26. joulukuuta 2008

Räntäsuoja

Eipä ole kuvia itsetehdyistä joululahjoista tässä blogissa. Toki tein ja annoin useammankin villasukka- tai tossuparin, mutta osa niistä on jo aiemmin kuvattuja tuotoksia ja osasta jäi kuvaussessiot kokonaan väliin, joissakin tapauksissa kuvat ovat niin luokattomia, että en halua niitä kenellekään näyttää.


Tällaisen hatun tein ihan itselleni "räntäsuojaksi". Idea on blogista Kissailua ja kässäilyä ja malli sovellettu kesäisemmän hatun ohjeesta. Tämä on vasta eka versio, eikä ihan niin sopiva kuin voisi olla (vähän turhan iso) mutta on testattu vaakasuorassa räntäsateessa ja tosiaan, rillit pysyivät kuivina :)

Meillä kotona tämän mallisia hattuja on perinteisesti kutsuttu nimellä "Lehmänp...", tiedättehän, jos sellaisen läjän laittaisi päähänsä ja vähän venyttelisi reunoja alaspäin niin tältähän se lopulta näyttäisi. Tuo simpukka piti laittaa hattuun, jotta tiedän mikä on etu- ja mikä takareuna. Simpukkaspiraalin malli on kirjasta "201 ideaa pieniin ja suuriin virkkaustöihin".

Lanka: Top Wool 100g ja Maija, n. 30g
Koukku: 6.0 mm

Suraavat sukat tein Pirkka 11/2008 lehdestä kun piti demonstroida äidille miten tuo kuvioneule menee:

Langaksi nappasin ensimmäisen käsiini osuneen kerän, keltaisen 7 veikan, kolmosen puikoilla taisin neuloa. Väri on järkky ja sukat päässevät käyttöön vasta värinmuutoksen jälkeen. Mulla on jemmassa lisää noita kirkkaita värejä (vihreä, sininen ja punainen) kun aioin tehdä täksi jouluksi kaikille perinteisiä lapin tossuja... Tekemättä jäi, se kun ei ollutkaan niin helppoa kuin olin kuvitellut.

Nyt ykköstavoitteena on saada Australian tädin 70-v lahjaksi aloittamani punainen Minttumaari valmiiksi vielä tämän vuoden puolella, saas nähdä kuinka käy.


Nitkutus jatkuu...

5 kommenttia:

kio kirjoitti...

Katsoin heti, että onpa tutun näköinen :) Toi spiraali on tosi hauska koriste!

Marika kirjoitti...

Veikeä simpukkakoriste !

AnniKainen kirjoitti...

Tuossa hatussa on vähän sellaista 20-30-luvun ihanaa tyyliä ja simpukkakoriste on mainio.

Hyvää joulun jatkoa (vai joko se meni)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania neuleita ja tuosta hatusta nyt ei saa sitä lehmän p..aa millään.

AnniKainen kirjoitti...

Käynpäs tännekin huikkasemassa huiveista, jos et satu käymään meillä.

Kyllä se Haruha tais olla nopeampi muttei se Silver Bellikään vaikea ollut. Löysin myös Dayflower Scarfin nimellä saman mallin, tosin siinä ei ollut 4 yhteen kavennuksia niinkuin S.B:ssä.

Minulla katos Haruhan kuvio jonnekin, syynä lienee lanka ja/tai puikot. Nyt kun se huivi on tuolla hattuhyllyllä mytyssä niin ei sitä tunnista Haruhaksi, harmi.