siitä tulee sittenkin kokonaan virkattu, yritys neuloa yläosa oli tuhoon tuomittu alusta alkaen, ei auttanut kuin purkaa ja vaihtaa suunnitelmaan B.

Nitkutus jatkuu...

1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Ihana kuva Vuosaaresta !! Itse asiassa asuimme vielä 8 vuotta sitten Vuosaaren Kallahdessa. Silloin aloiteltiin vasta mm. Aurinkolahden rakentamista. Tuo Huippu oli ihan uusi juttu minulle.
Herkkä kukkakuvia. Topista varmasti tulee kaunis.