19. maaliskuuta 2010

Ilohippusia

Borta bra, hemma bäst... Ai että kun meinaa kulkea tuo ajatus ihan ruåttiksi reissun jälkeen! Yritettiin miehen kanssa teineille vakuuttaa, että kyllä kannattaa sitä pakkoruotsia koulussa tankata. Niinku että olis muka helpompaa sitten "ulkomailla". No, se on pakko myöntää, että tuolla pohjoisempana puhuvat kyllä aika paljon ymmärrettävämpää kieltä kuin Tukholmassa, missä en ikinä ymmärrä yhtään mitään siitä, mitä ne mulle sanoo. Eikä nekään kyllä ikinä ymmärrä mua. Åressa ne ainakin teeskenteli ymmärtävänsä, ne ihanat ihmiset!

Summa summarum, matka oli oikein antoisa, mutta onhan mukava olla taas kotonakin. Postilaatikkoon oli kuluneen viikon aikana kertynyt paljon kaikenlaista postia ja yksi tosi kivakin juttu:


Osallistuin viime viikolla, varmaan jo toisen kerran elämässäni blogiarpajaisiin ja "Tättärää" vaan kun tärppäsi! Kun en mää ikinä mitään voita, niin pessimisti ei pety -asenteella en myöskään yleensä yritä. Elinam:n korut olivat kuitenkin niin kauniita, että päätin tehdä poikkeuksen ja osallistua. Suurkiitos vielä kerran Elina, korusi pääsi hyvään kotiin!

Matkaneuleena ollut Alhambra on pingottumassa ja nyt jännittää, että onko se sittenkään tarpeeksi pitkä. Aluksi aioin neuloa sitä niin pitkään kuin lankaa riittäisi, sitten laitoin vähän jäitä hattuun kun anopin joululahjahuivikin venähti pingotuksessa tarpeettomankin pitkäksi. Tällä kertaa ei taida käydä niin, mittaa on nyt 150 cm joten pelkäänpä, että pitää vielä vähintään kolme mallikertaa neuloa lisää. Lankana on Aade lõng 8/1 vironvilla kaksinkertaisena ja neuloin sitä 3,5 mm puikoilla, joten tämä ei sitten tietenkään venynyt ihan niin paljon kuin olisin toivonut.

Väri on edelleen vain sinne päin, pahoitteluni! Mies jo ehdotti, että seuraavan kerran lankakauppaan otetaan kamera mukaan ja vain sellaisia lankoja saa ostaa, joista on helppo ottaa oikeanlaisia kuvia, tässä kun ei nyt tunnu mikään kuvankäsittelykään auttavan. Täytyy vain lohduttautua sillä, että ei langan väri ko. firman värikartassakaan näytä olevan yhtään parempi kuin minun kuvissani.

Ai niin, yksi juttu jäi matkasta vähän kaivelemaan, ihan oma moka sekin. Åressa oli nimittäin pieni lanka- ja lelu ym. -kauppa Kaki ja siellä myytiin tarvikepakettia nimellä Årepåse. Kangaskassiin oli painettu ohje ja kuva piposta "Åremössan", kassissa sisällä oli lankakerä, mittanauha, puikot ja neula ompelua varten. Koko komeuden hinta oli 199 kruunua, mikä on mielestäni ihan kohtuullinen summa noin hienosti tuotteistetusta ideasta. Kassi jäi kuitenkin ostamatta, kun en heti osannut päättää väriä ja vähän kyllä myös mietin, että kuka tuollaista "jou-mään" -pipoa meillä sitten pitäisi (oikea vastaus on: ei kukaan). Seuraavana aamuna olikin jo liian myöhäistä, kauppa kun aukesi vasta klo 10 ja meillä oli edessä piiitkä ajomatka Tukholmaan. Sinne jäi siis, niisk... Onneksi on netti ja nettikaupat keksitty!


Yhdestä jutusta ne ruotsalaiset eivät kyllä kuitenkaan oikein kovin paljon ymmärrä (yritin nyt sanoa tälleen ihan nätisti) ja se juttu on sauna. Enkä sano tätä ihan vaan yhden kokemuksen perusteella, vaan kokemuksen syvällä rintaäänellä :) Joten menenpä tästä seuraavaksi sellaiseen oikeaan, suomalaiseen saunaan. Tai no jaa, ei tota meidän saunaakaan kovin paljon voi kehua, mutta hakkaa se silti mennen tullen ihan joka ikisen ruotsalaisen saunan.

Nitkutus jatkuu...

10 kommenttia:

ColibriDreams kirjoitti...

Ihana tuo Alhambra-huivi!Olen nähnyt mallin ennenkin, mutta tämä sinun versiosi vasta sai minut miettimään, pitäisikö sellainen tehdä.

Villanne kirjoitti...

Kaunis huivi! :)

Anna kirjoitti...

Kaunis huivi ja väri ei ole kuvassa täysin väärä:).

eila kirjoitti...

Kiva reissu tuntuu olleen:)
kaunis huivi, tuo mallineule näyttää samalta kuin Laine-sukissa Ullassa, olen neulonut niitä ainakin kolmet kun on niin kiva kuvio.

outi kirjoitti...

Siellähän on iskenyt miehenpuolikasta idealla! :D

AnniKainen kirjoitti...

Hehee, Outihan tuo jo sanoiksi puki. Miehillä on noita käytännöllisiä ratkaisumalleja :)

Olipahan väri mikä tahansa, upealta näyttää kummiski.

Snježana Rock kirjoitti...

The shawl looks wonderful!
Regards. Snjezana

helena kirjoitti...

ColibriDreams: Kiitos! Minusta taas anNu:lla oli niin ihana versio, että halusin tehdä saman huivin!

Villanne: Kaunis kiitos!

Anna: Kiitos. Väri on aika oikea, mutta mielestäni silti luonnossa hieman vihreämpi.

Eila: Juu, kivaa oli :) Ja toden totta, näyttääpä täsmälleen samalta tuo Laine-sukkien mallikuvio!

Outi: Juu, sillä leikkaa aina välillä...

Annikainen: Niinpä, miten se meneekään, että jos miehen pitäis synnyttää jne...

helena kirjoitti...

Handstrick Flair: Thank you! Just visited your blog and found your own designs very fascinating :)

Pitsisukka kirjoitti...

Upea huivi!!!