21. tammikuuta 2007

Uutta ja vanhaa

Lasketteluvaatteiden inventaariossa poikien kaapeista löytyivät nämä jo aikoja sitten valmistuneet villikset. Malli Novitasta ja lankana Nalle. R:lle takki on just nyt oikean kokoinen, O:lla jo helma vähän lyhyehkö. Hälläväliä, lämmittävät kuitenkin mukavasti kun vihdoinkin on P A K K A S P Ä I V Ä !!!Ja nämä pipothan ovat jo toista talvea kovassa käytössä. Lankana Teddy ja malli omasta päästä, kuvan malleja ujostuttaa...
Tässä tämä anopille valmistunut Teddy-poncho. Malli on siis Novita syksy 2006-lehdestä. Yläosa neulottu ja alaosa virkattu, sivuilla käsille aukot helpottamaan käyttöä. On ainakin lämmin, muusta en oikein tiedä... Poncho odottaa pahvilaatikossa kuljetusta postiin (=vaatii inspiraation). Eilen illalla Niksu opetti mulle uuden, maailman helpoimman tossumallin jonka avulla voi helposti käyttää pois kaikki langanjämät. Hän teki toisen tossun tuosta noin vain malliksi ja aloitti vielä toisenkin, että voin siitä jatkaa ja oikeasti oppia mallin. Tänään jatkoin sitten tossukan loppuun ja ompelin kasaan.

On muuten tosi mukavat jalassa ja lämpimät, pohja kun on kolminkertaisesta langasta. Tässä lankoina Novitan kahta Nallea, mustaa ja harmaankirjavaa, sekä vaaleanpunainen puuvillalanka Mandarin Petit kolmantena pohjassa. Puuvillaa laitetaan pohjaan ettei tossuista tule liian liukkaat.

Ohje: luo kaksinkertaisella langalla 33 silmukkaa, neulo 11 silmukkaa oikein kaksinkertaisella langalla, 11 silmukkaa 1n,1o...1n kolminkertaisella langalla, jätä kolmas lanka odottamaan ja neulo loput 11 silmukkaa oikein kaksinkertaisella langalla. Käännä työ ja neulo 11 s oikein kaksinkertaisella langalla, 11 s kolminkertaisella langalla 1o, 1n...1o ja loput 11s taas oikein kaksinkertaisella langalla. Eli kolmas lanka kulkee aina vain keskimmäisten 11 silmukan mukana työssä. Jatka näin n. 12 cm (tossun suuaukon koko) ja neulo sen jälkeen myös reunimmaisilla silmukoilla 1o, 1n joustetta. Neulo, kunnes työn pituus on vähän lyhyempi kuin jalka johon tossu tulee, vedä lanka kaikkien 33s:n läpi ja kiristä. Ompele langalla tossun päälliosa kiinni ja samoin takasauma. Tossu istuu napakasti jalkaan kun et tee siitä liian suurta vaan hieman "naftin". Katso tarvittaessa mallia ylläolevista kuvista tuplaklikkaamalla niitä suuremmiksi.

Kylläpä on harmaita värejä! Tällä hetkellä teen itselleni slipoveria vihreänkirjavasta Isoveli Colorista ja Anttilan muovipussissa odottaa myös kaksi kerää oranssia Floricaa, niistä tullee Rinsessa-pipo ja lapaset uusimman Ullan mallin mukaan, vähän väriä peliin siis! Kunhan kerkiän...mutta nyt tämä sakki lähtee uimaan!

Ei kommentteja: