3. kesäkuuta 2009

Prototyyppi

Ihastuin Ravelryssa Kudujan tekemään Mohäärimets-neuleeseen niin paljon, että minun oli pakko saada samanlainen. Ostin sitä varten aivan ihanaa, tosi ohutta Rowanin kidsilk haze mohairia, jossa on 30% silkkiä mukana.

Annalta sain pitsineuleen mallikaavion (kiitos vielä kerran Anna!) ja sanallinen selitys neulemallista löytyikin Ravelrysta. Neule tehdään kokonaan pyörönä ja koska ostamani mohair oli melkoisen arvokasta, tein ihan suosiolla mallitilkun. Sen perusteella minun olisi pitänyt lisätä aika paljon silmukoita Annan neuleeseen verrattuna. Koska kokemukseni mallitilkuista eivät ole kovin rohkaisevia, päätin tehdä kokonaisen koekappaleen halvemmasta, kaapissani jo jonkin aikaa majailleesta Topp Mohairista ja katsoa mitä saan siitä aikaiseksi.


Puseroa oli tosi kiva neuloa ja se eteni joutuisasti. Anna sanoi, että kokoa on helppo säätää vain lisäämällä tai vähentämällä mallikertojen määrää. Naturally! Mutta ihan pikku vinkkinä haluaisin vielä lisätä, että kannattaa lisätä ja vähentää mallikertoja parillisia määriä, on sitten helpompi kainaloissa jakaa työ kahtia. Tämä on tietysti aivan selvää, jos yhtään ajattelee nenäänsä pitemmälle. No, minä en ajatellut vaan lisäsin ainoastaan yhden mallikerran ja sen seurauksena pitikin kainaloissa pitsikuvion kanssa ihmetellä muutama ylimääräinen tovi.


Lopputulos on kyllä aika kiva, tosin se toinenkin mallikerta olisi (ehkä) voinut olla paikallaan antaen vähän enemmän väljyyttä vartalo-osaan. Ihanan kevyt ja lämmin tämä on myös, just sopiva tähän Suomen suveen. Ai niin, ja mustaa karvaa lähtee aika kivasti myös valkoisiin housuihin.

Malli: Mohäärimets by Kuduja (in Ravelry)
Lanka: Topp Mohair (Gjestal Spinneri) n.120g
Puikot: 5 mm


Koekappale ei kuitenkaan yhtään poistanut sitä tuskaa, että nuo ihanat kidsilk hazet ovat aivan eri kaliiberia kuin Topp Mohair, joten pähkäilyksi meni kuitenkin silmukkamäärien kanssa :) Mallitilkun ja valmiin puseron kanssa ynnäilin, että montako mallikertaa lisään kun haluan vaan ihan vähän väljemmän puseron. Nyt näyttää siltä, että toinen täsmälleen samankokoinen Mohäärimets on tulossa. Muistaakseni olin aina matikassa ihan hyvä koulussa, taidan muistaa kuitenkin väärin...

Nitkutus jatkuu...

22 kommenttia:

AnniKainen kirjoitti...

Oi miten kaunis pitsipusero ja tuo musta väri tuo siihen sopivasti dramatiikkaa. Äkkiseltään katsoin että mitä ihmeen rintakoruja sulla onkaan, mutta nehän ovatkin saippuakuplia :)

Minäkin olen huomannut ettei neulomisesta selviä ilman erinäisiä laskutoimituksia :)

Eila kirjoitti...

Oi, tosi kaunis pitsipusero! Odotan innolla toista versiota.

zeska kirjoitti...

Jos muuten haluat neuloa kolme niin Dropsin Kid-Silk tuntuu olevan melko lähellä sitä itseään, ja hintaa on melko paljon vähemmän, kuuden euron pintaan / kerä. Ihanaa lankaa myöskin :)

Kaisa kirjoitti...

Ihana pusero ja pitsikuvio!
Hämmentävää ja ihailtavaa että jaksat neuloa kokonaisen puseron "mallitilkuksi" :D

Nasti kirjoitti...

