8. marraskuuta 2009

Vohveli

Moda 5/2009 parasta antia minulle oli ehdottomasti Villapeikon suunnittelema Vohveli, tiesin heti mallin nähdessäni, että tuon minä teen vielä joskus. Wanhan Sataman syksyisillä messuilla Toikan osastolla jo hipelöin Bremont Julia -lankaa, jota ohjeessa oli käytetty, mutta kun värit eivät olleet oikein mieleisiäni, niin ajatuksen asteelle se jäi vielä silloin.

Jossain vaiheessa syksyä tajusin, että heinäkuiset Karnaluksin hankintani, 500 g ihanaa violettia alpakkasilkkiä, eivät ehkä riitäkään pitkähihaiseen takkiin. Silloin päätin toteuttaa Vohvelini siitä, vaikka lanka hieman suositusta paksumpaa taisi ollakin. Malli on kuitenkin tuollainen pienet mittavirheet anteeksi antava, joten ajattelin että ei sentillä sinne tai tänne ole varmaan kovin suurta merkitystä.
Tein pienimmän koon mukaan ja lopputulos oli, hieman yllättäen kyllä, aivan täsmälleen oikean kokoinen :) Ja malli on just mulle, tätä tulee varmasti pidettyä tosi paljon.

Malli: Vohveli by Suvi Simola (Moda 5/2009)
Lanka: Austermann Alpaca Silk, n. 350g
Puikot: 3 1/2 mm ja 4 1/2 mm

Neuloin muuten ihan ohjeen mukaan, paitsi että vahingossa kavensin vyötäröllä yhden kerran liikaa ja sitten minun piti vastaavasti leventääkin tietysti kerran enemmän, eli tiimalasi on hieman kapeampi kuin olisi ollut tarkoitus.


Taas tuli uusia juttua opittua tämän työn myötä. Tuo nurjaa neuletta oleva pätkä tuossa palmikkokuvion jälkeen ei siis olekaan neulottu suoraan palmikkoneuleen perään, vaan se on uudelleen sileänä neuleena aloitettu kappale, joka on neulottu yhteen kolmen sileän kerroksen jälkeen palmikkokappaleen kanssa. Näin sileän kappaleen reuna rullautuu mukavasti tuohon päälle, eikä mitään kavennuskerroksia jää näkyviin vaan näyttää siltä, että neule jatkuu yhtenäisenä. Palmikkokuviossa oli siis paljon enemmän silmukoita kuin tuossa sileässä neuleessa ja liiat silmukat kavennettiin viimeisellä kerroksella pois.

Kuvauspaikkana sai tällä kertaa toimia lähistöllä sijaitsevat Nissbackan kartanon rauniot, joita nuoriso on hieman tuunannut...


Nitkutus jatkuu...

27 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Ihana, upea neule!

AnniKainen kirjoitti...

Oi, onpas upea neule! Minäkin olen ihaillut tuota mallia mutta se ei taida käydä mun muotoihin ellen sitten tekis nappilistasta pidemmän.

Hieno kuvauspaikka, heti pisti silmään että missä missä. Huvittava tuo viimeinen kuva, jotankin niin paljastava :) Kartano raukka.

Tiina kirjoitti...

Hyvän värin ja langan olit valinnut Vohveliin. Oma suosikkini on tuo neule myös.

MariL kirjoitti...

Onpa kaunis neule!

Eila kirjoitti...

Voi että on tyylikäs neule! Lankakin niin kauniin väristä.

Marika kirjoitti...

Yhdyn muihin, kaunis on neule ja väri siihen mitä sopivin. Koko postauksen ajan mietin missä ihmeessä olet nyt ottanut kuvia. Ilman viimeistä kuvaa paikasta olisi jäänyt "ylevämpi" kuva. ;-)

helena kirjoitti...

Mammutti: Kiitos, pidän tästä itsekin paljon!

Annikainen: Joo, melkein kuin Akropolis ;)

Tiina: Kiitos, minusta malli on ihana ja niin käytännöllinen!

