13. huhtikuuta 2009

Kansallismaisemissa

Terveisiä Kolilta, siellä oli vielä ihan oikean talven tuntua, kyllä kelpasi hiihtäjän hiihdellä ja lasketella :) Ihan pikkasen meitä kyllä arvelutti täältä etelästä lähdettäessä, että noinkohan sitä lunta vielä riittää, täällä kun kukkivat leskenlehdet ja sinivuokot. Pelko oli täysin aiheeton.

Hiukan vaaralliselta tuo homma näin rinteen yläpäästä katsottuna näyttää, voisi joitakin hirvittää tuollaiset kuvat. Ipatti on mun suosikkirinne Kolilla, just hyvä: sopivasti jyrkkää, mukasti kumpuilua ja melkein tarpeeksi pitkä. Tuolihissin lähtöpisteessä oli myös ohjeita: "Älä hyppää hissistä". No okei, en sitten...

Otin mennä viikolla valmistuneet Paraphernaliat reissuun mukaan, koska muistini mukaan perillä olisi kivoja kuvauspaikkoja. Mökkimme sijaitsi honkametsässä Pielisen rannalla ja lumen alta olikin paljastunut aivan ihania rantakiviä.

Ja niillä oli yllättävän vaikea tasapainotella :)


Valaistusolosuhteet olivat haastavat, joten ne upeat maisemakuvat eivät sitten olleetkaan niin upeita, joten tässä näitä lähikuvia...

Paraphernalia-sukat
Lanka: Zitron Trekking Handart alle 100g
Puikot: 2 mm


Säästelin tuota lankaa yli vuoden kun mitään tarpeeksi kaunista sukkamallia ei tuntunut tulevan vastaan. Heti kun näin ensimmäiset Paraphernaliat tiesin, että siinä se on. En ole muistaakseni ikinä aikaisemmin neulonut sukkia näin pienillä puikoilla ja tuntuu, että silti niistä tuli vähän reikäiset. Ja valitettavasti myös hieman liian pienet minulle - onneksi samaa lankaa on toinen vyyhti vielä jemmassa, odottakoon se sitä täydellistä mallia.

Nitkutus jatkuu...

9 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Oi vitsi, upeitahan nuo kuvat ovat. Kaikki käy yhteen, värit, maisema, sukanmalli ja jalkapari, niin ja sukat tietenkin :)

Eila kirjoitti...

Kolilla on hienot maisemat, joskus on siellä mökkeilty monta vuotta sitten, mutta ei talvisaikaan.
Sukat on varmaan ihanat, kun ovat niin ohuet.

tiinaf kirjoitti...

Kauniit sukat on! Itselläni ihan ykkösmalli ja tosi kivat jalassa.

helena kirjoitti...

AnniKainen: Kiitos, maisemat vaan olivat niiiin paljon kauniimmat ;)

Eila: Käyhän ihmeessä Kolilla talvellakin, latuja riittää, etkös sinä ole hiihtäjätyttöjä kuitenkin? Minä taas haluaisin lähteä sinne kesällä vaeltamaan...

tiinaf: Juu, malli on erityisen kiva kun sukat ovat peilikuvat. Ei jää mun vikaksi pariksi tätä mallia, olivat niin mukavat neuloakin kun malloi oli tarpeeksi vaihteleva, mutta silti simppeli.

Christina kirjoitti...

Upeita sukkakuvia. Jep jep paraphernalia on mainio sukkamalli.

Christina kirjoitti...

Upeita sukkakuvia. Jep jep paraphernalia on mainio sukkamalli.

Anna kirjoitti...

Tervehdys "Anteroltakin"! Ollaan lueskeltu tätä sun blogia ja voi vitsit kun on hienoja kuvia ja nitkutuksia. Olis se mahtavaa kun itekin osais. Me ollaan siis taas Suomen kamaralla ja yritetään orientoitua normaalielämään. Ei oo helppoa ei... :)

Terveisiä sukulaisilta from Down Under!

helena kirjoitti...

Hei Anna!

Tervetuloa kotiin! Voitko kuvitella, että tajusin tuon "Anteron" vasta aivan teidän reissun viime metreillä kun jonkun postauksen kuvan yhteydessä luki että "Tässä Antero itse". Mulla leikkasi vasta sitten, että mitä se tarkoittaa, vähän mä olen hidas :) Seurasin teidän matkaa suurella mielenkiinnolla, mutta kommentointi kyllä unohtui, sorry! Yrittäkää nyt vaan sopeutua, vaikka ei varmaan oo helppoo, lämpötilat on ainakin tällä hetkellä vähän toista kuin mihin ootte tottuneet...

AnniKainen kirjoitti...

Ehtoota, mulla olis sinulle jotain blogissani :)