No jopas on mallitilkku! Jännityksellä jään odottamaan että millainen siitä varsinaisesta puserosta tulee kun tämäkin on näin ihana :)

MariL kirjoitti...

Kaunis pusero! :) Juu, minullakin oli koulussa aina 10 matikassa ja ällän siitä kirjoitin, vaan neulematematiikka on jotain sellaista, mitä ei koulussa opeteta! Saa monet kerrat pähkäillä ja pyöritellä, eikä siltikään mene laskut kohdilleen. Ja neulomisessa jos missä tarvitaan sitä matikkaa! :)

Tess kirjoitti...

Tosi nätti neule! Melkoisen ison mallitilkun teit :D

Hepsi kirjoitti...

Ihana pusero!

Anna (Kuduja) kirjoitti...

Voi että neuloit sen! Ihana! Mikä koko se on suunnilleen? Ehkä minun on kirjoitettava kunnon ohje:). En tiedä, mikä sopiva mohairi löytyy Suomesta. Virossa on saatavana jotain Kidsilk Haze'ia edulisempaa.

Anna (Kuduja)

helena kirjoitti...

AnniKainen: Sulla on tarkat silmät kun huomasit nuo saippuakuplat! Tarkoitus oli, että niitä olisi ollut kuvissa enemmänkin, mutta merituuli puhalsi liikaa ja kuvausassistenttien kapasiteetti oli rajallinen!

Eila: Kiitos, minäkin odotan toista, siitä tulee niin iiiihanan värinen :)

zeska: ei kahta ilman... Kiitos lankavinkistä!

Kaisa: Kiitos! Oli pakko kun ton toka version on oltava t-ä-y-d-e-l-l-i-n-e-n :D

Nasti: Kiitos, kohta on paineita...

Mari: Juu, neulematematiikka on selvästi jotain korkeampaa matematiikkaa :)

Tess: Kiitos, minunkin mielestä iso masllitilkku, mutta kun pienemmästä en tällä kertaa saanut mitään tolkkua!

Hepsi: Kiitos :) Olen tyytyväinen itsekin.

Anna: Kiitos mallista itsellesi!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno paita!

Rooma oli muuten tosi ihana kaupunki. Jalat ovat ihan kipeinä ja maha turvoksissa ihanasta ruoasta.

Ja en ottanut käsityötä mukaan ;-)

Sari

helena kirjoitti...

Sari: Kiitos! Rooma on ihana ja italialainen ruoka taivaallisen hyvää!

Taija kirjoitti...

Kaunis on!

Matematiikka ja neulomismatematiikka on kotoisin ihan eri planeetalta, siksipä multa(kaan) ei onnistu räknäykset, vaikka matikkasta kirjoitin E:n...

annekk kirjoitti...

Kaunis!

helena kirjoitti...

Taija: Ihanaa kuulla, että en ole ainoa pulassa tuossa neulomismatematiikassa :)

Anne K-R: Kiitos!

kio kirjoitti...

heips. taitaa olla islannin kieltä, mutta liitteessä ohjeet englanniksi ja on mallikuviot.

Maartsi kirjoitti...

Kiitoksia Hyrna-kehuista! Olipa mukava löytää blogisi ja hienot työsi. Aeolian on minulla toivottavasti pian puikoilla. :)

helena kirjoitti...

Kiitos tiedoista Kio! Mä en vaan löydä sitä mistään nettikaupasta :(

Maartsi: Eipä kestä, kauniita töitä näytti olevan sinullakin!

kio kirjoitti...

Äsken vielä laitoin www.booky.fi ISBN 9979700327 ja löytyi

helena kirjoitti...

Kio: No nyt löytyy, en osannut aiemmin hakea kuin nimellä ja sehän oli kirjoitettu hieman eri tavalla kuin muutamissa blogeissa. Aika arvokas, täytyy vielä vähän harkita :)

TiinaR kirjoitti...

Kaunis pusero :)

Dick0369 kirjoitti...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色