4. toukokuuta 2008

Top en pistache

Kukkatoppi valmis ja kuvattu mökkireissulla Kylmänmyllynlähteellä.

Malli: todella vapaasti sovellettu Top en pistache, Ewa Crochet no 17
Lanka: Mandarin petit, määrä n. 200 g
Koukku nro 3


En malttanut odottaa ja ostaa ohuempaa lankaa, vaan päätin kokeilla miten malli toimisi vähän paksummasta langasta, sitä kun olin ostanut jo viime kesänä kesätoppi mielessäni.


No, toimiiko? Toimii ja ei. Alkuperäisen ohjeen toppia voi pitää sellaisenaan, minun versioni vaatii toisen topin alle, sen verran on harva tuo kukkakuvio. Kuvio olisi ollut nätimpi pienempänä. Yläosa olisi kannattanut tehdä kahtena kappaleena, nyt siitä tuli turhan kirjava kun virkkasin kainaloihin asti ympyränä ja sitten edestakaisin ja pinta tuli tietenkin erilaista, koukkukin olisi voinut yläosan virkkauksessa olla vähän pienempi. Ja malli voisi olla edes vähän ruskettunut, elokuussa toi valkoinen toivottavasti jo vähän erottuu ihoni väristä...


Ei ehkä aivan susi, mutta kunhan löydän sopivan kokoista ja väristä lankaa niin taidan tehdä enemmän originaalia muistuttavan version.

Nitkutus jatkuu...

5 kommenttia:

annikainen kirjoitti...

Toimiihan tuo malli noinkin. Pukee sinua, hoikkaa ihmista.

Onko tuohon koivun kylkeen raapustettu sydän? Näyttää ihan siltä.

SatuA kirjoitti...

Hyvältä näyttää - oot selkeesti liian vaativa ; )

helena kirjoitti...

On se sydän, mutta ei mun tekemä ;) Ja Satu, joo, on se ihan kiva mutku ei ole sellainen kun olin ajatellut!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Opiskelen Joensuun yliopistossa käsityötiedettä ja olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa neuleblogeista. Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät neuleblogia. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 26.5.2008 asti. Kyselyllä selvitetään blogien ja bloggaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä:

Kyselylomakkeeseen


Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kolme neuleaiheista palkintoa.

Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen

Limeadine kirjoitti...

Tämähän on ihan kiva! Kovin olet kriittinen itseäsi kohtaan :) . Mullakin tosin käy melkein joka kerta niin, että tulee ihan hyvä, mutta ei oikein se mikä piti!