8. marraskuuta 2011

Kuurankukka, versio 1.0


Taannoisella Tallinnan reissulla ostimme naisissa Karnaluksista kaksi tukkupakkausta harmaankirjavaa Regia Stretch Color -lankaa. Langat jaettiin siten, että minä ja Mia otimme molemmat seitsemän kerää ja Anna kuusi. Kuten jotkut teistä ovat jo havainneetkin, minä suhtaudun jokseenkin nihkeästi pätkä- ja/tai liukuvärjättyihin lankoihin. Ja koska Veera Välimäki käyttää hyvin usein malleissaan kirjavia lankoja, olen tähän asti ohittanut ne vain pikaisella vilkaisulla luullen, että ne eivät ole minun juttuni. Johtuu osittain tietenkin minun yksioikoisuudestani: voisiko kirjavasta langasta neulotun neuleen muka neuloa yksivärisestä langasta? Ei voi. Kaikkihan neulotaan mielellään samasta langasta ja mielellään samasta väristäkin kuin malllineule, värierällä ei sitten enää ole niin kovin niin suurta merkitystä.
Frosty Thread by Veera Välimäki
Lankana Regia Stretch Color
Puikot 3 1/2 mm ja 4 mm

Eniveis, koska Veeran malleja putkahtelee ilmoille tappavan tasaiseen tahtiin, ne ovat alkaneet hiljalleen miellyttää silmääni kovastikin. Osittain tästä syystä päätin hakeutua mukavuusalueeni ulkopuolelle ja ostaa KIRJAVAA lankaa ja totutella niihin varovasti. Harmaahan ei oikeasti ole edes väri, eihän? Jos joku jaksoi lukea tähän asti, niin jo tuosta pitkästä johdannosta saattoi helposti päätellä, että en ole a) kovinkaan luova enkä b) aivan helposti tee omia sovelluksia vaan c) mieluiten neulon aina täsmälleen, korostan sanaa täsmälleen, ohjeen mukaan.

Ostin siis elämäni ensimmäisen Veeran suunnitteleman neuleohjeen ja aloin neuloa. Okei, osaisin neuloa kauluksen, mutta sitten tulikin tenkkapoo, miten se pitää yhdistää??? Onneksi suunnittelija oli ystävällisesti ilmoittanut olevansa käytettävissä mikäli joku palikka ei ohjetta tajuaisi. Vastauksessaan Veera totesi, että jep, oikein on tajuttu. Ja antoi samalla ystävällisen vinkin, että josko sattuisin arpomaan kahden koon välillä, niin kannattaisi valita se pienempi. Niin sitten teinkin.
Osasin noudattaa ohjetta, ihailla hienoja pieniä yksityiskohtia ja loppuun asti mietittyä rakennetta ihan helmaan asti. Uskokaa vaan. Sitten pitikin taas lähettää Veeralle kuvaa ja viestiä, että näinkö vaiko näinkö vaiko sittenkin näin? Onneksi hänellä ei juuri silloin sattunut olemaan parempaakaan tekemistä kuin vastailla minulle ja sainkin taas nopsaan kuvauksen miten helma tehdään. Siis että mihin tulee lärpäke ja mihin napinläpi ja mihin kohtiin ommellaan napit. Tässä kohtaa täytyy mainita, että olen suunnattoman ylpeä siitä, että olin ymmärtänyt ohjeen aivan oikein. Sangen poikkeuksellista! Tosin toinen minun napeistani on aivan eri kohdassa kuin Veeralla. Hän sanoi, että voin kiinnittää sen sopivalta tuntuvaan kohtaan (designerin lupa siis soveltaa)!
Matkan varrella pohdiskelin myös sopivaa pituutta, tekisinkö lyhyen version vai ohjeen mukaisen. Ei liene kovin vaikeaa päätellä, että tein neuleesta juuri sen mittaisen kuin ohjeessa käskettiin. Pingotusvaiheessa totesin, että k-a-i-k-k-i mitat ovat täsmälleen oikein. Vähänkö olin hei polleena!

