23. tammikuuta 2010

Ihana miäs

...suostui makaamaan jäällä ja kuvaamaan rouvan sukkia! Mitäs siitä, jos muutama muu luistelija (ja niitähän Vartiolahdessa riitti) vähän ihmetteli meidän touhuja, kukaan ei kuitenkaan kompastunut meihin! Ja mitäs muutakaan sitä vapaapäivänä tekis, pakkastakin oli enää vaan 15 astetta ja se tuntui melkein miellyttävältä, ainakin aamun 23 asteen jälkeen. Ohuet, tuulenpitävät sormikkaat tosin tulivat ostoslistalle, kun kuvaajan näpit olivat jäätyä.

Eli vihdoinkin ne edellisessä postauksessa mainitsemani Vikkelisukat on kuvattu! Vaikka olen neulonut sukkia jos jonkinlaisia, niin nämä menevät yksinkertaisuudessaan ja istuvuudessaan Top 3 -listalleni ihan välittömästi. Tosin miten niistä olisi voinut kovin epäsopivat tullakaan kun neuloessani sovittelin niitä malttamattomana jalkaani varmaan noin sentin välein ja katsoin, että miltä näyttää?

Vaikka minullakin on muutama sukkakirja hyllyssäni ja vielä useampaa olen selaillut kaupoissa, niin minusta tämä Kyllikki Mitrosen ja Liia Vilkkumaan Sukkasillaan-kirja selkeine kuvineen ja hauskoine teksteineen on kuitenkin ehkä se kaikista paras. Ainakin siinä on eniten malleja, jotka haluaisin joskus toteuttaa ja oikeastaan ihan vaan siksi, että ne näyttävät jotenkin niin perinteisiltä ja simppeleiltä, niissä ei ole mitään turhia "kruusooksia". Yksinkertaiselle ihmiselle yksinkertaisia juttuja siis.

Näissä sukissa ei ole mielestäni mitään ylimääräistä. Tai no, ehkä toi tupsukka tuolla yläreunassa on vähän liikaa? Eihän sitä toisaalta olis ollut pakko sinne tehdä. Sukan kaksinkertainen yläreuna (kuminauhakuja), takasauma ja kuvio neulottiin kaksinkertaisilla , nk. hirtetyillä nurjilla, mikä oli ihan uutta, siis minulle. Ja minullehan riittää, että mallissa on yksi uusi juttu ja olen jo aivan innoissani. Eikä sen todellakaan tarvi olla muuta, kuin yksi uudella tavalla neulottu nurja silmukka. Pienet ne on ilon aiheet!

Harmi vaan, että tuo ruskea lanka on niin tummaa, että sukan molemmin puolin oleva kaunis vikkelikuvio ei kuvissa oikein erotu. Kirjassakin on varmaan kaikki sukat neulottu värikkäistä tai suhteellisen vaaleista langoista, joista saa helpommin myös kauniita kuvia.

Vikkelisukat, Kyllikki Mitronen
Lanka: Step Classic reilut 100 g
Puikot: 2,5 mm

Nitkutus jatkuu...

18 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Kylläpä näyttävät kauniin yksinkertaisilta ja istuvilta nuo sukat. Ja komiat kuvat miäs on napannut :) !

Anonyymi kirjoitti...

On sulla kyllä ihana mies ;-) Ja sukatkin ovat ihanat! Tuo ne töihin joku päivä, niin saan ihastella. Jos vaikka innostuisin tekemään samanlaiset...

Sari

seijap kirjoitti...

Sukat ovat ihanat ja niin mieskin, kun noin kuvailee. Uskon kyllä, että omani tekisi samoin.

Upea luistelusääkin on ollut.

ColibriDreams kirjoitti...

Kauniit ja täydellisesti istuvat sukat! Mies on ottanut hienoja kuvia.

Pami kirjoitti...

Ihana mies sinulla! :-)
Ja sukatkin ovat ihanan väriset, tykkään ruskeasta!

MariL kirjoitti...

Komeat sukat!

hiisa kirjoitti...

Hienot!!!

AnniKainen kirjoitti...

Aaah, minä huokaan ihastuksesta. Siis aivan upeat ja mikä väri! Minäkin olen ihaillut tuota mallia kyseisetä kirjasta. Se on niin tyylikkään yksinkertainen, just paras. Ja mullahan ois harmaata ohutta lankaakin, pitäisköhän...

Täällä on ollut koko päivän reilusti yli 20 astetta, hrrr.

Tytti kirjoitti...

Kauniit on sukat. Ja hyvät kuvat.

Minna kirjoitti...

Ihana mies, ja ihanat sukat :) Mulla on myös 0tuo kirja, ja taisi tuo malli mennä juuri jonoon...

Anni kirjoitti...

Ihanat sukat! Ja nyt on taas kauhia hinku luistelemaan.

Raisu kirjoitti...

Oi miten ihanat sukat ja kaihertavan upeat kuvat! Kaihertavat siksi, että lähimaastosta löytyisi se luistelujää mereltä, mutta kun ei. Ylilämpimästä sisätilasta killistelen ikkunanäkymiä... ärpht.

Olin muuten melkein unohtanut koko kirjan. *ryntäilee matot rullalle kohti kirjahyllyä*

Tui kirjoitti...

Ihanat sukat ja kauniit kuvat! Hitsi kun harmittaa ettei voi mennä luistelemaan (jalka ei kestä).

Hepsi kirjoitti...

Upeat sukat ja upeat kuvat! Siis myös upea mies! =)
Minua tuo kirja taas ei ollenkaan ole innostanut. Tuolla se hyllyssä lojuu. Pitäisköhän vilkaista sitä uudelleen...

Tiina kirjoitti...

Ihanat luistelusukat!

MINNA kirjoitti...

Kauniit sukat ja upeat kuvat!

tiinaf kirjoitti...

Upeita kuvia ja ihanaiset sukat!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Mahtavia kuvia! Ja hienot sukat. Miehen kuuluukin tukea puolisonsa harrastuksia kaikella mahd. tavalla. Ja sama myös toisin päin :)