18. elokuuta 2007

Bed Socks

Jee, ekat Nancy Bush -sukkani ovat valmiit!

malli: Bed Sock kirjasta Knitting Vintage Socks
lanka: Trekking pro natura (75% villaa, 25% bambua) <100g style="font-style: italic;">puikot: 2 1/2 mm

Onks nää vähän hassut hei? Ja jotenkin vähän surkean näköiset?


No, näiden on kuitenkin tarkoituskin olla tämmöiset - miten sen nyt sanoisi - vähän rupuset, jotta ne sitten pysyvät yöllä hyvin jalassa. Sukat ovat kauttaaltaan samaa mallineuletta, myös pohja.


Olipa mukavaa oppia taas jotakin uutta: kiilakavennuksia ei siis aina tehdäkään samalla tavalla! Näissä sukissa käytetty tapa oli mielestäni suorastaan nerokas ja silti niin yksinkertainen, mallikuvio jatkuu kauniisti kavennuksista huolimatta. Sama koskee kärkikavennuksia.


Kyllä neulojat olivat fiksuja jo kauan sitten, tämäkin malli on julkaistu alunperin jo vuonna 1896 sarjassa Weldon's Practical Needlework.


Ainoa miinuspuoli tässä sukkaprojektissa oli yhden bambupuikon katkeaminen, tiukka käsialani ja kolme nurin yhteen oli sille yksinkertaisesti aivan liikaa... Pysyn siis suunnitelmassani ja seuraavaksi vuorossa ovat Fancy Silk Socks, samasta kirjasta.

P.S. Alkoi tuo pipokuva tympiä, joten vaihdoin sen toiseen (vaikka kohta se pipokausi taas alkaakin)!

Nitkutus jatkuu...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, onpa metsänneidolla kauniit sukat. Näkee varmaan suloisia unia nuo jalassa.

heidi kirjoitti...

Ihanat sukat! Nuo ovat olleet yhdet suosikkini kirjassa (ehkä juuri omituisuutensa vuoksi), joten on kiva tietää, että niiden neulominen sujuu ongelmitta.

Anonyymi kirjoitti...

Vau, onpa todella kauniit sukat, ja lanka sopii niihin kuin nakutettu!