Kuvien ottamiseen ei tuntunut löytyvän sopivaa aikaa, ei niin millään. Lopulta maksoimme sisäänpääsymaksun Gardeniaan, kun se oli sunnuntaina vielä noin neljäkymmentä minuuttia auki. Valaistus oli huono (kuvaajan mielestä), poseeraaja surkea (poseeraajan mielestä) ja kuvat vähän sitä sun tätä (molempien mielestä). 
Kuvista käy valitettavan selvästi ilmi, että minulla on päälläni aivan väärät farkut: kaikki vetskarit ja saumat näkyvät tyhmästi neuleen läpi. Olisi pitänyt tajuta tehdä leveämpi helma, jotta sen olisi voinut Veeran hienon suunnitelman mukaan tarvittaessa kerätä napilla ylöspäin nätisti lanteille laskoksille. Minun helmani on niin kapea (lue takamus niin leveä) että pysyy kyllä laskostettuna lanteilla ihan ilman nappejakin. Ja näyttää lähinnä typerältä. Ja napit kiinnittävät huomion, no, näette kyllä minne.
Malli sinänsä on kaunis, täynnä ihania pikkujuttuja ja kuitenkin tarpeeksi simppeli minun makuuni. Ohje oli aivan loistavasti kirjoitettu, vaikka muutamia juttuja tosiaan varmistelinkin Veeralta. Iso kiitos avusta!
Nimestä meinasi tulla katastrofi, Villapeikko julkaisi uuden neulekirjansa muutamia päiviä sitten ja siinähän olikin Kuurankukka-nimiset kauniit lapaset. Varmistin Suvilta, että onko ok käyttää samaa nimeä, olinhan aloittanut ja nimennyt projektini Ravelryyn selkeästi jo ennen kirjan ilmestymistä, enkä voinut mitenkään etukäteen tietää noista lapasista. Suvista asiassa ei ole mitään ongelmaa, koska projektitkin ovat täysin erilaiset eikä sekaantumisen mahdollisuutta ole.
Nyt vaan mietin, että puranko helmaa ja teen siitä 11,5 cm (täsmälleen) lyhyemmän vai annanko olla sen pitkänä versiona. Onko mielipiteitä?

Nitkutus jatkuu...

36 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Aivan ihana. Minusta hyvä tuolla pituudella, en purkaisi lyhyemmäksi.

Saitpas minutkin kiinnostumaan mallista, jälleen kerran.

hillanen kirjoitti...

Kaunis. Ja just hyvä pituus. :)

helena kirjoitti...

Seijap: Kiitos, tämän projektin myötä V V:n muutkin mallit ovat alkaneet kiinnostaa minuakin.

Hillanen: Kiitos, hkä neulon helman ainaoikein osan vaan uusiksi ja siirrän tuon minua häiritsevien nappien paikan.

Tiina kirjoitti...

Valtavan kaunis ja tyylikäs. Mielestäni pituus on just loistava, älä lähde purkamaan. :)

Diana kirjoitti...

It is a lovely top Helena and fits your wonderfully :-))

outi kirjoitti...

AIvan ihana! Minä en tekisi muuta, kuin miettisin tosiaan ehkä noita nappeja.:)

Kottby kirjoitti...

Todella upea!

Tuija kirjoitti...

Kuten jo Ravelryssä ehdin kehumaan, todella kaunis. Ja tyylikäs! Minkäkään en purkaisi pituutta, olet erittäin simpsakan mallinen pitämään neuletta juuri tuollaisena, se sopii sinulle just eikä melkeen. Sovella ne rohkeat 11,5 cm jossain toisessa projektissa... ;-)

Leena kirjoitti...

Tuo on kaunis! Olisinpa noin hoikka, niin heti tekisin itsellenikin.

Emma kirjoitti...

Tosi kaunis ja onnistunut neule! Ei kyllä lähelläkään kirjavaa, kaunis semisolid :) Ja pituus on hyvä juuri noin.

Hepuli kirjoitti...

Onpa kaunis! Sopii sinulle kuin valettu! Upea työ taas!

