30. maaliskuuta 2008

Sunnuntai-iltapäivän ratoksi

...kuvausretkellä Ikea:n parkkiksella. Melkein 7 astetta lämmintä, mutta hyytävä viima, hrrrr... Kuvattavana oli palmikkosilipari, jonka on apinoin Annelta (luvan ja neuvojen kera :)). Sliparia oli hauska neuloa, vaikka jouduinkin ihan itse laskemaan ja pähkäilemään kuviota, kavennuksia ym. Jotenkin niin vapauttavaa kun ei ollut valmista ohjetta, joita yleensä noudatan sitten liiankin orjallisesti.


Tarkoituksenani oli tehdä uusi lempislipari edellisen tilalle. Tavoitteena oli paranneltu versio eli laadukkaammasta langasta, istuvampi ja hieman pidempi.

Malli: Annen palmikkoslipari vapaasti sovellettuna
Lanka: Mark&Kattens Bomull n. 300g
Puikot: 3 1/2 ja 4 mm

Mitä tekisin toisin? No, pituutta olisi saanut tulla vielä vähän enemmän. Jos olisin tarpeeksi tyytymätön niin purkaisin sliparin kainaloihin asti ja jatkaisin vielä vähän, tällöin myös kavenukset osuisivat paremmin kohdilleen. Kavennukset/levennykset tekisin paremmassa versiossa myös pari silmukkaa takakappaleen puolelle, nyt tein ne tasan sivuille ja koska etukappaleen palmikot tietenkin vetävät neuletta vähän kasaan, niin kavennukset ovat turhan edessä.


Mutta ei taida niin paljon haitata, pitoon vaan ja ensi kerralla sitten taas paremmin! Pitäisiköhän mun lisätä luokkatunnisteeksi "myyränväriset", niitä kun tuntuu riittävän ;p

Nitkutus jatkuu...

14 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Aivan ihana slipari !! Väri on myös tosi kaunis. En ollut oikein tajunnutkaan miten paljon välo onkaan tosiaan lisääntynyt kun pystyi tekemään ristipistoa päivällä ilman keinovaloa vaikka aurinko oli pilvessä. Mä tykkään vaihdella neulontaa ja pistelyä niin pysyy niskat paremmin kondiksessa.

kio kirjoitti...

tosi upea!hyvännäköinen palmikkokuvio ja istuu hienosti!

Anonyymi kirjoitti...

Todella mahtava slipari! Kaunis ja juuri oikean värinen!

joko kirjoitti...

tyylikkään näköinen slipari!

tiinaf kirjoitti...

Voi kun on kaunis!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä vain onkin kaunis.

Anonyymi kirjoitti...

What a stunning vest! I love the cables and colour!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt vasta hoksasin kuka sä olet ;-) Todella kiva slipari! Eikä mun mielestäni yhtään myyränvärinen, mutta mä tykkäänkin kaikista ruskean sävyistä.

Terkuin "kummitätisi" Sari

helena kirjoitti...

marika: kiitos ja juu, kummasti on kirkastunut!
kio: ottaisin mielelläni kunnian palmikkokuviosta itselleni, mutta muistaakseni se on alunperin jostain Viikinkineuleet tms. kirjasta
satua, joko, tiinaf, annikainen: kiitti, kiitti!
zebraknits: Thank U!
Sari: Hupsis - kuvista sitten taitaa tunnistaa, jos tuntee...

annekk kirjoitti...

Kappas, sliparisi onkin jo valmis. Siitä tuli tosi kaunis!!!

annekk kirjoitti...

Pitää vielä lisätä, että sinun versiosi on paremman näköinen kuin omani. Tuo kaula-aukko on tosi kiva.

helena kirjoitti...

Anne: Ai onks mun kaula-aukko erilainen? No onhan se näköjään, kävin taas kurkkaamassa sun versiota. Oli niin into päällä neuloessa, että en muistanut enää vakoilla sun sliparia kun olin päässyt vauhtiin tuossa palmikossa!

annekk kirjoitti...

Parempi, ettet vakoillut.
:-)

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis slipari!