10. huhtikuuta 2008

I prefer the green one

Vihreää sen olla pitää...

Miten minulla on kolme vihreää huivia kesken? Hmmm...


Viime toukokuussa aloitin jo tätä, mutta kesken jäi. Lanka on ihanaa pellavaa jota ostin Priimasta viime kesänä. Siellä liikkeessä oli hauska huivi tehtynä tuosta ikäänkuin malliksi ja päätinpä tehdä samanlaisen, tuosta noin vain pätkähyttää! No, neuleosuus olikin silkkaa pässinlihaa, mutta miten ihmeessä se nätti virkattu reunus menikään? Any hints, anyone?


Tää on jo oikeastaan valmis, aivotonta helmineuletta lenkkimohairista. Minulla on n kappaletta vihreitä t-paitoja vaatekaapissa, joten eiköhän tuo tule käyttöön heti kunhan saan sen pääteltyä. Noi puikot on kyllä vähintäänkin kornit, 12 milliset ja olisi pitänyt olla 15 mm. Yleensä nitkuttelen kyllä aika paljon pienemmillä :)


IK:sta lupailin jo aiemmin toteuttaa pitsineulehuivin kun oli tuota Sivillaa hamstrattuna valmiiksi. Tässä olis nyt alkukuvio valmiina, mutta jotenkin lanka tuntuu nyt liian paksulta kolmen edellisen pitsihuiviversion lankojen (Grignasco merinosilk, BBB Kid Mohair, Vuorelman kampavillalanka) jälkeen. Ja neulepinta on liian tiivistä, liian vähän reikiä. Jatkaako vaiko eikö jatkaa? Ehkä purkuun kuitenkin, värikin on niin hailakka. Täytyy vähän miettiä.

Sitten tää tahtois ihan ehdottomasti vielä tän (oho, tulipas pieni kuva), ja vihreänä tietenkin. Novitan Bambun uusi vihreä olisi just hyvä... Toteutusta tosin ihan pikkasen vaikeuttaa ranskankielinen ohje. Ei taida kouluranska nyt riittää, mutta jos googlettamalla löytyis mitä on ketjusilmukka, kiinteä silmukka ja pylväs ranskaksi, niin eiköhän se siitä. Tai sitten ei. Jossakin muistaakseni on joku valmis neule/virkkaussanasto eri kielillä, muistaisiko joku osoitteen?

Kesken on myös "miehekkäät pitsisukat", Sivillasta nämäkin. Mies toivoi unisukkia, mutta reikäisiä ettei ne olis liian kuumat. Miehen logiikkaa? Sanoi, että jostain jämälangoista vois tehdä... Mulla oli vaaleanpunaista Regia Silkiä jäljellä niistä buutsisukista, mutta se kai ei ole niin miehekäs väri joten pääsin kuin pääsinkin lankaostoksille. Ekasta sukasta tuli liian pieni, toinen yritys vaikuttaa lupaavalta!

Nitkutus jatkuu...

3 kommenttia:

NEULOVA ÄITI kirjoitti...

Ihanaa, että joku muukin on *hurahtanut* vihreään.. Yhteen aikaan ostin pelkästään juuri noiden vihreiden värisiä vaatteita.. :DDD Nyt on jo vähän helpottanut..että kelpaa jo muutkin värit, joskus kyllä vähän nihkeästi.

Olisikohan Ullassa ollut sitä neulesanastoa.. ja Marjutin sivuilla.. (Katajalan siis..)

Totoro kirjoitti...

Täältäkin voi löytyä jotain apuja
http://chezplum.com/french-knitting-dictionnary/

helena kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, täytyy tutkailla :)