KESÄN LAPSI - MINNA kirjoitti...

Kaunis neule. Paras juuri tuollaisena.

Anne K kirjoitti...

Uusi kommentointiyritys. Ensimmäinen ei tullut läpi. Tosin minun tuurillani se lävähtää tuohon kommenttilootan jatkoksi heti, kun olen julkaissut tämän uudemman kommentin.

Mutta sitten asiaan. Neuleesta tuli oikein kaunis. Jos minun pitäisi arpoa tuon helman pituuden kanssa, niin suoraan sanoen en osaisi päättää.

Mirm kirjoitti...

Pitkänä ehdottomasti! Se on tosi kaunis sun päällä.

Ingi kirjoitti...

Huh-huh, mikä perfektionisti! Itse olisin antanut periksi ja soveltanut suurin piirtein (enkä välttämättä iloitsenut lopputuloksesta). Olet tehnyt hyvin kauniin neuleen, kuin luotu sinulle!

Mia kirjoitti...

Hieno siitä tuli! Pitkä helma sopii sinulle minunkin mielestäni. Ja siitä leveästä takamuksesta sanon, että pyh ja pah!!

Heidi kirjoitti...

Minustakin pituus on hyvä ja ainoa mitä muuttaisin ovat napit, ehkä, jos haluaa olla perfektionisti :) . Mutta tosi kaunis ja sopii sinulle loistavasti.

AnniKainen kirjoitti...

Minnekkähän se kommentti meni? No tulenpa uudestaan sanomaan että on taas niin kaunis neule että. Ja pituudesta, hmm, molempi parempi :) Kirjolangoista täysin samaa mieltä, mutta tässä tapauksessa se on vain eduksi. Pitäisköhän minunkin käydä siellä Karnaluksessa.

Kaisa kirjoitti...

Ihana neule!
Minun silmääni tuo pituus näyttää just sopivalta.

Anonyymi kirjoitti...

Pitkä helma ehdottomasti, en menisi lyhentämään.
Voisiko tuon paidan nähdä livenä, niin voisi antaa lopullisen tuomion :-)

Sari

Anonyymi kirjoitti...

Pitkä helma, ehdottomasti! Juuri tuolla tavalla paitoja pidetään rypytettyinä just nyt muutenkin.

Wioletta G. kirjoitti...

Piękna tunika, prosta a jednak coś w sobie ma. Pozdrawiam:)

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oih miten tyylikäs ja kaunis ja täydellinen

helena kirjoitti...

Nyt minen kestä!!! Kirjoitin äsken miljoona vastausta ja ne kaikki hävis sinne bittiavaruuteen... Oooops, this link seems to be broken!!! Joten nyt vastailen pienissä pätkissä, koska en halua enää kokea tätä samaa uudestaan!

Tiina: Kiiitos! Katotaan miten pituudelle käy!

Diana: Thank u! The beauty of design is of course due to wonderfull designer Veera!

Outi: No juu, niitähän tässä nyt sitten mitetitään pää höyryten ;)

Kottby: Kiitos! Oletkos uusi kommentoija, pitää tulla heti kurkkimaan sinun blogiasi.

Tuija: Kiitos vaan! Ihana sana tuo simpsakka, olin jo kokonaan unohtanut että sellainen on olemassa:) Olisin erittäin mielelläni simpsakka, mutta olenkohan kuitenkaan. Ihan hyvä idea tuo ajatus tehdä toinen lyhyempänä. Hmmm...menee mietintämyssyyn!

helena kirjoitti...

Jesh! Meni läpi!!! Nyt seuraavat vastausyritykset.

Leena: Kiitos! Onhan tästä mallista muitakin kokoja :)

Emma: Wow, uusi sana ja niin kuvaava, semisolid! Ihana sana, kai se olis pitänyt tietää mutta enpä tiennyt. Suurkiitos siitä!

Hepuli: Kiitos! Ettei vaan olisi liiankin valettu (=makkarankuori)? Pitää vielä makustella.

KL Minna: Kiitti, sulla on ainakin varma mielipide asiasta.

