23. heinäkuuta 2009

Purolla

Voihan pyörylä!

Innostuin ihmeesti uuden Novita-lehden pyöryläliivimallista ja uudesta Puro-langasta, vaikka en väreistä ja liukuvärjätyistä langoista muka erityisemmin pidäkään. Jokin tässä mallissa vaan houkutteli kokeilemaan ja kun lankaakin tuli heti lehden ilmestymistä seuraavan päivänä vastaan niin homma oli sillä selvä. Lanka olikin ihanaa neulottavaa ja neulominen sujui sutjakasti kutosen puikoilla, ainakin kun vertasin vauhtia edelliseen mohairneuleeseen, joka ei oikein meinannut edistyä.

Valmiit osat odottivat sitten useamman päivän ompelemista, se vaihe vaan jotenkin taas tökki ja ärsytti. Eilen sain itseäni vihdoinkin niskasta kiinni, ompelin pyöryläliivin kasaan ja lopputulos näytti mielestäni vähintäänkin karsealta.


Ei auta, dokumentoitavahan ne on nämä "tulipahan tehtyä" -sarjan työtkin, joten liivi päälle ja fillarilla kohti puroa. Matkalla liivi lämmitti ihan mukavasti, tuntuu että niitä heinäkuun helteitä saa edelleen odotella :)


Liivi neulotaan siis niin, että ensin tehdään tuo selkäkappale ja siihen sitten ommellaan kiinni tuo erikseen lyhennetyin kerroksin neulottu reunakaitale. Käsille jätetään molemmille sivuille aukot.Varmaan tuon reunakaitaleen olis voinut jotenkin fiksusti, vaikka neuloen päätellä, tuo ruma ommeltu sauma tökkää aika pahasti silmään. Tai olis pitänyt piilottaa se jonnekin kainaloon. Ehkä kevyt höyrytys korjaa tilanteen tai sitten ei, jotain sille on näköjään tehtävä.


No, nyt kun olen ollut kuvien tapaan pukeutuneena koko päivän, niin silmä on jo tottunut tähän liiviin, eikä se nyt niin karsealta näytä/tunnu. Ainakaan koko aikaa. Itse asiassa se tuntuu päällä vähintäänkin mukavalta ja mielestäni noissa kuvissakin näyttäisi olevan aika jees. Ehkä tätä voi sittenkin käyttää.
Malli: Pyöryläliivi (Novita syksy 2009)
Lanka: Novitan Puro (sävy Tundra), 250 g
Puikot: 6 mm sukkapuikot ja pyöröt

Liivistä on lehdessä useampia muunnelmia, ainakin kevyesti tai reilummin kellotettu liivi ja myös pitkähihainen versio. Minä tein kaikista niukimman mallin kun en paljon röyhelöistä perusta. Jos joskus tekisin toisen liivin, niin tekisin reunakaitaleen sittenkin sen enemmän kellotetun ohjeen mukaan, jolloin liivistä tulisi samalla hieman pidempi. (Ja varmaan tekisin sen myös yksivärisestä langasta, mutta sitähän mun tarvi paljastaa tässä...)

Nitkutus jatkuu...

16 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Kivahan tuo liivi on! Minäkin mietin, että voisiko tuon tehdä yksivärisestä langasta, kun mulle nuo Puron värit eivät sovi. Malli on kuitenkin aika veikeä! :)

Eila kirjoitti...

Tuohan näyttää tosi kivalta, värit ovat hyvät, valkoisen kanssa käy oikein kauniisti tuo liivi!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis, kauniimpi kuin lehden kuvissa. Varmaan yksivärisenäkin voisi sen tehdä. T. Elina.

Pirena kirjoitti...

Voi kun täällä on ihania neuleita.
Sun blogisi on nimeltään tuttu, olenkohan joskus kommentoinut. Pidetäänpä mielessä.

Sinikka kirjoitti...

Liivi on aivan upee =)
Pitäsköhän minunkin.....

helena kirjoitti...

Kiitos kaikille, alan jo itsekin pitää siitä enemmän!

aura kirjoitti...

Minusta tuo on kaunis ja sopii sinulle.

AnniKainen kirjoitti...

Onpas hauska liivi ja kuvistakin näkee, että on pehmoinen ja lutunen. Ei ollenkaan paha minusta.

Onpas teillä siellä hieno puromaisema.

Kaislikko kirjoitti...

Hauskalta näyttää päälläsi ja elävässä ympäristössä! Hienoa!

Tutkailin Puroa marketeissa, ja jostain syystä juuri sinun valitsemasi väri oli täältäpäin maata jo loppu.

jules kirjoitti...

kiva siitä tuli. Ja varmasti käytännöllinen suomen kesäsäässä...

Taija kirjoitti...

Mulla on puikolla sama malli samasta langasta, siis samasta väristäkin! Toi sun liivi näyttää hyvältä, sillä ainakin mun tekovaiheessa on niin paljon epäilyksiä.

Mä teen niin, että en päätellyt pyörylää, jätin sen puikolle ja aloin neulomaan reunusta ja yhdistän sen aina op:n vikalla silmukalla ja np:n ekalla silmukalla pyörylään. Pingotusvaiheessa saa kyllä tapahtua ihmeitä, jotta se istuu hyvin.

helena kirjoitti...

aura: Kaunis kiitos!

AnniKainen: No on edes puro kun ei oo sitä virtaa :)

Kaislikko: Pohjanmaan visiitillä totesin tuon värin loppuneen myös sikälkäisistä marketeista, me kaikki tykätään just siitä :) Ei vais, minusta kyllä muutama muukin oli ihan kiva, mutta tällä hetkellä pidän turkoosista, joten siksi valitsin tämän värin kun edes pari raitaa on turkoosia.

jules: Juuri näin!

Taija: Sun systeemi kuulostaa järkevältä, mielenkiinnolla odotan lopputulosta!

Tess kirjoitti...

Kaunis liivihän tuo on. Miekään en niin kauheasti välitä noista monivärisistä langoista, mutta aina välillä osuu silmiin kivalta näyttäviä toteutuksia.

Hilmukka kirjoitti...

Liivin ollessa maassa, sä näyttää ihan cd-levyltä. Värit menevät aivan kuin levyssä :)

Taija kirjoitti...

Nyt voit käydä kurkkimassa Puro-liivisi siskoa blogissani. Yritin selittää yhdistämistäkin paremmin.

helena kirjoitti...

Tess: juu, yksiväriset on niin rauhallisia, mutta aina välillä tulee sorruttua :)

Hilmukka: Hauska mielleyhtymä, toivottavasti sillä on hyvää musiikkia!

Taija: Kävin jo ja hieno liivi se olikin!