30. toukokuuta 2008

Tiivi-Taavi Teletappikummulla

Kesätoppi numero 2 on valmis. Annikainen blogissaan kertoi sukkiensa maastoutuvan räsymattoon, minun toppini maastoutuu voikukkakumpuun. Tosin ne voikukat olivat jo enimmäkseen niitetty ja loputkin parhaat päivänsä nähneitä (voiko olla totta?).

Malli nro 7, Moda 3/2008
Lanka Mandy Color, Schoeller&Stahl 250g
Puikot 7mm ja koukku nro 6

Hauska neule toteuttaa, mutta eipä taaskaan tullut ihan samanlaista kuin ohjeessa. Kaula-aukosta tuli minulla jostain ihmeen syystä paljon pienempi kuin ohjeen kuvassa oli, toisaalta en niin kovin avarista perustakaan, joten olkoon pienempi sitten.

Toppi oli tänään koko päivän koekäytössä ja vähän vaikuttaa siltä, että saattaa käytössä jonkin verran venahtaa, sen verran on löysää neulosta. Muuten kyllä ihan mukava päällä eikä ollut liian kuuma, vaikka lämmin keli olikin. Tosin pakko myöntää, että olen aikamoinen vilukissa ja elohopea mittarissa saa nousta reilusti yli hellerajan ennenkuin minun tulee liian kuuma!


Tein pienimmän koon mukaan (36-38) ja koska olen vähän pienempi niin löysähkö neule vähän antaa sellaista tasapaksua vaikutelmaa. Oikeamman kokoisella toimisi varmasti paljon paremmin, mutta mennee näinkin.

Kuvauspaikan "teletappikummut" löytyivät Helsingin pitäjän kirkonkylästä, Kartanonkosken vanhan myllyn tienoilta. Ei tosin mikään ihan mahdoton koski, mutta mukava paikka muuten, pyöräillessä löytyy aivan eri paikkoja kuin autolla huristellessa :)

Jott' ei voikukat meiltä loppuisi...


Nitkutus jatkuu...

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Upea toppi !! Miten se onkin että lehdessä malli ei näytä miltään ennen kuin sen näkee jossain blogissa ! Oulun seudulla voikukat ovat vielä kukoistuksessaan, tosin omasta puutarhasta ne "kaadettiin" ekan kerran eilen.

Anonyymi kirjoitti...

Ai miten kaunis "maastotoppi" :)

Minä olen yrittänyt päästä takapihan voikukista eroon, mutta joka aamu niitä vaan nousee. Tarttis varmaan juurineen poistaa, höh.

JaanaM kirjoitti...

Hieno toppi!
Olen tekemässä samanlaista, mutta vasta kainaloissa menossa. Tein sen pyörönä, kun aina pitää jotenki säätää ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita neuleita ja virkkauksia.