1. toukokuuta 2012

Neuloen olisin jo perillä

EDIT: oli pakko korjata kirjoitusvirheitä, sori!

Lupasin tehdä ystävälleni paidan. Hän itse hankki siihen ihanat, luonnonvalkoiset pehmeät silkkilangat. En löydä langan vyötteestä valmistajaa enkä valmistusmaata, eikä Ravelrystakaan löytynyt tätä lankaa. 50 gramman kerässä lankaa on 125 metriä. Ainoa miinus langalle on se, että kuudessa kuudesta tähän mennessä käyttämästäni kerästä on ollut solmu muutamaa metriä ennen kerän loppumista. Olisivat nyt laittaneet sitten vaikka kerälle vain 120 metriä, niin ei tarvisi säätää niin paljon solmujen kanssa.
Tilaustyö on Estella-pusero Suuri Käsityö 4/2012 -lehdestä ja se toteutetaan puikkovirkkauksella, joka on minulle uusi tekniikka ja siksi kiinnostava.
Paksulle 20 mm:n apupuikolle  kerätään ensin virkuukoukun avulla kiinteiden silmukoiden läpi lankalenkkejä, jotka seuraavalla kerroksella virkataan neljän lenkin nippuihin, joista tuo pintakuvio muodostuu. Väliin virkataan aina yksi kerros kiinteitä silmukoita. Yksi mallikerta koostuu siten kolmesta kerroksesta.


Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että neulominen on nopeampaa kuin virkkaaminen, mutta tiedän, että on monia, joiden mielestä virkkaamalla syntyy valmista sukkelaan. Tämä puikkokikkailu ei ainakaan ole mikään maailman nopein tekniikka, hitaasti, mutta varmasti edetään. Minulta kuluu yhteen mallikertaan 40-45 minuuttia, mutta onneksi aikataulu on vapaa. Toiveena oli vain että valmistuu sitten kun valmistuu :) Itse tosin olen asettanut tälle hieman nopeamman aikataulutavoitteen. Katsotaan miten käy.


Nitkutus jatkuu...

9 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Kaunista tulee. Minä olen puikkovirkkauksella tehnyt yhden huivin, en siihen tykästynyt. Kävi kovin hitaasti.
Äitini neuloo samannäköistä ihan normisti puikoilla. Pitää joku kerta valokuvata hänen neulomisensa ja kokeilla sitten itse. Äiti nimittäin ei osaa todellakaan neuvoa kuinka sen tekee.

AnniKainen kirjoitti...

Ohhoh, taitaspa jäädä minulta tekemättä, osaisnkohan ees. Mutta kaunista neulepintaa vai mitäs pintaa se nyt onkaan syntyy. Kiva kun laitoit nuo selkeät havainnekuvat joiden avulla homma avautuu kummasti.

Mia kirjoitti...

Voin kuvitella, että tuo on hidasta. Myös omassa tilaustyössäni pitsikuvio etenee hitaasti, sillä siinä kerätään edelliskierrosten langankiertoja yhdeksi nipuksi joka 8. kerros. Multa meinaa mennä hermo, vaikka kaikki tapahtuu ihan neulomalla ja puikoilla. Mieli tekisi jo neulomaan muita kesäisiä juttuja (itselle)...

ArualMaria kirjoitti...

Hui, tuossa onkin näpräämistä. Mun hermot ei moista kestäis! Mutta hieno siitä varmasti tulee. Mitähän ovat ajatelleet langan kanssa, solmuja joka kerässä! Huokaus!

Tess kirjoitti...

Kaunista pintaa siitä tulee, mutta taitas jäädä multa tekemättä. On turhan hitaan näköistä touhua.

Tuija kirjoitti...

Komppaan muita: taitaisi jäädä minultakin tekemättä. Mutta hienoa, että olet valmis uusiin koitoksiin ystäväsi takia.

Anonyymi kirjoitti...

Lanka näyttäisi olevan askartelutarvikefirma Creativ Companyn oma lanka:

http://www.cc-craft.co.uk/silk-exclusive-yarn-50-g.aspx

On heillä suomalaisetkin sivut, mutta siellä tuota lankaa ei netin puolella näkynyt.

t. annash

virkattu lintu kirjoitti...

Kaunista pintaa, voisi saada kivan keväthuivinkin! Täytyy joskus kokeilla riittäisikö oma kärsivällisyys tuohon tekniikkaan... :)

Zulka kirjoitti...

Jaki piękny i ciekawy wzór!