5. huhtikuuta 2010

Nurgake

Virolainen neuleystäväni Anna on ahkera neuloja ja taitava suunnittelija. Pidän hänen malleistaan ja olenkin niistä muutamia toteuttanut: Minimalistin, Padjapüürin ja Mohäärimetsän jopa kahteen kertaan.

Anna neuloo usein ylhäältä alaspäin ja mahdollisimman vähin saumoin. Itse olen jo pitkään halunnut kokeilla tuota hänen tapaansa neuloa ja Nurgake tuntui oikein sopivalta testineuleelta.

Nurgake by Anna (Kuduja in Ravelry) Lanka: Drops Paris 250 g Puikot: 4,5 mm

Neule valmistui pikavauhtia, lauantaina illalla aloitin ja sunnuntai-iltana päättelin langanpäät. Tätä neuloessani opin kolme uutta asiaa: miten kokonainen neule toteutetaan ylhäältä alaspäin, miten luodaan silmukat provisional cast on -tekniikalla ja lisäksi vielä uudenlaisen, joustavan päättelytavan. Uusien asioiden oppimisen kannalta testineule saa minulta täyden kympin ja pidän mallista muutenkin.

Mahdolliset virheet ovat vain ja ainoastaan omiani:
  • Yksi lankakerä oli eri värjäyserää (No en todellakaan tarkistanut enää kassalla!)
  • Palmikonkierrot menivät ekalla kertaa ohjeen mukaan, mutta loput kuusi kertaa vähän sinnepäin (Ei, en sitten muistanut noudattaa ohjetta kuin kerran...)
  • Lopputulos on hieman liian tyköistuva, vaikka lisäsinkin ohjeeseen hieman enemmän silmukoita (Juu ei, en taaskaan neulonut mallitilkkua. Minäkö?).

Puuvillalangat eivät ole varsinaisia suosikkejani, mutta aina kesää kohti mentäessä niihinkin tulee tartuttua. Aluksi luulinkin, että Dropsin Paris on minulle uusi tuttavuus, mutta muutaman kerän neulottuani lanka alkoi tuntua jotenkin kovin tutulta (ei ole kovin tiukkaan kierrettyä) ja yllättäen muistinkin neuloneeni siitä jotain aiemminkin: Plagiaatti on onneksi kestänyt hyvin käyttöä ja pesua, pienet venymät kyynärpäiden kohdalla palautuvat ruotuun aina pesussa.

Olipa muuten ihan loistava veto valita kuvauspaikaksi huomenna puoleksitoista vuodeksi remonttiin menevä Talvipuutarha. Siellä oli meidän lisäksi satoja muita, oli silleen rento fiilis poseerata...

Lopuksi vielä pieni mainospala asiasta kiinnostuneille: Tallinnassa on lauantaina 17.4. Pronksi-lankakaupassa Evillan ale, joten jos vironvilla kiinnostaa, niin nokka kohti Tallinnaa! Minulla on jo laivaliput ostettuna, myös kantajalle :)

Nitkutus jatkuu...

15 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Kiva neule. Tuohon sinun plagiaattiisi ottaisin muuten heti ohjeen jos sellainen olisi.

Ollaan muuten sitten Tallinnassa samana päivänä ;-). Meidän matka on varattu jo viime vuonna ja todettiin, että kävipäs meillä tuuri tuon Evillan kanssa.

AnniKainen kirjoitti...

No heti piti kokeilla tuota provisional cast onnia ja sehän onkin oiva aloitustapa. Kiitos vinkistä. Häätyykin kokeilla seuraavaan juttuun, jahka saan tuon puuvillaneuleen valmiiksi(sama juttu täällä tuon puuvillan kans).

Minä oon kans ihaillu Annan istuvia neuleita. Kerrohan terveisiä kun näet :) Kaunis tuo sinunkin neule eikä vaikuta liian naftilta. Eikös se puuvilla pakkaa ennemminkin venymään kuin kutistumaan? Teillä päin piisaa noita upeita kuvauspaikkoja :)

Eila kirjoitti...

Tuo on nätti neule, katselin sitä aiemmin jo Annalla ja jos/kun ohje tulee jakoon niin pitänee neuloa.
Mukava kuvauspaikka, tähän vuodenaikaan on vähän hankala keksiä mitään nättiä paikka ulkoa ja kotona sisällä on hankalampaa hyvien kuvien saaminen tällä taidolla.

hillanen kirjoitti...

Hirmu kivan näköinen neule. Just oon miettinyt jotain tuollaista pientä paitaa tehdä, pitänee tutustua Annan malleihin.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Neule on oikein onnistunut. Keväinen sävy ja kaulus on kiva. Minä tykkään eniten tyköistuvista malleista, joskin isoille rennoille neuleillekin löytyy käyttöä etenkin talvella.
Varmaan palkitsevaa oppia uutta eli tuntea neulojana kehittyvänsä.

Riikka kirjoitti...

Kaunis ja tyylikäs! Oikein mukava keväinen väri. =)

Anna kirjoitti...

Neule on hyvin onnistunut! Kiitos, että suostuit neulomaan ja näin nopeasti se tuli! Ohje on tulossa Ravelryyn sekä blogiini (ilmaiseksi). Nähdään siellä Pronksissa 17.04!

Hepsi kirjoitti...

Kaunis neule! Anna on kyllä hyvä suunnittelija!

Tiina kirjoitti...

Tämä on kiva! Tykkään! Eikä yhtään liian tyköistuva. Ja eikö olekin nopeaa neulottavaa, kun ei tarvitse lankoja piilotella eikä saumata? Niin kätevää, niin kätevää

outi kirjoitti...

Tykkään. Minun makuuni ei ole myöskään liian tyköistuva. Näyttää päälläsi todella hyvältä. Nuo mainitsemasi uudet opit olisivat minullekin uusia tuttavuuksia. Pitäisiköhän ottaa tuosta AnniKaisesta oppia ja suunnata tutkimaan vinkkiäsi..

Marika kirjoitti...

Kiva neule ja yhdyn edellä oleviin eli ei näytä liian tyköistuvalta. Kauniin yksinkertaisen näköinen malli.

Villanne kirjoitti...

Kaunis neule tämäkin! Ja kiitos visiitistäsi, kiva kun löysit. :))

juuli kirjoitti...

Kivat keväiset värit, neuleissa ja neuleen ympärillä. Katselin plagiattisikin, ja onpa upea, istuu tosi hyvin.

santra kirjoitti...

Täältä muuten löytyi kaikkea ihanaa, joten piti laittaa heti lukemistoon etten vain hukkaa. :)

katju kirjoitti...

Ihana neule ja kaunis väri. Oltiin muuten Pronskissa samaan aikaan.