11. lokakuuta 2009

Pompulanpampula

Siskon tyttö täytti eilen launtaina vuosia! Tämä onneton täti muisti lähestyvän merkkipäivän vasta perjantaiaamuna, auttamatta liian myöhään siis... Olin nähnyt pompulakeepin pari päivää aikaisemmin Sukka o mu juttu -blogissa ja päätin tehdä samanlaisen synttärisankarille ja lähettää sen heti maanantaina, parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan. LankaMaailma Nordiasta löytyi syksyyn sopivaa sävyä, toivottavasti myös saaja pitää liilasta ja harmaasta, hänen lempiväriään limenvihreää kun kaupassa ei ollut.

Malli: Susun Pompulakeeppi
Koko: se pienempi
Puikot: 3 mm
Lanka:Katia Big Snow, noin puoli kerää

Ohje on Susun silmukat -blogista ja jakaa kuulemma aikalailla mielipiteitä... Toisaalta, mutta sitten taas toisaalta. Minä halusin kuitenkin ehdottomasti neuloa tämän, koska lanka on niin hauskaa. Tässä mallissa taidan eniten pitää juuri noista väreistä, onneksi lankaa jäi jäljelle juuri sopivasti pientä pompulahuivia varten.

Tämä oli mukava ja nopea välityö kun viron villasta aloittamani liivi on jäänyt pahasti kesken... Tarkoituksenani oli matkia alkusyksystä ostamaani mustaa Cristelle&Co:n neuleliiviä ja tehdä itselleni toinen, hieman värikkäämpi liukuvärjätystä villasta.

Tämä on siis selkäkappale ja tästä alaspäin tulisi helmaan pitsineuletta, vaan mistäpä mallikuvio???

Luulin, että minulla olisi reunukseen sopiva pitsineulemalli valmiina Novitan kesänumerosta (malli 71). Vasta kun olin aloittelemassa reunusta niin tajusin, että valitsemani malli tehdään tietenkin helmasta ylöspäin, ei alaspäin kuten minun neuleeseeni tulisi. Siis nyt tarvitsisin pitsineulekuvion, joka olisi noin 10 cm korkea ja päättyisi aaltoilevaan reunaan. Kaikki ideat otetaan mielellään vastaan! Ehkä mun täytyy vaihtaa suunnitelmaa ja virkata reunukset, virkkaamalla yleensä saa helposti juuri sen korkuista pitsiä kuin haluaa.

Työn alla on tällä hetkellä myös Suvi Simolan Vohveli (malli 28) uusimmasta Modasta. Se on kuitenkin vasta niin alkuvaiheissa, ettei siitä sen enempää tällä kertaa.

Nitkutus jatkuu...

9 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Meillä ainakin siskon tyttö ihastui tuohon "pompulaan" kovasti. Lila oli kakkos suosikkiväri toiveena :)

Anna kirjoitti...

En tiedä paljon liivin mallista, mutta sopisiko kuvio, jonka nimi on viroksi Vausabakiri ja jota käytyt Mohäärimets-puserossa? Jos sinulla on Haapsalu sall-kijra, sieltä löytyy useita versioita.

helena kirjoitti...

Mari: Juu, luulen että tämä on hieman nuorempien suosikki. Tosin itse pidän kyllä langasta ja nytkin tein tuosta jämästä virkkaamalla itselleni huivin. Se sopii kuin nenä päähän harmaan villakangastakkini kanssa :)

Anna: Täytyypä katsastaa tuo kuvio, kirja minulla on!

Maartsi kirjoitti...

Pitsin voi tehdä poikittain eli mekon silmukat jätetään puikolle ja ja pitsi kiinnitetän niihin. Huono selitys, mutta Victorian Lace Today -kirjassa on hyvät ohjeet ja huivien reunuksia voi soveltaa muihinkin töihin.

Mari kirjoitti...

Hieno pompulakeeppi! :) Minusta oli tänään hauskaa, kun olin äitini kanssa käsityömessuilla ja siellä oli pompulalankaa ja siitä tehtyjä huiveja tms., niin äitini meinasi, että sellaisia huiveja voi käyttää vaan tosi vanhat, että hänkään (65 v) ei kuulemma ole vielä tarpeeksi vanha sellaisille huiveille. ;) Minä sitten sanoin, että kyllä ihmiset yleensä tekevät sellaisille pikkutytöille pompulaponchoja. :) Tuli vain mieleen, kun sinäkin nähtävästi olet aika nuorelle tuon tehnyt. Minustakin tuo pompulalanka on nimenomaan sellainen tyttömäinen juttu. :)

Pitsisukka kirjoitti...

Voi miten suloinen pompulakeeppi!

Eila kirjoitti...

Ihana! Olen ihastellut noita toisissakin blogeissa, vaikka yleensä vierastan tuollaisia lankoja niin tähän se kyllä passaa erittäin hyvin!

hiisa kirjoitti...

Ootko kokeillut kääntää neulekaaviota toisinpäin? Ja jos ei oo kaaviota, niin ainahan sen voi tehdä :) Ja kun kaavio on käännetty ylösalaisin niin sitten vain neulomaan. Täytyy vain muistaa, että kavennukset on silloin levennyksiä jne...

helena kirjoitti...

Maartsi: Kiitos vinkistä, katsotaan, sanoi lääkäri!

Mari, Pitsisukka ja Eila: Kiitos!

Hiisa: Juu, itseasiassa olen miettinyt kuvion kääntämistä, pitäisi vain jaksaa piirtää se toisinpäin niin olis ikäänkuin helpompaa konkreettisesti seurata kaaviota. En ole vielä päättänyt miten etenen!