3. toukokuuta 2009

Aeolian shoulderette

Kevään kynnyksellä, jo ennen pääsiäistä päätin tehdä pirtsakan huivin ja ihan pienen tällä kertaa. Lankakaupassa etsiskelin sopivaa lankaa, en löytänyt itse ja pyysin apua myyjiltä. Itse olin kävellyt kyseisen hyllyn ohi ajatellen "...tuossa on noita sukkalankoja..." enkä edes nähnyt juuri sitä ihanaa, hyllyssä lymyilevää oranssia, juuri sitä ihanaa jotain, jota olin etsimässä.

C-vitamiinia!!!

Malli oli jo mielessä, se oli ollut rakkautta ensi silmäyksellä! Mutta että helmiä huiviin, noin 850 kappaletta? Olkoon menneeksi, tällä kertaa laitan myös helmet, kerta se ensimmäinenkin!


Ja voi että se olikin koukuttavaa ja kivaa! Miten voi niin paljon joka kerroksella jännittää, että mihin se seuraava helmi laitetaan ja miltä se siinä näyttää? No, se tulee ihan siihen kohtaan mihin ohjeessa käsketään ja näyttää kyllä aika samalta kuin edelliselläkin kerroksella. Pakko tunnustaa, että jossain noin viidennensadan helmen paikkeilla aloin miettiä että "...tän olis kyllä voinut ihan hyvin tehdä ilman näitä helmiäkin..." Jo nyt voisin tosin tehdä saman vaikka uudestaan, oli se sen verran hauskaa!

Malli: Aeolian Shawl by Elizabeth Freeman
Lanka: Admiral Bambus Seide (60% villaa, 20% silkkiä, 20% bambua)
Puikot: 3 1/2 mm
lisäksi helmiä koko 8, n. 850 kpl ja pieni virkkuukoukku helmien pujotukseen


Pirteyttä ja bling blingiä tuli vähän yli oman tarpeen, onneksi huiville löytyi heti uusi koti ja sainpa siitä vielä rahat uuteen huiviin ja helmiin! Ajattelin seuraavaksi ottaa työn alle saman suunnittelijan hieman vanhemman mallin, mutta ensin pitää kuitenkin hankkia ne ihanat langat, sinivihreät(?) ja paljon ohuemmat!

Kuvailemassa käytiin täällä:

Kissankulta kimalteli auringossa enemmän kuin huivin helmet, mutta sitä ei oikein saatu kuviin vangituksi. Kunnon kamera jäi kotiin, kuten myös pikkupokkarin laturi, onneksi virtaa riitti kuitenkin näihin kuviin :)

Nitkutus jatkuu...

19 kommenttia:

kio kirjoitti...

oi, onpa hieno! Langan valinta on aivan mainio ja huh huh tuollainen helmimäärä!

Kaisa kirjoitti...

Onpa upea huivi! Aivan täydellisen värinen ja kuvatkin ovat todella hienoja.

AnniKainen kirjoitti...

Oi juku miten hieno huivi ja mitkä kuvat, huokaus! Hän osaa ja taitaa homman :)

Eila kirjoitti...

Eipä voi kuin ihailla, hieno huivi, hienot kuvat!

Marika kirjoitti...

Huimat kuvat !! Huivi oli jäädä niiden varjoon. Olet taitava valitsemaan kuvauspaikkoja ja löydät aivan upeita kontrasteja ! Ja huivikin on oikeasti todella kaunis. Onnittelut moisen helmimäärän selättämisestä.

helena kirjoitti...

Kio: Kiitos langan valinnasta kuuluukin osaaville myyjättärille, minä en sitä osannut bongata :)
Kaisa, AnniKainen, Eila: Kiitos vaan, malli on minustakin kaunis ja kuvia räpsi mies, osittain kyllä aika tiukan ohjeistuksen saattelemana :)
Marika: Hauska kuulla sinusta jälleen! Kuten joskus olen kertonutkin, tuo kuvauspaikkojen katsastelu on melkein yhtä hauskaa kuin neulominen. Vielä matkalla louhokselle kuvittelin, että kuvailtaisiin veden äärellä, mutta nuo kimmeltävät kiviainesvuoret olivatkin yllättäen mielenkiintoisempia :)

Tui kirjoitti...

oooh, ihana huivi!

Mari kirjoitti...

Ei voi muuta kuin hattua nostaa, kun tuollaisen huivin olet saanut aikaan ja vielä niiden helmien kanssa! :)

villanne kirjoitti...

Onpa upea huivi!

Tytti kirjoitti...

Näyttävä postaus kaikenkaikkiaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpas aivan upea huivi! Mulla taitais helmet jäädä laittamatta :D Miten niin olen laiska ;D

Kyselit huivin langankulutuksesta. Valmis huivi taisi painaa suunnilleen 100 grammaa, joten eiköhän se 120 grammaa riitä. Riippuu tietysti aika pitkälti siitä, että kuinka pitkän huivista haluaa ja millaisen neulekäsialan omaa.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno huivi ja erittäin kiva väri! Helmejä on todella paljon:)

Anna (Kuduja)

helena kirjoitti...

Tui, Mari, Villanne, Tytti: Kaunis kiitos, ehkä se ei olekaan niin räikeä kuin aluksi ajattelin.
Tess: Kiitos kehuista ja kiitos tiedoista, lanka on tilattu!
Anna: Kiitos! Ehkäpä vielä joskus aktivoidun siellä Ravelryssa, käyn kyllä katsomassa sinunkin töitäsi, mutta en ole vielä opetellut kommentoimaan siellä.

kio kirjoitti...

blogissani on sulle haaste :)

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Upea huivi ja kaunis väri!

helena kirjoitti...

Kio: kiitos, katsotaan uskallanko...
Kesän lapsi: kiitos!

Christina kirjoitti...

Voi vautsi, mikä suoritus! Ja miten mahtavan värinen lanka. Mie jätin suosiolla neulomistani Aeolioista helmet pois. Ja aivan mahtavia kuvia.

Mari kirjoitti...

Ihania huiveja :)

Dick0369 kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色