Mari, Eila: Kiitos!

Marika: Sorry kun palautin maan pinnalle, mutko tää on kuitenkin tätä Vantaata vaan :)

Anna kirjoitti...

Oikein upea väri! Kiva, että osaat heti tunnistaa "oman neuleen".

Jatta kirjoitti...

Voi miten kaunis! Sopii sulle tosi hyvin :) Kuvatkin on ihan loistavia, se paljastavan raadollinenkin.

Elli ja Aura kirjoitti...

Se on hieno :)

Taija kirjoitti...

Kaunis! Ja ihana väri! :)

anpali kirjoitti...

Kaunis on ja nätin mallinen.

MINNA kirjoitti...

Mahtava neule ja kuvauspaikka!!!

hiisa kirjoitti...

Ihana!!!

Riikka kirjoitti...

Tosi kaunis! Väri on aivan ihana. Nyt munkin tekis mieli tehä tämä...;) Justiinsa kyllä valmistui Shalom Cardigan, niin ei ehkä olis tarvetta kahdelle lyhyhihaiselle, yläkiinnitykselliselle villatakille..=)

Paula kirjoitti...

Todella upea ja tyylikäs neule! Värikin on aivan mahtava.

Kaisa kirjoitti...

Ihana neule! Tuo varmasti toimii tosi monenlaisten vaatteiden kanssa.

helena kirjoitti...

Anna: Kiitos, en mä aina osaa nähdä mikä on mun juttu, mutta tämä oli selviö!

Jatta: Kiitos! Ilmaisusi raadollinen osuu napakymppiin!

Elli/Aura: Kiitos, minustakin se on :)

Taija: Minulla on tällä hetkellä melkein pakkomielle tuohon violettiin, kaikki pitäisi olla nyt sitä väriä!

anpali: Villapeikko osaa!

Kesän lapsi: Miehen idea tuo kuvauspaikka, kunnia hänelle siis!

hiisa: :)

Riikka: Mullekin tuli tästä se Shalom heti mieleen ja koska se oli viime vuonna eniten käyttämäni neule, niin luulenpa, että tästä tulee tämän kauden ykkössuosikkini.

Paula: Kiitos! Tuo violetti on kuvaajani mielestä tosi hankala saada oikean värisenä esiin, mutta nyt ainakin minun näytölläni se näyttää aika oikealta!

Kaisa: Luulen, että toimii niin farkkujen, suorien housujen ja hameenkin kanssa. Pelkät trikoot jalassa tuli liian alaston olo...

Tui kirjoitti...

Upea!

Kaisa kirjoitti...

Vautsivau!

Komea on neule tiimalaseineen päivineen. Koskahan esim Moda lakaa käyttää mestarineulojia ja -kuvaajia oikein muutoinkin hyödykseen? Niin sinun kuin Villapeikon kuvat tästä Vohvelista ovat ihan eri tasolla kuin lehteen pykälöidyt.

Kaisa
www.neuleharput.ajatukseni.net

Hepsi kirjoitti...

Upea neule ja tosiaan sopii sulle erittäin hyvin!

helena kirjoitti...

Tui: Kaunis kiitos!

Kaislikko: Neule on niin hyvin suunniteltu, että toteutus ei oikeastaan voinut epäonnistua. Kuvat on kyllä välillä paljon vaikeampia, siis saada niistä sellaisia kuin haluaa, mutta tällä kertaa olen aika tyytyväinen myös niihin.

Hepsi: Kiitos, kuten olen jo hokenut, olen itsekin tyytyväinen :) Kerrankin lopputulos on jopa parempi kuin odotin, eikä vaan sellainen, no jaa -työ!

Tess kirjoitti...

Tosi kaunis neule ja kuvat!

Makepeace75 kirjoitti...

Todella kaunis Vohveli!

Pirena kirjoitti...

Ihana vohveli, värikin mun makuuni.

Ninnu kirjoitti...

Upea vohveli!! ja hienoissa puitteissa kuvattu. Tyylikästä.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kauniisti toteutettu hieno liivinmalli.