23. maaliskuuta 2009

Great idea born so dead

Periaatteessa tästä olis tullut tosi kiva neule!

Mielessäni oli paksu, ihana, lämmin villatakki lounastauoille työpaikan jäätävän kylmää ruokalaa varten, sen nimeksi tulisi tietenkin "Lunch time". Mambo on osoittautunut superlämmittäväksi langaksi, Shalom Cardigan on ollut lempivaatteeni tänä talvena, ja siksi ajattelin että se olisi juuri sopivaa lankaa myös tähän projektiin. Ostin sitä 13 kerää, niin että varmasti riittää.

Hmmm.... valkoinen, ei palmikkoa, mutta jotain kuitenkin ja raglanhihat vaihteeksi. Niin ja yhtenä kappaleena neulotaan koko helahoito ettei tule typeriä saumoja! Se "jotain kuitenkin" löytyi helposti Designer Knitting winter 2008/2009 lehdestä, ihan tyynesti varastin pitsikuvion mallista no 5 takin helmaan.

Enää ei puuttunut kuin mallitilkku ja kerrankin tein siitä ihan reilun kokoisen, koska pitsineulehan vetää neulosta vähän kasaan ja piti tietää paljonko silmukoita vähennetään kun sileä neule alkaa. Ettei sitten lötkötä typerästi.

Mutta kas, miten se eka yritys tuntuikin vähän niinkuin kittanalta? Vaikka mittasin ja laskin, ihan laskimella. Hmmm taas, ei muuta kuin pari mallikuviota ja nappilistat vielä lisää niin johan tulee väljyyttä helmaan! Ja tuli, tuli ihan liikaa! Mutta se kävi ilmi vasta kun puolet takista oli neulottu. Miten jotkut tekevät ihania ja vielä ihanampia villatakkeja tuosta noin vaan mentaliteetilla että takki muotoutuu siinä neuloessa, vähän niinkuin itsestään? Kysyn vaan.

Lopputulos on nyt kuitenkin tällä hetkellä se, että hyviä villatakkiohjevinkkejä otetaan mielellään vastaan, ensi syksynä ehkä riittää uutta intoa tähän projektiin.

Take time to measure gauge in order to save time... no johan pomppas! Vasemmalla alhaalla se mallitilkku, josta ei siis ollut mihinkään, hukkaan meni sekin aika :)

Pitäiskö laittaa tunnisteeksi vaikka että ihan susi? Blääh...

Nitkutus jatkuu...

4 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

No voi :( Pitäiskö tähän vaan lakonisesti todeta että sellaista se elämä on :)(ainakin välillä). Elä välitä, kyllä se siitä :)

Marika kirjoitti...

Jep, mä en voi käsittää miten jotkut voi neuloa ihan tajunnanvirtanan toinen toistaankin ihanampia neuleita. Vaikka tekisin mallitilkun, teen aina liian ison neuleen kutoessani suurta neuletta (paitaa tms.)
Laitan langat hetkeksi häpeämään pimeään paikkaan (mitäs tuittuilivat sulle) ja kaiva elokuussa uudestaan esille.

helena kirjoitti...

AnniKainen: Juu, elämä on laiffii...
Marika: Häpeämään joutavat, vaikka vielä vähän mielessä kaihertaa että josko sittenkin vielä joku muu ohje onnaisi. Nuo onnettomat kerät vievät siellä pimeässäkin paikassa niin paljon tilaa :)

Eila kirjoitti...

Blogissani on sinulle Helena jotain. Käyppäs kurkkaamassa!