5. maaliskuuta 2010

Ei läheskään täydellinen

... mutta saa kelvata.

Kromatogrammi
Lanka: Aade Lõng Artistic (Lavender)
Puikot: 3 mm

Kerrankin jaksoin tehdä ihan reilun mallitilkun, kastella sen ja laskea tiheydet ihan viimeisen päälle. Ja suunnitella, ainakin jo vähän etukäteen, että mitä teen ja miten: Mahdollisimman vähän saumoja, eli alaosa yhtenä kappaleena, hihat pyörönä ja yläosa taas yhtenä kappaleena raglankavennuksilla.

Hitsi, alin nappihan on auki...

Kainaloihin asti menikin tosi hyvin, hihat myös ja osien yhdistäminenkin sujui ihan ok. Yläosaa ja raglankavennuksia neuloessani kuitenkin tajusin, että hihoissa oli sittenkin liikaa silmukoita! Ja vähän myöhemmin tajusin, että myös etukappaleissa oli jonkin verran liikaa... En kuitenkaan enää jaksanut purkaa, koska hihatkin olis pitänyt oikeasti purkaa vähän pidemmälle, jotta niistä olisi tullut tarpeeksi kapeat.

Hätäratkaisuna tihensin vaan kavennustahtia ja päätin muutaman silmukan sieltä täältä pois muutenkin. Ajattelin, että otan sitten vaikka ompelukoneella liiat väljyydet pois... Tai sitten laitan takin pesukoneeseen ja yritän tasaisesti vähän kutistaa takkia. Onko kenelläkään kokemuksia, kannattaako edes yrittää vai kutistuuko liikaa? Tiedän, että jotkut ovat ainakin vironvillasta neulottuja huiveja pesseet koneessa ihan menestyksekkäästi. Tai ainakin niin väittävät :)


Helman ja hihansuut neuloin aina oikein ja kaksinkertaisiksi, en tiedä oliko se nyt niin hyvä idea, alussa tuntui siltä. Kromatogrammin "piikkejä" eli noita kuvioita tuohon helmaan, neuloin niillä "hirtetetyillä nurjilla", jotka opin Vikkelisukkia neuloessani. Eivät ainakaan näissä kuvissa kovin paljon erotu.

Takki on ihanan ohut ja lämmin, joten tavoitteeseen päästiin (no nyt on tarttunut varmaan hiihtäjiltä tapa puhua itsestäni monikossa). Väliäkös sillä, jos se ei aivan täydellisesti istukaan? Vai enkö vaan voi myöntää, että harmittaa ihan sikana? Nyt minulla on kuitenkin erittäin hyvä käsitys siitä, mitä ensi kerralla teen toisin.

Nitkutus jatkuu...

20 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Ihan istuvalta tuo näyttää, ja oppiminen on ihan parhautta :) Värit ovat kyllä ihanan tunnelmalliset.

Mari kirjoitti...

Nätti takki!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis takki joka tapauksessa!

Marika kirjoitti...

Kauniit värit. Klikkasin kuvia suuremmaksi ja yritin tiirailla näyttääkö takki väljältä mutta ei minusta häiritsevästi. Älä anna harmistuksen voittaa sillä olet kyllä taputukset ansainnut kun jaksat koko ajan tehdä näitä isompia neuleita !

heidi kirjoitti...

Musta tuo kyllä näyttää ihan täydelliseltä. Istumisongelma ei välity ainakaan kuvista! Ihanat värit.

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Kaunis takki. Ihanat sävyt. Eikä näytä yhtään liian suurelta minun silmääni vaan on just passeli.

ColibriDreams kirjoitti...

Kaunis neule, eikä ainakaan kuvien perusteella näytä liian väljältä.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Nätti takki ja kauniin värinen!

Anna kirjoitti...

Kiva neule! Se on tietysti lämmin, voi olla varma. En tiedä, supistuuko neule koneessa, en ole koskaan pessyt neuleita pesukoneesa. Joskus toiste voi aloittaa ylhäältä, näin onnistuu välttää hihojen ja yläosan ongelmaa. Värit sopivat erinomaisesti!

helena kirjoitti...

