19. tammikuuta 2009

Rikkaruohohuivi

Äitini "tilaama" huivi on valmis! Mallivaihtoehtoja oli useita, mutta päädyin Dayflower Lace Scarfiin. Se on varmaankin joku kaunis kasvi kun sillä on niin kaunis nimikin. Dayflower on kuitenkin ymmärtääkseni Commelina communis eli rikkasoljo, "yksivuotinen rento ruoho, joka kasvaa kaatopaikoilla, lastauspaikoilla, pelloilla ja puutarhoissa." Korjatkoon, ken tietää paremmin!


Minusta tuo huivin kuvio on kaunis, näyttää aivan selvästi rikkasoljon lehdiltä (kuva tosin ei näytä sitä kovin hyvin, sorry vaan), jotka kasvavat googlettamieni kuvien perusteella just noin, vähän niinkuin juorun lehdet.


Huivissa on neljä mallikertaa, joita toistin niin pitkään kuin lankaa riitti eli 25 kertaa, lopullinen koko on noin 28 x 175 cm. Tämä ei ollut ihan sellainen aivot narikkaan malli, minä en ainakaan oppinut noita 16 riviä millään ulkoa, jokaisella kerroksella oli ihan pakko turvautua mallikaavioon. Lankana oli, kuten edellisenkin postauksen huivissa, teeteen silkkivilla Elegant kaksinkertaisena, tummaa liilaa ja beigeä. Ihana lanka, teen siitä joskus vielä itsellenikin jotain kivaa :)

Dayflower Lace Scarf
Lanka: Elegant yht. 100g (kaksinkertaisena)
Puikot: 4 mm
Mitat: n. 28 x 175 cm

Kuvaussessio jäi tällä kertaa hyvin vaatimattomaksi, iltasella töiden jälkeen ei nuo luonnon valaistusolosuhteet enää oikein ole parhaimmillaan ja haluan saada huivin postiin ennen viikonloppua ja T-A-L-V-I-L-O-M-A-A!

Nitkutus jatkuu...
2 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Kaunis huivi. En minäkään muuten oppinut sitä Silver Bellin mallia. Tuli ihan tyhmä olo kun vähänväliä piti ohjetta kurkkia, toisaalta ei se purkaminenkaan kivaa ole, varsinkaan pitsineuleen.

Hyvää lomaa: paljon lunta, aurinkoa ja mukavaa yhdessäoloa :)

helena kirjoitti...

Annikainen: Kiitos! Ainakin lunta on tarpeeksi jo nyt ja ennusteen mukaan lisää tulee jopa 44 cm seuraavien neljän päivän aikana :)