5. huhtikuuta 2007

Mitäs sitten seuraavaksi

Olen ihastellut viime päivinä useissa blogeissa valmistuneita töitä ja miettinyt, että minäkin taidan tehdä tuon seuraavaksi tai ehkä tuon, tai jos sittenkin tuon... Jotkut ovat tehneet pitkiä polvisukkia, jotkut taas ihania palmikkosukkia (esim. baijerilaiset), monet ovat värjänneet itse lankansa ja uusimmassa IK:ssa oli ne haastavat Eunnyn Entrelac sukat. Myös Nancy Bushin sukkakirja Knitting Vintage Socks on useammassakin blogissa ollut kovasti kehuttu ja tykätty.

Kirjastosta yritin varata tuon Nancyn kirjan: kahdeksan varausta ennen minua ja kirjastossa peräti 1 kappale, joten saisin sen ehkä lokakuussa... Ja eikun tilaamaan ikiomaa kappaletta Amazonin kautta. Sen saapumista odotellessa aloin selailemaan tuota Socks, socks, socks -kirjaa joka minulla on ollut jo reilun vuoden ajan. Miten en ollut aikaisemmin huomannutkaan kaikkia kirjassa olevia malleja?
Sieltä löytyy nimittäin polvisukat (Austrian-Patterned Knee Socks by Nell Bushby),palmikkosukat (Aran Sandal Socks by Lori Gayle),
entrelac sukat (Entrelac Socks by Vickie Starbuck) ja...... jopa ohjeet kuvien kera miten ne omat sukkalangat voi värjätä (Dye-Your-Own Socks by Traci Bunkers). Eli aivan kaikkea mitä olin pohtinut. Mihin tässä vielä uutta kirjaa tarvitaan?
Välityönä tein yhdet perussukat. Olen saanut kummitädiltäni joskus, ehkä noin 15 vuotta sitten lahjaksi villasukat, jotka istuvat jalkoihini kuin valetut. Olen käyttänyt niitä säästellen, mutta nyt alkavat pohjat auttamtta olla puhki. Päätin ryhdistäytyä ja selvittää miten ko. malli on tehty ja tehdä itselleni uudet lempisukat. Ostin mielestäni yhtä paksua lankaa (Nallea) ja vyötteen suosituksen perusteella valitsin tukevat, 3 1/2 mm puikot. Mallin kopioimisessa ei ollut suurempia vaikeuksia ja sukista tulikin aikalailla samannäköiset ja -kokoisetkin, mutta jotenkin kuitenkin erilaiset, vähän lörpöt. Vika lienee taas kerran neuletiheydessä (se mallitilkku kun jäi taas väliin...). Kummitätini käyttää kuulemma lankana yleensä 7 veljestä ja neuloo pienillä puikoilla (tämän kuulin kun sukat olivat jo liian pitkällä purettaviksi). Ilmankos ne lahjasukat tuntuivatkin niin napakoilta :o Täytynee joskus yrittää uudestaan, mutta ei nyt ihan heti.

Valkoinen sukka on siis alkuperäinen, aito ja oikea, ruskea meikäläisen yritelmä.Dollar and a half cardiganin osat ovat jälleen kerran valmiit, kuka vaan ompelis ne yhteen? Ja se napituslista aiheuttaa harmaita hiuksia jo etukäteen... Mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Hyvää pääsiäistä! Me lähäretähän pohojanmaalle pääsiäisvalakioille!

4 kommenttia:

Lea kirjoitti...

Socks socks socks-kirjasta löytyy tosiaan paljon kaikenlaista, mutta minäkään en ole saannut vielä saannut tehdyksi mitään siitä. Kumma juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Muistakaa, että kaikki trullit palakitahan!
Siellä valakioilla, siis.

heidi kirjoitti...

nuo kummitätisi (ja nyt myös sinun) tekemät sukat ovat kauniit! ihana tuo reunan polveilu.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sukat ja kiva on blogisikin, olen täällä ensimmäisen kerran.