25. tammikuuta 2010

Huivi vaan

Lauantaisella luisteluretkellä kuvattiin myös viime viikolla valmistunutta pitsihuivia.

Olen jo vuosia sitten ihaillut Tukholmassa DesignTorgetilla myynnissä olleita, henkäyksenkeveitä, uskomattoman ilmavia pitsihuiveja ja miettinyt, että miten niitä oikein neulotaan. Joulukuussa näin Tallinnassa Pronksi-lankakaupassa ihanan, hyvin samantapaisen huivin ohuesta mohairista neulottuna. Ystäväni Anna lähetti minulle mallikuvion, jota arveli siinä käytetyn. Mallikuvio on sangen yksinkertainen:

Langan (70 % kid mohairia, 30 % silkkiä) ostin samalla matkalla Liann Lõngad -lankakaupasta. Lanka on mielestäni todella laadukasta ja lisäksi erittäin edullista, muistaakseni vain noin 3 euroa kerä. Mutta voih... huivista ei kuitenkaan tullut ihan sellaista kuin tarkoitin, vaikka ihan kaunis tulikin.

Huivi vaan (n.30 x 170 cm)
Lanka: BBB Soft Dream 50 g

Puikot: 6 mm

Tämä minun neulomani huivi on hyvin yksinkertainen: Neulotaan kaksi reunasilmukkaa (aina oikein), sitten neulotaan 5 silmukkaa yhteen ja luodaan samantien viisi uutta tilalle (joka toinen silmukan etureunasta ja joka toinen takareunasta), yksi oikein, viisi yhteen kuten äsken, ja viisi uutta tilalle, yksi oikein jne. Toistetaan mallikertaa ja välisilmukkaa niin monta kertaa kuin halutaan ja lopuksi neulotaan taas kaksi reunasilmukkaa. Sitten kolme kerrosta sileää neuletta väliin ja taas mallikuviokerros, mutta siten, että kuvion (kukan) keskikohta tulee edellisen kuviokerroksen "välisilmukan" kohtaan. Minulla oli huivissani 63 silmukkaa ja neuloin siitä niin pitkän kuin mihin lanka riitti, kuviokerroksia tuli yhteensä 50.

Tapasimme Annan kanssa viime viikolla, Helsingissä tällä kertaa. Näytin hänelle huivia ja pohdimme, miten huivista tulisi sellainen kuin haluan. Nyt minulla on taas pieni ajatus siitä, miten voisin yrittää mallia muokata, jotta siitä tulisi oikeanlainen. Perästä kuuluu!

Nitkutus jatkuu...

11 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Huivi vaan on kyllä hyvin nätti.
Onko tuo lanka kutittavaa? Joskus olen käyttänyt huivissa mohair/silkki-sekoite lankaa (ei tainnut olla tuota merkkiä), se oli vähän karkeahkoa.

Vilma kirjoitti...

Kaunis se on silti, vaikkei oliskaan sellainen kuin toivoit. Sitä suuremmalla mielenkiinnolla odotan uutta versiota. :)

Leena kirjoitti...

Heti piti kokeilla, minulla ei vaan taida olla tarpeeksi paksuja puikkoja. Käyn etsimässä uudet puikot ja jatkan. Tuo on ihan hieno malli, vaikka ei vielä olekkaan etsimäsi.

Pami kirjoitti...

Huivi on todella kaunis!

Tiina kirjoitti...

Ihanan pehmeän ja keveän näköisiä kukkeja. Lanka vaikuttaa aika namulta, millaista oli neuloa?

Hepsi kirjoitti...

Kaunis huivi joka tapauksessa!

Anna kirjoitti...

Huivi on kaunis! Kerropas minullekin, kun keksit, miten saada se, mitä juuri haluaat:)

AnniKainen kirjoitti...

On kaunis! Jännä miten simppeleistä jutuista saa niin näyttävää. Juu, jatkoa jännityksellä odotellen.

helena kirjoitti...

Eila: Ei, lanka ei ole lainkaan kutittavaa tai karheaa, vaan aivan mielettömän pehmoista :)

Vilma: kiitos, katotaan saanko sen toisen version joskus alulle...

Leena: Puikkokoko ei varmasti ole mitenkään kriittinen tässä mallissa, mutta suurilla puikoilla saa tuollasita harvaa ihan luonnostaan.

Pami: Kiitos!

Tiina: Lanka oli namua, mukavaa neulottavaa myös, ei irronnut edes kuituja neuloessa, kuten monista muista mohaireista tuppaa tekemään!

Hepsi :)

Anna: Juu, varmasti kerron!

Annikainen: Se on useasti juuri se yksinkertaisuus minun johtotähteni...

MINNA kirjoitti...

Kaunis huivi ja kukkakuvio. Kokonaisuus on kuin kevyt henkäys. Hyvin kaunis!

Ninnu kirjoitti...

Ihania kuvia! Huivi on herkän kaunis.
Kiitokset ohjeesta! Täytyy pitää mielessä.