6. syyskuuta 2009

It's a fichu

Nitkutusaika on ollut hieman kortilla viime aikoina, olen viettänyt antoisia viikonloppuja kaukana omista ympyröistä. Nyt vielä lopuksi juhlittiin esikoispojan konfirmaatiota koko lähisuvun ja ystävien voimin tämä viimeisin viikonloppu. Äiti on vähän väsynyt, mutta onnellinen...


Seuraava viikonloppu onkin pitkästä aikaa ihan "vapaa", sitten taas juhlitaan ystävättären syntymäpäiviä. Mitä muuta neuloja antaa 50-v ladylle lahjaksi kuin pitsihuivin? No ehkä niitä olisi ollut muitakin vaihtoehtoja, mutta tämä neuloja on vähän kaavoihin kangistunut. Mallin valinta oli helppoa, sillä olen tätä ihaillut jo monessa blogissa vuosien varrella. Ohessa tuli sitten kartutettua omaa huivikirjavarastoakin.

Herborg's Fichu (Hyrna Herborgar)
kirjasta Triangular and long shawls
lanka: Grignasco Merinosilk, kaksinkertaisena n. 50g
puikot: 3 1/2

En halunnut tehdä tästä huivista kovin suurta, joten langan ja puikkojen valintaa piti hieman pohtia. Siis lähinnä pohdin sitä, että teenkö huivin yksin- vai kaksinkertaisesta langasta. Lempparihuivilankaani olin jo kesällä ostanut sitä ikiomaa, ihanaista huiviani varten, jota ei tällä menolla kyllä ikinä synny. Huivin lopulliset mitat pingoitettuna ovat 164 x 72 cm, joten se on mielestäni ihan hyvän kokoinen.

Malli olikin sangen haastava, varsinkin aivan alussa kun kaavion merkit olivat uudenlaisia ja niitä oli paljon erilaisia. Välillä kerran piti vähän purkaakin ja oli aika työlästä saada kaikki silmukat ja langankierrot takaisin puikoille. Kummasti teki mieli sen jälkeen tehdä lifelineja, mitähän ne on muuten suomeksi?


Kuten aiemmin mainitsin, koen olevani hieman (tai oikeastaan aika paljonkin) kaavoihin kangistunut. Avartaakseni näkemystäni olenkin tässä viime aikoina aloittanut neljän vuoden mittaiset käsityötaiteen perusopinnot, joten noin puolentoista vuoden kuluttua voidaan sitten odotella luovuuteni kukkaan puhkeamista :)

Sitä odotellessa,

nitkutus jatkuu...

15 kommenttia:

Makepeace75 kirjoitti...

Kaunis Hyrna. :o) Lifeline on elämänlanka.

Anonyymi kirjoitti...

Se on elämänlanka.

Kaunis tuli huivista!

Tämä kavihin kangistunut saa tänään peiton valmiiksi; uuteen on jo ajatus. Ehkä kaivan esiin sen sun kirjan inspiraatioksi ;-)

Sari

Villa Lankala kirjoitti...

Kaunis huivi:) Onnea opiskeluun!

persjanka kirjoitti...

bravo!!!

AnniKainen kirjoitti...

Ooo, hieno homma tuo opiskelu. Jäämme innolla odottamaan mitä tuleman pitää :)

On tässä itsekukin kangistunut, täältäkin vain tossukoita putkahtelee :)

Herrajee miten upea tuo viimeinen kuva. Ihan kuin jostain sadusta! Ja huivi myös, todella Hieno!

Anonyymi kirjoitti...

Tulin uudestaan ihailemaan huivia ja huomasin, että edellinen kommentti oli jäänyt oikolukematta. Piti tietenkin olla kaavoihin kangistunut...
Sari

MariL kirjoitti...

Kaunis huivi!

Tui kirjoitti...

Tämä on upea! Ja ihanat kuvat!

Eila kirjoitti...

Huivi on kuin unelma, kaunis!
Voi että, onnea opiskeluun!

Marika kirjoitti...

Jälleen kovin kaunis huivi ja upeat kuvat ! En kyllä koskaan kyllästy katselemaan noita kuviasi. :-) Onnea opintoihin ! Sitä jaksaa arvostaa opetustakin aivan eri tavalla kuin parikymppisenä.
Meillä on esikoispojan konfirmaatio ensi vuonna. Kai. Stressi pukkaa jo nyt pelkästä ajatuksesta juhlien järjestämisen suhteen.

kio kirjoitti...

kaunis! kivaa kun vinkistä oli hyötyä! Mulla ainakin venyi todella paljon, ehdin sadatella ennen pingotusta, että onpa pieni.

kio kirjoitti...

niin unohtui kysyä, menikö sulla alle vai yli kerän?

Tess kirjoitti...

Ihana huivi!

helena kirjoitti...

No elämänlanka tietenkin! Kiitos teille kaikille kauniista sanoistanne!
Opiskelu on muuten siis ihan työn ohessa, kerran viikossa torstai-iltaisin tapahtuvaa, ei mitään sen ihmeellisempää. Mutta silti opiskelua ja mukavaa onkin!
Kio: lankaa meni noin 50g, eli puoli vyyhtiä. Ehkä siitä toisesta puolikkaasta voisi tehdä jotain itselleen :) Kiitos kun kysyit, olin unohtanut laittaa määrän.

Hepsi kirjoitti...

Upea huivi!
Onnea opinnoillesi!