AnneK: Aaaaaaarrrrrgggghhhh! Lopetin äsken juuri sun kommentin kohtaan, koska mulla on viime aikoina ollut samoja ongelmia kommentoinnin kanssa. Kuinka ollakaan, niin kävi kun olin näpytellyt näitä vastauksia jo jonkin aikaa...Että se oli sitten sitä mun tuuriani! Ja hei, kiitos rehellisestä mielipiteestä, mä mietin ihan tosissaan tota pituutta! Ja nyt paina julkaise kommentti -nappia, arvaa jännittääkö?

helena kirjoitti...

Haa, taas onnistui vastaukset! Kohta pitää varmaan lotota...

Mirm: Kiitos, sinulla on asiasta ehdoton mielipide!

Ingi: Kiitos! Perfektionismissä on puoelnsa ja puolensa, yleensä ne ärsyttävät osuvat mun kohdalle. Mutta kiitos kauniista sanoistasi :)

Mia: Vai että pyh ja pah... Asiasta voidaan olla montaa mieltä, mutta sovitaanko että helma on liian kapea niin mulla on parempi mieli :)

Heidi: Kiitos, ne on ne napit ainakin juu ;)

AnniKainen: Niinpä, minne meni minun ekat vastaukseni? Taitaa olla bloggerissa jotain vikaavikaavikaa... Molempi parempi. Hei hienoo, toihan se vasta olikin vastaus! Vois melkein voittaa paras vastaus -palkinnon jos sellainen olis jaossa ;)

helena kirjoitti...

Nythän se workkii ihan hyvin, usvaa putkeen vaan...

Kaisa: Kiitos! Onko sulla hyvä vai huono silmä? Ollako vaiko eikö olla;) Mutta kiitos!!!

Sari: En uskalla tuoda näytille, pelottaa se lopullinen tuomio!

Anonyymi: Kiitos mielipiteestä. Että se olis niinku muotia? Hyvä tietää, kun mä tulen aina noin vuoden perässä siitä ajasta missä mennään...

Wioletta G.:Dziękujemy!Zgadzam się!

enkulin käsityöt: Kiitos :) Olisko ihan täydellinen? Tuota väittämää en taida ostaa!

Anna kirjoitti...

Hieno! Pituudesta en osa päättää, molemmat versiot ovat minusta kauneita.

Eila kirjoitti...

Ihana neule, olisinkohan minä lyhyen version kannalla...vaikka on pitkäkin nätti:)

helena kirjoitti...

Anna: Kiitos! Olen jo päättänyt mitä teen, mutta se on vielä kesken, pian näet!

Eila: Kiitos! Taidat olla toinen lyhyen version kannattaja. Ja onhan useampi sitäkin mieltä, että kumpi vaan. On ihan pakko päättää itse :)

Tess kirjoitti...

Tosi kaunis. Mie oon samaa maata kirjavien lankojen suhteen. Aika harvoissa jutuissa toimii, mutta tässäpä yksi hyvä poikkeus :)

Helma on hyvä just noin...tai miksei se menis lyhyempänäkin.

Hepsi kirjoitti...

Upea neule jälleen ja sinun sorjaan varteesi kun sopii mikä vaate tahansa! =)

helena kirjoitti...

Tess: Kiitos! Yritän varovasti totutella kirjaviin ja tämä oli mielestäni hyvä alku.

Hepsi: Punastuu ja kiittää kauniisti!!

kio kirjoitti...

kaunis neule! Mielestäni se voisi olla muutaman sentin pidempikin, jolloinka olisi hyvä mekko, näin nätisti kun kerran istuu. Pysyisikö sitten ylhäällä laskostettuna..?

Maritta kirjoitti...

Tämä on aivan i h a n a! Pituus on hyvä ja nuo kuvat, ne on taas niin ihanat :D

helena kirjoitti...

kio: kiitos! joo, jos olis pidempi niin voisin ajatella mekkona, nyt on pakko luokitella tunikaksi.

Maritta: Kiitos, ja mukavaa jos kuvat miellyttävät, mies kiittää :)