9. tammikuuta 2010

Täytekynä

Välipäivät vierähtivät vuorimaisemissa energiaa kuluttaen, valoa ja aurinkoa tankaten. Kuusi päivää ja kuusi eri rinnealuetta: Saalbach, Kaprun, Dorfgastein, Hochkönig, Kitzbühel ja Zell am See.


Siellä ei neulottu kun ei jaksettu, mutta nyt on kuitenkin yksi keskeneräinen vähemmän:

Fountain Pen Shawl by Susan Lawrence
Interweave Knits, Spring 2009
Lanka: Tencel, 74 x 2 tex, n. 100 g
Puikot: 3 mm


Tätä neuloinkin pitkään ja hartaasti! Malli ilmestyi jo ties koska, Ravelryyn olen kirjannut aloituspäiväksi 20.5.2009. Silloin muistaakseni ajattelin, että tuota Tenceliä (100% lyocell) olisi hauska neuloa kesällä kun se ei ole niin kuumaa... No joo, eipä vaan tullut paljon neulottua. Idean lankaan sain Tessin mummolleen neulomasta huivista kun halusin kokeilla jotain uutta materiaalia. Lanka oli suht' mukavaa neulottavaa, mutta voih, niiiiin liukasta! Jos silmukka pääsi putoamaan niin se oli karannut jo monta kerrosta ennen kuin ehdin kissaa sanoa! Yhden kitkerän katkeran purkutuokion jälkeen otinkin ne elämänlangat ahkeraan käyttöön tämänkin huivin kanssa.

Hieman arvelutti miten huivi lopulta pingottuu, mutta se pingottui juuri niin kuin pitikin, käyttäytyi paljon nätimmin kuin moni villalanka.

Nypyt tässä menivät kyllä vähän harakoille, niistä tuli aika littanoita ja luulenpa, että niiden suhteen villalanka olisi ollut parempi valinta. Kuvat otettiin muuten Helsingin Uunisaaressa, jossa melkein päivälleen vuosi sitten kuvailtiin toista huivia. Silloin ei lumesta ja jäästä ollut tietoakaan. Minusta lumitilanne just nyt on aika sopiva :)

Nitkutus jatkuu...

19 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Kaunis huivi ja kauniit maisemat!

anpali kirjoitti...

Upeat on maisemat ja todella kaunis huivi. Kiva kuulla kommentteja minulle oudosta lankamateriaalista.

Maartsi kirjoitti...

Herkän kaunis! En pitänyt tuosta mallista, kun lehti tuli, mutta olen ruvennut mieltymään siihen pikkuhiljaa, joten ehkä se on joskus tehtävä. Nyppysi kyllä erottuvat kauniisti. :)

MariL kirjoitti...

On kaunis huivi ja maisemissakaan ei ole valittamista. ;)

eila kirjoitti...

Kaunis huivi ja maisemat, niin kotimaan kuin ulkomaan!

Anna kirjoitti...

Upea huivi ja kuvat! Pidän väristä. Millainen lanka tämä on?

hiisa kirjoitti...

Huivi on niiiiin kaunis!

joko kirjoitti...

huivi on todella kaunis! ja maisemat myös. aurinkoiset kelit antaa ihanasti energiaa keskellä talvea.

Mari kirjoitti...

Kaunis :)are

Marika kirjoitti...

Hei, mä muistin ne Uunisaaren kuvat. Jotenkin se punainen huivi ja talvimyrskyinen Itämeri oli niin makee yhdistelmä. Ei ole huono jäinen Itämeri ja sinivihreä huivikaan. Kaunis malli ja hyvin sopiva väri siinä. Olen joskus pyöritellyt mielessä myös tuota lankaa mutta toisaalta tykkään villalankojen karheudesta. Tähän astisista projekteista paras (lue kestävin ja muotonsa parhaiten pitävä) huivilanka on ollut minulla Ohut Pirkkalanka.

AnniKainen kirjoitti...

Upea huivi ja kauniit kuvat. Jännä miten erilainen tunnelma oli vuosi sitten. Kyllä on muuten ihana tämä talvinen, kirkas valo.

Elli ja Aura kirjoitti...

Tosi nätti huivi! Ja tämä kaunis luminen sää täällä etelä-suomessa tekee kyllä iloiseksi :)

Aura

Tiina kirjoitti...

Oletpa ollut upeissa puitteissa lomailemassa. Ihana huivi, jotenkin huurteisen oloinen, mutta ehkä maisema vaikutti...

Kaisa kirjoitti...

Tosi kaunis huivi!

Hilmukka kirjoitti...

Mielettömän kauniita kuvia! Ja hieno neule. :)

Hepsi kirjoitti...

Upea huivi!
Ehdinpä vielä niukin naukin tulla toivottamaan hyvää syntymäpäivää! =)

Pitsisukka kirjoitti...

Kaunis huivi ja mitä upeimmat maisemat!

Tess kirjoitti...

Upea huivi!

Mukava kuulla, että ei ollut mikään maailman kammottavin kokemus neuloa tuota lankaa :) Liukastahan se on, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Mulla on itellä ollut toinen huivi samaisesta langasta keskeneräisenä kesästä asti. Johtuu kuitenkin enemmän huivimallista kuin langasta. Pyöreä huivi ei sittenkään tunnu omalta jutulta, joten en ole saanut tehtyä valmiiksi asti.

Mari kirjoitti...

Voi kuinka kaunis huivi! Ja myös kuva on todella upea!