24. elokuuta 2008

Graffiti

On tämäkin harrastus, kaikilla lenkeillä ja maastoretkillä katselen ympäristöstä samalla hyviä kuvauspaikkoja. Nämä taustagraffitit bongasin keväisellä Vuosaari/Mustavuori retkellämme. Graffitit ovat tosin mielestäni erilaiset kuin silloin keväällä, taitaa olla jatkuvasti vaihtuva näyttely! Ja vesisateessa sinne piti rämpiä kun neule kerran valmistui...


Räväkkä tausta oli kuitenkin tällä kertaa tarpeen, muutenhan koko neule olisi hukkunut harmaaseen sateeseen.


Neule on tehty mutu-tuntumalla, vanhan ostotakin mittojen ja mallin mukaan, paitsi piparkakkureunus kun en halunnut tavallista resorireunusta. Yläosan pitsikuvio on matkittu Interweave Knits winter 2007 Henley Perfected puserosta. Sekään ei tosin ole ihan sama kun tein epähuomiossa kuvioon liian vähän kerroksia.


Nepparikiinnityksen ajattelin laittaa ja vain yläosaan. Kuvausten ajan kiinnitys hoitui Fiskarsista ostamallani seppä Upi Anttilan hakaneulalla, joka on muuten ihana mutta turhan järeä lopulliseksi ratkaisuksi. Lankana Novitan Rose-mohair 250g 5 mm puikoilla neuloin. Lämmin on, mutta pikkasen jättää irtokarvaa ympäristöön, esim. mustaan autonpenkkiin jäi aika kivasti :)

Nitkutus jatkuu...

14 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Ihana! Juuri tuollaisesta olen haaveillut!

Kuvaustausta on ihanan räväkkä ja epätavallinen. Hienosti bongattu ;)

Kaisa kirjoitti...

Onpa kaunis neule!
Kaupoissa näyttäisi oleva tänä syksynä paljon sellaisia neuleita jotka ovat vain ylhäältä parilla napilla kiinni ja harmaakin näyttäisi olevan in, eli olet tuolla neuleella muodin aallonharjalla :)

AnniKainen kirjoitti...

Voi miten kaunis takki. Minullakin muhii jotain tuon tyylistä.

Hienot kuvat j taustat myös. Minäkin huomaan katselevani paikkoja sillä silmällä :)

Nasti kirjoitti...

Ompahan upea neule ja hieno kuvauspaikkakin!

Kristiina kirjoitti...

Tyylikäs takki ja hienostunut harmaa väri! Minullakin on vähän nälkä kasvanut kuvauspaikkojen suhteen. Ei viittis aina omalla pihalla kuvata.

Marika kirjoitti...

Upea takki ja neppiin mennyt kuvauspaikka. Takin väri sopii todella kauniisti sen mallineuleeseen.
Kyllä bloggaamista voi sanoa jo yhdeksi harrastukseksi käsitöiden ohessa koska kuvauspaikan valintaan tulee kiinnitettyä huomiota. Sama juttu kuin Christiinalla; haluasin kuvata jossain muuallakin kuin omassa pihassa/talossa. Onneksi ristipistot ovat hiukan helpompia kuvattavia.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno neule ja kiva kuvauspaikka!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kaunis neule ja ihana vaaleanharmaa väri :)

neja kirjoitti...

Tosi ihana neule ja mahtava kuvauspaikka:)

annekk kirjoitti...

Tosi kaunis! Kuvauspaikkakin on kiva.

Anonyymi kirjoitti...

Unelmaisen kaunis neule ja kauniisti kuvattu!

Tuulia kirjoitti...

Tosi kaunis neule!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava neule! WAU! Ja tosiaan ihanan pirteä tausta!

helena kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista, olen aivan otettu kehuista kun etukäteen mietin, että kannattaako koko retaletta kuvatakaan... Taisi tuo pirtsakka tausta pelastaa koko projektin ;)