10. huhtikuuta 2007

Sheep for me, pls!

Pääsiäinen tuli ja meni, laskeutuminen arkeen jo hyvässä vauhdissa. Dollar and a half cardigan (lue: yli puolitoista kertaa tehty neuletakki) valmistui sitten pyhinä, lopultakin. Napituskaitalekin tuli tehtyä kahteen kertaan, kuinkas muuten. Napit vielä puuttuvat, Keskisen suppeahkosta nappivalikoimasta en kelpuuttanut mitään, ei ollut mukamas tarpeeksi tummanruskeita tai olivat liian muovisia... Kuvassa yksi omista jemmoista löytynyt vähän malliksi.
Vaikka takki nyt jotenkin onnistuikin, niin en kyllä ihan heti uskalla bambulankaa valita mihinkään isompaan työhön langaksi, vaikka se kuinka ihanan tuntuista olisikin. Pahoin pelkään, että valmistunut tekele on muutaman käyttö/pesukerran jälkeen entinen, muodottomaksi venähtänyt. Se jää nähtäväksi, toivottavasti kuitenkin kestää paremmin kuin pelkään. Lankaa (Novitan Bambu) takkiin meni noin 350g, nelosen puikoilla neuloin.
Sain anopilta pääsiäisreissulla tällaisen papukaijan lainaksi, tarkoitus olisi tutkailla miten kaija on tehty. Anoppi kun ei kuulemma ole virkkausihmisiä, eikä osaa tehdä samanlaista. Kaija on jo melkoisen iäkäs, peräisin anopin äidin jäämistöstä, sen tarkemmin alkuperää eikä tekijää ole tiedossa. Kyseessä on siis pannulappu, jota käytettiin silloin kun keitettiin kahvia "oikein pikkupannulla" eli ilmeisesti todella erityisille vieraille. Nyt on paineita, maineeni virkkaajana joutaa romukoppaan jos en tuollaista vastaavaa saa väkerrettyä. Näyttääkö yritelmäni yhtään samalta? Ehkä vähän. Hei, tästähän voisi kehitellä vaikka kirjan tyyliin "101 tapaa käyttää pätkävärjätyt langanjämät" ;=)Keskiseltä ostin muuten kerän 7 veikkaa (kuinkas sattuikaan, tummanruskeaa) ja tein villasukan (vasta toinen valmiina) kummitädin ohjeella (kts. edellinen postaus) uudestaan, ja pienillä kolmosen puikoilla. Tulipahan jämäkkää jälkeä, lähes täydellinen kopio mallisukasta! Kyllä nyt kelpaa, tai ainakin sitten kun toinenkin on valmis...

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis neuletakki.

Tui kirjoitti...

Voi, se on kaunis! Itsekin aion tehdä dollar and a half-gardicanin, on kiva nähdä se valmiina :)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis takki! =)

Sini kirjoitti...

Tulipa neuletakista kaunis! Pitäiskö munkin tota vielä harkita...aika hauska muuten tuo papukaija :D

Pikku- Kettu kirjoitti...

Tuo on kyllä kaunis malli! Onnea uudesta neuleesta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Takki on upea!
Hauska idea tuo pannulappu-papukaija, saisikohan siitä mahdollisesti ohjeen? Vaikka ei meillä tuollaista pannuakaan ole käytössä.

Unknown kirjoitti...

Kaunis takki, miunkin sormia alkaa vähän syyhyttämään. Ja kuva on kiva :-)

Papukaija näyttää hauskalta, tuohon jos johonkin pätkävärjätty lankaa sopii hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Minä taas täällä! Kysyit, onko mulla vinkkiä tiimalasikantapäähän. Ei kai mitään erikoista,. Huomasin, että lanka täytyy pitää tosi tiukalla ja täytyy antaa sen nostetun nurjan kääntyä puikolla ikäänkuin kahdeksi silmukaksi, mikä sitten neulotaan yhtenä. En tiedä, osasinko selittää. Kahdesti jouduin tosiaan purkamaan ekan sukan, ennenkuin uskoin tuon itsekään... Tumpelo minä...

Tiina kirjoitti...

Ekaa kertaa vierailulla blogissasi... Kaunis dollaritakki! Toivottavasti Bambu kestää käyttöä, siinä olisi niin kauniita värejä.

Ihana papukaija! Tein joskus kaulahuivin samantapaisella tekniikalla kuin teet papukaijaa.

helena kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista, mukava saada niitä!
jaanam: laitan sinulle ohjetta meilillä kunhan saan sellaisen aikaiseksi.
hepsi: ymmärrän mitä tarkoitat ja niin mielestäni teinkin, mutta silti tuli reikiä, täytyy yrittää vielä joskus uudestaan.
tiinav: ei sinulla satu olemaan ohjetta/muistikuvaa miten tuota papukaijassa käytettyä tekniikkaa oikeasti kuuluisi tehdä?

Dick0369 kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色