21. maaliskuuta 2010

Jaffat tulloo!

Eilen olin koko päivän kässäkurssilla tekemässä kierrätysmetallitöitä. Kun myöhään iltapäivällä tulin kotiin tuotokseni kanssa, niin mies totesi että "No, tuohon pitää suhtautua varmaan samalla tavalla kannustavasti ihan niinku silloin, kun lapset tuovat innoissaan ensimmäisiä käsitöitä koulusta kotiin...". Ei se munkaan mielestä mikään loistosuoritus ollut, mutta silti! Olin sentään oppinut juottamaan kolvilla ja laittamaan pop-niittejä.

Totta puhuen metallityöt, ainakaan nuo kierrätysmetallityöt, eivät kyllä oikeen ole saaneet meikäläistä vielä syttymään. Näytän joskus tuotoksistani kuvia, niin saatte nauraa :) Seuraavassa ihan vaan johdannoksi pieni vilautus korista (ja siitä Jaffasta), joka omasta mielestäni on ainakin melkein onnistunut metallilankatyö.


Jokunen aika sitten taisin otsikoida jotain tyyliin kaksi ilman kolmatta, mutta tässä se kolmas nyt sitten kuitenkin on.

Carita "tilasi" itselleen keepin ja antoi ohjeeksi että vaikka jotain ruskan sävyistä, kiitos. No, on tää aika leiskuvaa ruskaa, mutta parempaa sävyä en kädentaitomessuilta löytänyt. Oranssi on yksi mun omista lempiväreistäni, joten neuloin tätä ihan ilokseni.

Lanka: Gjestalin Topp't Tå
Muut tiedot samoin kuin edellisessä keeppi-postauksessa

Kaksi aiempaa keeppiä olivat mielestäni vähän liian leveitä ja jätinkin tästä leveydestä viisi silmukkaa pois. Carita toivoi, että keeppi olisi selästä hieman pidempi kuin omani, joten tein tähän kerroksia ehkä hieman enemmän kuin aiempiin versioihin. Lanka taisi kuitenkin olla hieman ohuempaa kuin ne kaksi, joita aiemmin käytin, sillä keeppi tuntui valmiina todella naftilta. Siispä kastelin koko hoidon ja yritin hieman muotoilla sitä paremmaksi - lopputulos taitaa olla aika sama kuin ilman em. säätöjä olisi tullut...

Parasta tässäkin keepissä on sen nappi, vai mitä? Senkin ostin kädentaitomessuilta. Olisi tietysti vähintäänkin kohteliasta mainita sen tekijä, mutta kun en muista, en sitten niin millään! Sorry!


Alhambrasta vielä sen verran, että se on liian lyhyt ja jatkan sitä pitkään kuin lankaa riittää. Seuraavassa kuitenkin spekit ja pari kuvaa, en jatkossa sitä enää sitten lopullisissa mitoissaan esittele.

Malli: Alhambra by Anne Hanson
Lanka: Aade lõng Artistic 8/1 kaksinkertaisena
Puikot: 3 1/2 mm
Mitat nyt: 30 x 150 cm

Mallineule on periaatteessa ihan simppeli, mutta tarkkana siinä saa olla kuitenkin koko ajan. Eila tuossa jo aiemmin kommentoikin, että näyttää kovin samalta kuin se mitä Lainesukissa on käytetty. Pitäisi varmaan seuraavaksi tehdä nuo sukat huivin kaveriksi:)

Nitkutus jatkuu...

8 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kauniita neuleita ja niin ihanan värisiä! :)

Anna kirjoitti...

Kauniit neuleet, huivi on erittäin hienovärinen!

Marika kirjoitti...

Kommenttisi noista metallitöistä toivat päivän naurut ! :-) Mulla on vähän samanlainen olo ko. aiheesta. Osallistuin reilu vuosi sitten Sinooperin metallilanka-piipertely-kurssille ja tuotokset häpeävät vieläkin tuolla ompeluhuoneen peränurkassa. Myös ne pikkuiset (=simppelit) koukut. Ei ollut mun juttu. Neuleet ihania. Kuten aina !

AnniKainen kirjoitti...

Sinä se sitten löydät hienoja kuvauspaikkoja upeille neuleillesi. Ihailen! Ai että tuo keeppi on sitten tyylikäs. Pitäisköhän...

MINNA kirjoitti...

Kauniita neuleita ja kivoja kuvauspaikkoja. Silmiä hivelevät värisävyt!

Jatta kirjoitti...

Ja helemat paukkuu :D

Tuon sun miehen mielipiteen jaan omien räpellyksieni osalta niin syvästi! Kyllä on ittelläki ekaluokkalainen olo aina välillä, silti olen ihan liikuttavan ylpeä töistäni joskus ;) Niin ja sitäpaitsi, sun metallityö ei oo yhtään nolon näköinen ainakaan tuossa kuvassa.

Carita Oksa alias Cassu kirjoitti...

Keeppi on ihana!!! Ja nappi kanssa. Tykkään kovasti ja istui hyvin päälle. Ei kun heität tilinumeron kehiin ja summa niin laitan sulle rahaa tulemaan. Kiitos vielä oikein kovasti tästä. Loppulangasta pitää keksiä jotain kivaa.

santra kirjoitti...

Upeat neulomukset! Tuon keepin voisin itsekin tehdä ja kiva kun ohjekin löytyi.