19. huhtikuuta 2010

Pikkuhali

Kuten edellisessä kirjoituksessani mainitsin, vietin viikonlopun Tallinnassa mm. vironvillaa ostamassa. Tässä näitä herkullisia värejä, joista valitsin oranssia, oranssia, oranssia ja oranssia, yhteensä neljä vyyhtiä siis. Olisihan siellä tosin ollut tarjolla kauniita vihreitä ja turkooseja, ja myös paljon muita värejä, kuten kuvasta näkyy.

Tarkoitus oli myös etsiä kaunis kuvauspaikka viikonlopuksi valmistuneelle uudelle huiville, Abrazolle = halaus. Tallinnassa oli kuitenkin, auringonpaisteesta huolimatta, todella tuulista ja kylmää, varsinkin suunniteltuna kuvauspäivänä eli sunnuntaina. Halusin varoa vilustumista lähestyvän kuorokilpailun vuoksi ja kuvaukset toteutettiinkin sitten hätäisesti ennen huoneen luovutusta hotellihuoneen lämmössä ja valossa. Tällä hetkellä torstainen lähtö Bratislavaan tosin tuntuu vielä hyvin epävarmalta.

Abrazo by Susanna IC
lanka: teetee Elegant vajaa 25 g
puikot: 5 mm

Ihastuin Abrazoon heti kun näin sen, malli on mielestäni todella kaunis, ja hieman erilainen kuin kaikki aikaisemmin neulomani huivit. Huivin langaksi valitsin teeteen Elegantin, joka vastasi ohjeen lankaa mielestäni lähes täydellisesti. Huivi neulottiin poikkeuksellisesti helmapitsistä aloittaen: "Luo puikoille 376 silmukkaa ja neulo pitsikaavion mukaan kerrokset 1-26." Hieman jännitti, että miten käy, menevätkö silmukat tasan kun pääsen ekan kerroksen loppuun. Neljännen kerroksen jälkeen sitten purin ja aloitin taas uudestaan vain huomatakseni, että olinkin purkanut turhaan - oman ajatusvirheeni takia.


Pitsineulekaavio oli todella simppeli ja mukava neulottava, loppuhuivi neulottiinkin pelkkää sileää neuletta lyhennetyin kerroksin. Lopputulos on sellainen iso, hyvin matala U-kirjain joka on alhaalta paksumpi kuin yläreunoistaan.


Olisin toivonut, että huivista olisi tullut hieman korkeampi, nyt se tuntuu turhan kapealta. Paksumpi lanka olisi ollut fiksumpi valinta tähän malliin. Langan menekki taisi olla alle 1/2 vyyhtiä, eli huivi painaa alle 25 g ja tuntuu, että se oikeasti ihan liian kevyt, en saa sitä oikein mitenkään asettumaan kauniisti. Huiviin olisi kuulunut neuloa jonkin verran helmiä pitsikaavioon ja ne olisivat varmaan auttaneet tuoden hieman lisää painoa alareunaan. Ehkä minun olisi pitänyt myös päätellä tuo yläreuna pikkuisen napakammin, jotta se ei tuolla tavalla lörpöttäisi ja rullautuisi kuten se nyt tekee. Auttaisikohan, jos jaksaisin vielä virkata siihen kerroksen vaikka kiinteitä ketjusilmukoita.

Huivin piti olla lahja eräälle henkilölle, mutta olen sen verran tyytymätön lopputulokseen, että en sitä eteenpän anna. Joko teen modatun, parannellun kakkosversion tai valitsen kokonaan toisen mallin ja toivon, että siitä tulee enemmän sellainen kun ajattelin.

Nitkutus jatkuu...

15 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Olihan se pikainen tapaaminen, mutta kiva niin.
Kaunis on tuo huivisi. Mielenkiintosesti toteutettu.
Minulla on muuten valokuva siitä sen kauniin liivin mallineuleesta. Maanantain myöhäisin terveisin

hiisa kirjoitti...

Tuo huivi on ihana! Kaunis.

Lila kirjoitti...

Minusta tuo huivi on kaunis:)

Anna kirjoitti...

Kiva huivi! Kiitos, että kirjoitit minulle langasta ja sen ominaisuuksista:). Luulen, että kannataisi koettaa kaksinkertaisena. Vilkaisen nyt värikarttaa:)

Villanne kirjoitti...

Ihana!

outi kirjoitti...

Voi ei!!!!! En ole pitsihuivi-ihmisiä, en sitten yhtään. Enkä taida olla pitsin neulojakaan, vaikka sellaista täällä on nyt puikoilla. Mutta tuo on I-H-A-N-A! Hulluusko tuli, mutta tommoista rupesi nyt mieli tekemään..

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tosi kaunis!

Tess kirjoitti...

Ihana huivi! Tuommoinen huivi on saatava itsellekin jossakin vaiheessa.

Kaisa kirjoitti...

Tosi kaunis huivi! Tuommoinen pienempi huivi sopii hyvin kevätkäyttöön.

Eila kirjoitti...

Oikein kiva keväthuiviksi!

AnniKainen kirjoitti...

Voi kun se on tyylikäs.

Toivottavasti pääset tuhkapilviltä sinne kuororeissuun. Elämme jännittäviä aikoja :)

Riikka kirjoitti...

Tosi kaunis! =)

Tuija kirjoitti...

Kaunis huivi!

Ja ihan pakko hölistä: kenties laulat siinä naiskuorossa, jolle sateli mainetta ja kunniaa Bratislavassa ja jota johtaa nainen, jonka toisessa kuorossa minä laulan...? Onnea teille, oli miten oli.

Anonyymi kirjoitti...

Jumalaisen kaunis huivi!
/vielä blogiton

Anonyymi kirjoitti...

Jumalaisen kaunis huivi!
/vieä blogiton