18. syyskuuta 2009

Venehessä soutelen...

Kässäkoulussa on, muutaman teoriatunnin jälkeen, tehty ensimmäinen käsityö. Meistä tuli veneenrakentajia ja tehtiin vene, joka tosin on kertakäyttöinen. Tämä työ ei sisälly opetussuunnitelmaan, vaan liittyy kansalliseen Valo virtaa -nimiseen käsityöalan tempaukseen. Eli torstai-illan (1.10) hämärtyessä valot syttyvät 47 paikkakunnalla käsityökoulun 20-vuotisen toiminnan kunniaksi ja sen tunnetuksi tekemiseksi.

Telakalla (se on vissiin wannabe vene)

Töölönlahdella näyttäisi olevan enemmänkin ohjelmaa, minun ryhmäni (ja siis muutama muukin Vantaalainen ryhmä) on Tikkurilassa, Heurekan lähettyvillä lähettämässä veneitä matkaan klo 19 alkaen. Veneet sidotaan löyhästi toisiinsa ja viimeisestä on pitkä lanka rannalle, niin että roskia ei jätetä rantapöpelikköön :) Ja VPK on myös kutsuttu paikalle kun tulen kanssa ollaan tekemisissä. Niin, ja tuikuista otetaan alumiinit pois, etteivät jää joen pohjaan, jos vaikka uppoavat kaikki...


Pakko oli käydä kokeilemassa jo tänään, että pysyykö se ihan oikeasti pinnalla ja pysyihän se! Runko tehtiin rottingista ja päälle laminoitiin useita kerroksia, mitä lie, läpikuultavaa paperia liisteri-puuliima seoksella.

Pohjalla on hiekkaa tasapainottamassa menoa ja pari tuikkua valonlähteenä.

Hieman liian valoisaa oli vielä tänään, mutta parin viikon päästä tilanne on jo ihan toinen. Uskon, että kymmenet veneet pimenevässä illassa Keravanjoella näyttävät aika upeilta. Toivotaan poutasäätä, eikä liikaa tuulta, kiitos!

Nitkutus jatkuu...

11 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Kaunis vene:)

Makepeace75 kirjoitti...

Onpa hauska idea ja näky on varmasti hieno. :o)

Hepsi kirjoitti...

Oi kuinka kaunis tuikkuvene!

Hepsi kirjoitti...

Kiitoksia onnitteluista! Huomenna illalla on tulossa vieraita, joten jotain pitää leipoa. Mutta muuten aion kyllä levätä. Meillä on kuopuksen kanssa sama synttäripäivä. Hän täytti 17 ja mnä 52. =)

Tess kirjoitti...

Ihana idea. Näyttää varmasti tosi kauniilta, kun veneitä on paljon vedessä :)

Eila kirjoitti...

Yksikin vene näyttää kauniilta, saati sitten kun niitä on useampi!

helena kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Näitä veneitä olisi joskus mukava tehdä vaikka kaveriporukalla enemmän ja käyttää vaikka mökkikauden päättäjäisissä.

Tui kirjoitti...

Tosi kaunis vene!

Pirena kirjoitti...

Kyllä sulla on ihana blogi. Minäkin tykkään kaikesta pitsineuleisesta, oli sitten kyseessä sukat, huivi, villatakki tai mikä vaan. Harvemmin neulon mitään ihan sileää oikeaa. Laitanpa sut muistiin.
Minäkin neulon sitä Annan mohairpitsipuseroa ja tykkään.
Kiitos kuuluu myös sulle, sain Eilalta ohjeen, nythän se onkin jo näkyvissä Annan blogissa.

Vilma kirjoitti...

Kaunista, ihanan tunnelmallista.

Anna kirjoitti...

Hei, blogissani on jotain sinulle:)