Minna: Juuri näin, ensi kerralla sitten osaan :) Luulisin...

Mari,Hepsi ja Päivi: Kiitos!

Marika, Heidi, Kesän Lapsi, ColibriDreams: Yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa... vai menikös se jotenkin eri tavalla :) Kyllä se vaan on tuolta ylhäältä sellainen pussittava, mutta kyllä mä aion sitä silti käyttää.

Anna: Kiitos! Olenkin harkinnut, että pitäisi opetella aloittamaan ylhäältä, mutta en ole toistaiseksi vielä uskaltanut yrittää.

Riikka kirjoitti...

Tosi nätti takkihan tuo on! Kauniit värit! =)

hiisa kirjoitti...

Takki on ihana. Mä tiedän ton tunteen niin hyvin, kun valmis neule onkin jotain muuta kuin oli suunnitellut. Silloin harmittaa aivan vietävästi, mutta se menee kuitenkin ohi ja myös siitä neuletta oppii pitämään ja käyttämään. Ja usko pois, väljää neuletakkia tarvitaan kyllä, tuletr sen kyllä huomaamaan. :) Ja rohkeasti vain ylhäältä alaspäin neulomaan!

Eila kirjoitti...

Kiva tuli ja nuo värit on hienot!
Vironvillaahan tuo on??? Kutistuu hyvin pesussa:)

Tiina kirjoitti...

Kivan näköisen sait neulastua. Jotenkin nämä virolaisten liukuvärilangan miellyttävät omaa silmääni. Ja ovat sopivan ohuita puseroiksi ja takeiksi. Nätti tuli.

AnniKainen kirjoitti...

Hitsi, siitä tuli kaunis, sopusuhtainen takki ja mitkä värit! Ei ainakaan kuvissa näytä liian suurelta. Minustakin on tuntunut hyvin usein siltä, että jonkun omasuunnitteleman jälkeen tekis mieli tehdä heti perään toinen, paranneltu versio. Olen miettinyt, että ilkiikö sitä tehdä peräti kolmatta versiota samasta mallista (Hiirulainen)kun aikasemmista tuli niin nafteja.

Tuo Annan ehdottama tapa neuleen aloituksesta ylhäältä käsin kuulostaa houkuttelevalta. Eiköhän uskalleta :)

Villanne kirjoitti...

Kaunis neule!

helena kirjoitti...

Riikka: Kiitos, värit ovat kaikki ihania, mutta olisivatko kukin erikseen vielä ihanampia?

Hiisa: Ylhäältä alaspäin kiinnostaa kyllä, pitää vielä vähän kerätä rohkeutta.

Eila: Kiitos ja kiitos myös kun kerroit kokemuksistasi langan kanssa!

Tiina: Minäkin pidän juuri tuosta värien pitkästä liu'usta, ei tule todellakaa töksähtäen. Olis vaan pitänyt neuloa pienemmissä osissa tai vaikka kahdeltä kerältä vuorotellen, niin ei olis niin kovin raidallinen vaan vähän hillitympi.

AnniKainen: Uskalletaan me! Teetkö sä vaikka ekaks :D

Villanne: Kiitos :)

elinam kirjoitti...

Heippa! Tulin tänne ekaa kertaa, kun olen nyt käynyt kierrosta neuleblogeissa. Aloitin nimittäin oman neulekoulun, itse oppilaana ja "opettajana" hah. Haaveilen vasta tuollaisista isoista neuleista, pikkuhiljaa niitä kohti...:D Laitampa blogisi muistiin, on niin mahtavia neuleita täällä!

elinam kirjoitti...

Heipparallaa! Arvonta suosi sinua. Kerro minulle osoitteesi sähköpostiin, niin laitan vihreän lasikorun postiin :D.

Ninnu kirjoitti...

Minun silmissäni tuo on täydellinen! Kaunis.