28. maaliskuuta 2009

Heavy-sydän

Joku ehkä vielä muistaa syksyisen innostukseni Taito-kursseihin. Tuli tehtyä pallovalaisin, enkelivalaisin, heavy-sydän ja valoryijy. No, totta puhuen valoryijyä on valmiina vasta ehkä neljä kerrosta, se jäi alkuhuuman jälkeen vähän tauolle, mutta siitä sitten joskus myöhemmin lisää.Heavy-sydän on odottanut olohuoneen pöydällä jatkokäsittelyä, krakleerausta, kun en ole oikein tyytyväinen tuon maalin väriin ja kuviointiin. Kurssipaikalla ei ollut siihen tarvittavia aineita, joten ostin ne itselleni kotiin ja päätin tehdä sen myöhemmin, tekemättä on vaan jäänyt. Nyt kyllästyin odottamaan inspiraatiota ja päätiin siirtää ryijyn sellaisenaan lopulliseen sijoituspaikkaansa parveekkeen seinälle.


Minun heavy-sydämeni on kyllä vähän kalpea, tuollainen kuurasydän pikemminkin. Heavy-sydän nimi tulee kurssiesitteestä, siinä mallina oli vähän toisella tavalla kaiverrettu ja toisilla väreillä toteutettu pohja. Kyseessä on kehysryijy, joka on tehty ihan perinteisillä ryijysolmuilla hopealangasta metalliverkkopohjaan.

Oli muuten aika rankkaa sormille, hanskat olivat ihan ehdottomat tätä vääntäessä. Pelkkä hopealanka oli jopa minun makuuni hieman liian aneeminen, joten myöhemmin lisäsin joukkoon muutaman "nukan" mustasta metallilangasta. Lankojen päitä oli koukuttavaa kähertää pihdeillä, sitä olisin voinut jatkaa vaikka kuinka pitkään. Ja pujotella noita helmiä.


Verkon taakse laitoin peilin, niin että seinä ei paista sieltä läpi, vaan nukkatiheys näyttää kaksinkertaiselta, metallilangasta kun ei saa niin kovin täyttävää lopputulosta. Hopealanka näyttää jo osittain muuttaneen värinsä melkein kultaiseksi, saa nähdä kuinka mustaksi tuo ryijyn keskusta lopulta muuttuu.

Eila Vyyhdin viemää -blogista ilahdutti minua tuplatunnustuksilla, kiitos! Yleensä minulla ei ole tapana osallistua meemeihin, vai mitä nämä nyt ovat, mutta nyt tuo "Kreativ blogger" osui tällä hetkellä niin kohdilleen, että tätä on pakko jatkaa. Edellinen postauksenihan käsitteli tuota onnetonta villatakkiprojektia, jonka johdosta juuri tällä hetkellä koen olevani kaikkea muuta kuin luova ja innovatiivinen, siksi oli ihana kuulla, että joku ajattelee minusta ja blogistani niin kauniisti!


Kyllähän nuo omasta päästä vedetyt tai valmiista kaupan neuleesta kopioidut mallit aina välillä onnistuvatkin, ja ohjeen mukaan tehdyistä tulee puolestaan ihan onnettomia lopputuloksia, jotka vain odottavat kaapissa purkamista ja uutta tulemista. Se nyt ei tosin ole ohjeiden vika, vaan neulojan, joka ei osaa valita itselleen sopivia malleja.

Aikoinaan aloitellessani teininä neulojan uraani, neuloin ihan kaikki vaan ihan mutu-tuntumalla, vasta aikuisiällä oli intoa tehdä jotain ohjeen mukaan. Äitini on myös koko ikänsä tehnyt näin, kaikki sängynpeitteetkin virkannut pelkän mallilapun mukaan. Knitted lace of Estonia -kirjasta opin, että niin siellä Virossakin ennen tehtiin ja varmaan osittain vieläkin, huivien neulojilla oli kuvioista valmiita mallikappaleita, joita he lainailivat toisilleen. Lainaaja maksoi lainansa lisäämällä uuden kuvion mallikappaleen jatkoksi palautettaessaan sen omistajalle. Hieno systeemi!

Nyt onkin tosi tiukka paikka jatkaa ketjua ja pistää tunnustukset eteenpäin, kun en ole koskaan sitä ennen tehnyt. Mielestäni luovia ja ihania blogeja on niin paljon, että runsaudenpula tekee hommasta lähes mahdottoman, mutta ehkä eniten tulee käytyä ja hämmästeltyä AnniKainen puikoissa -blogissa, joten menköön hänelle. AnniKainen on luova, tekee ihan omia kauniita malleja joista jakaa ohjeet myös muiden iloksi, neuloo sujuvasti toisten ohjeista ja onnistuu ilmeisesti ihan joka kerta!(?)

Nitkutus jatkuu...

6 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Niin tuosta neulomisesta. Nuorena minäkin neuloin vaan omasta päästä, eihän silloin mitään neulemallilehtiä paljon ollutkaan. Eikä varsinkaan meillä, äitinikin neuloi omia mallejaan. Kait semmosen kuvion jostain otti ja siinä neuloessaan sovelteli. Aika paljon vieläkin teen sitä, että otan mallikuvion jostain ja ilman koetilkkua päästelen. Välillä onnistuu, välillä taas ei.

helena kirjoitti...

Pirena: just näin, ei mitään turhia mallitilkkuja :)

AnniKainen kirjoitti...

Ai jai, en nyt sentään ihan joka kerta onnistu neuleissani:)ja muutenkin vallan punastun ylisanoistasi mutta kiitän kyllä kauniisti.

Minä kans tein teininä melkein kaiken omasta päästä ja aika paljon vieläkin ja olen kyllä purkanutkin paljon. Mutta mielummin puran kun jään harmittelemaan tyhmää lopputulosta. Ainakin tämä äidin oppi on mennyt perille ja eikähän sitä purkamisentuskaa muista jos lopputulos on mieleinen.

Tosi hyvä idea tuo peilin laitto tuonne nukkien taakse. Kaunis huuruisen oloinen ryijy :)

Eila kirjoitti...

Mukavaa kun ilahduit tunnustuksista!
Vaan on hieno tuo sydänryijy!

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Ihana sydän!
Täällä ilmoittautuu yksi laiska purkaja, joka neuloo mieluusti ohjeen mukaan. Haluaisin kyllä päästellä oman mieleni mukaan, mutta kun en pidä purkamisesta. Ehkä uskallan kokeilla kun lisää neulevuosia karttuu mittariin.
Ihailen uskallustasi.

Dick0369 kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色