16. maaliskuuta 2007

Puolentoista dollarin neuletakki

Aurinkoisia päiviä oli siis tällä viikolla riittämiin ja Mona Lisaa hymyilyttää kun kaikki mustatkin palat loksahtivat vihdoinkin kohdalleen. Mitähän tälle nyt pitäisi tehdä?
Vihreä Samos-neule on ompelemista vaille valmis, tai oikeastaan vaan hihat pitäisi kiinnittää. En tiedä viitsinkö edes ommella sitä kasaan kun olen niin tyytymätön lopputulokseen. Katselin vielä uudestaan sitä Novitan mallilehteä ja löysin sieltä toisenkin mallin joka oli tehty samasta langasta kaksinkertaisena samalla mallikuviolla ja kuvassa sekin neule selvästi kiertää, eli vika ei ole mun käsialassa vaan mallissa. Hmph, tylsää kun siinä oli kuitenkin aika kova työ. No, aina ei voi onnistua.

Uudesta Interweave Knits spring 2007 -lehdestä ajattelin tehdä Véronik Averyn suunnitteleman Dollar and a half cardigan-neuletakin, lankana käytän Novitan uutta Bambu-lankaa. Lanka on aika ohutta mutta tosi mukavaa neuloa ja jälki on ihanan pehmeää!
Olen tehnyt molemmat etukappaleet jo aika pitkälle ja takakappalettakin varmaan yli puolivälin. Bambu-lanka pitäisi olla kesällä mukavan viileää ja kestää jopa 60 asteen pesun, saas nähdä miten on sitten käytännössä.
Misse se jaksaa päivystää mitä ulkona tapahtuu, tykkää istua tuossa tyhjässä palapelilaatikossa. On se vähän sitä maistellutkin yhdestä nurkasta. Pahvia kun on niin mukava repiä, onneksi se ei kuitenkaan syö repimiään paloja vaan pudottaa suustansa pois sitä mukaa kun saa niitä laatikoista irrotettua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oo, kiinnostavaa. Itsekin olen miettinyt puolentoista dollarin takin neulomista, mutta Novitan bambu ei tullut mieleenkään korvaavana lankana. Saitko neuletiheyden täsmäämään - bambuhan on kait ohjeen lankaa aika paljon ohuempaa?

Nurinkurin-Anna

helena kirjoitti...

Joo, bambu on ohuempaa eikä neuletiheys täsmää. Mallitilkun kooksi tuli bambusta nelosen puikoilla 9x9cm(neulon aika tiukkaa, siksi suositusta suuremmat puikotkin). Halusin ohjeen mittojen perusteella neuleen olevan jotain kokojen 32 ja 36 1/4 tuumaa väliltä joten aloitin neuleen näistä suuremman koon silmukkamäärillä. Nyt kun se on lähes valmis, niin huomaan, että etukappaleet olisivat voineet olla ehkä himpun verran leveämmät, voi olla että napituskaitale korjaa tilanteen. Muuten siitä tuntuu tulevan koko 32, sittenkin. Valitsin langaksi bambun kun oli tuota ruskeaa ostanut 10 kerää varastoon jo ennen lehden saapumista, 7 riittää tuohon minun kokooni.