19. toukokuuta 2009

Laminaria

Joskus jo aikoja sitten ostin Menitasta ihanaa Grignascon Merinosilkkiä poistokorista, maksoin siitä ihan kokonaisen euron. Väri ei vaan ollut yhtään mieleinen, mutta jo silloin ajattelin värjääväni sen.


Christinan innoittamana kokeilin karamellivärillä värjäämistä Ullan ohjeiden mukaan. Langasta piti tulla ihanaa ja tasaisen vihreää... Eipä tullutkaan niin tasaista eikä kovin tummaakaan, mutta melko vihreää ja aika kivaa kuitenkin. Epätasaisuus johtuu siitä kun en uskaltanut liikutella vyyhtiä tarpeeksi paljon väriliemessä, pelkäsin että saan aikaiseksi vain osittain huopuneen sekasotkun.


Laminaria on ollut työlistallani jo pitkään, mutta odottanut oikeaa hetkeä ja lankaa. Huivia olikin mukava neuloa, taas tuli tutuksi muutama uusi kaunis kuvio ja lanka oli todella pehmeää eikä näyttänyt yhtään liian kirjavalta. Luulin siis, että tämä lanka olisi juuri sitä oikeaa ja ihanaa, kunnes karmea totuus paljastui kuvista...


Siis aivan järkyttävää, miten se onkin noin kirjavaa? Keltainen taustaväri puskee läpi ja ihan huomattavasti enemmän kuin se ihana vihreä! Mihin se meni?

Mallikin menetti vähän viehätystään, mielestäni tuota reikäriviä keskellä ei voi kyllä sanoa kauniiksi, ei sitten niin millään.

Ei auta, tämä tuotos on siis värjättävä uudestaan. Onko kenelläkään kokemusta siitä miten nyt pitää toimia? Pitääkö huivi taas liottaa etikkavedessä ja vasta sitten värissä? Vai voiko mokoman laittaa suoraan karamelliväriliemeen häpeämään? Neuvoja otetaan vastaan, enemmän kuin mielellään!

Ei tainnut olla mun juttu tää värjäys, onneksi on jo seuraava (aivan ihana, ihan kokonaan tehdasvärjätty, täysin tasainen ja yksivärinen) lanka valmiina odottamassa!

Nitkutus jatkuu...

11 kommenttia:

laurar kirjoitti...

Ihanan keväisiä kuvia.

En osaa Merinosilkin värjäämisestä sanoa muuta kuin että ÄLÄ kokeile Nitorilla. Saat pienen huopuneen kolmion - kokemusta on... ;)

MariL kirjoitti...

Minusta tuo vihreä on kyllä ihana! Ja malli on kaunis! :)

zeska kirjoitti...

Kaunis tuo huivi on noinkin, mutta jos tahdot värjätä elintarvikeväreillä, niiden kiinnitykseen tarvitaan happoa. Etikka on ihan hyvä, joten etikkaan + sitten elintarvikeväriä ja lämpöä. Huuhtelethan huivin värjäyksen jälkeen huolella, happo ei ole hyväksi aralle kuidulle jos se jää siihen! Ja kyllä värjäysvedessä uskaltaa liikutella huopuvaakin, kunhan tekee hellästi ja rauhallisesti, ei painellen voimalla tai hangaten, enemmänkin hitaasti huljutellen edestakaisin. Vettä voi olla monta litraa, veden määrä ei vaikuta värin määrään.

MINNA kirjoitti...

Huivi on kaunis! Ja ihania valokuvia. Niin kesäisiä jo.

AnniKainen kirjoitti...

Siellä on jo tuomi näköjään kukassa. Onhan siinä oma riskinsä mutta minä panisin koko huivin suoraan mehulitkuun. En ole tosin tehnyt sitä, mutta tekisin jos ois tarve.

Kaunis malli mutta minäkin vähän vierastan noin selvää keskirajaa ja sehän on aika monessa mallissa.

tiinaf kirjoitti...

Voi miten siellä on jo kevät pitkällä! Ihania kuvia!

Kauniilta näyttää huivi. Valitettavasti en osaa vinkata värjäyksestä. Onneksi on taitajia äärellään! Jään odottamaan, minkä uuden värin huivi saa...

Anonyymi kirjoitti...

Kauniin väriseltä tuo huivi näyttää ainakin minun tietokoneen näytöltäni katsoessa :)

Huivia värjätessä kannattaa kyllä käyttää mahdollisimman isoa astiaa, jotta lopputulos on onnistunut ja huivia kannattaa liikutella ihan reilusti siellä värjäysliemessä. Pitää olla aika kovaa vatkaamista ja vääntämistä, että lanka huopuu. Ei se normaalista huljuttelusta vielä huovu.

Liian varovainen olin itsekin värjätessä lankaa, mutta kokemus opettaa...kai? :D

helena kirjoitti...

laura koo: EN kokeile Nitorilla ;) Kiitti vinkistä!

Mari: Hmmm, oli se minustakin ensin ihan ok, siis sävy, mutta kun se on niin epätasainen!

zeska: Kiitos hyvistä neuvoista, juuri näin aion tehdä, katsotaan kuinka käy.

Kesän lapsi: Kiitos! Kuvista ei näy, että juostiin pois sateesta tuon kuvaussession jälkeen.

AnniKainen: Juu, minäkin vierastan nyt selvää keskirajaa :)

tiinaf: Vaan kylmältä tuntuu vielä aika useasti. Huivi saa sen tasaisemman vihreän värin, ehkä... Tuolla se jo lilluu etikkaliemessä ja kohta pääsee elintarvikevärikylpyyn.

Tess: Jos klikkaat kuvia suuremmiksi niin se epätasaisuus paljastuu valitettavan selkeästi. Ehkä minun pitäisi vaan ottaa rillit pois päästä ja katsoa sitten uudestaan :D

Eila kirjoitti...

Kauniin keväinen väri huivissa ja Laminaria on kaunis huivimalli. Ja tuomi kukkii!

helena kirjoitti...

Eila: Kiitos, keväinen juu, mutta ei se mitä halusin. Tuomi kukkii ja tuoksuu! Se on ihan oikeasti kevät :) Noiden kuvien jälkeen vähän tuntui, että päässäni ja ihollani kuhisi, eikös tuomessa ole aina jotain pieniä ötököitä? Mutta on ne vaan näyttäviä tähän aikaan vuodesta.

Dick0369 kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色