21. heinäkuuta 2010

Päivänkakkara

Kesäloman viimeisellä viikolla suuntasimme kohti Itä-Suomea. Matkan varrella oli Pirtin kehräämö ja valitettavasti/onneksi Villapeikko kertoi tuosta paikasta juuri lähtöämme edeltävänä iltana... Siellä poikettiin ja ostin hieman - no - lankaa. Mutta vain hieman.

Joensuussa oli toistaiseksi mahtavin Taitokeskus ikinä, tai siis kokonainen Taitokortteli. Sielläkin poikettiin, jotkut jopa kaksi kertaa. Ja ostin hieman, no - trikookudetta. Mutta vain hieman. Mies ei oikein lämmennyt kun ehdotin välitöntä muuttoa Joensuuhun. Ei kuulemma ole talvella niin kiva kuitenkaan. Mutta voiko oikeasti olla huonompi kuin Vantaa?

Olen jo pitkään haaveillut virkkaavani maton, jonkun vähän sellaisen kuin ne ihanat matot Virkkuukoukussa-blogissa. Taitokorttelissa oli myynnissä sopivasti tarvikepaketti, joten sekin tuska on nyt ohi.

Malli: Pitsimatto Päivänkakkara (Taitokeskuksen ohje)
Lanka: Matonkudetta reilut 1 kg

Koukku: 8 mm

Matosta ei tullutkaan ihan täydellistä, jostain syystä virkkasin nuo terälehdet jotenkin vähän vinoksi, voisiko pistää helteen piikkiin? Vai mitenkähän ne kavennukset ja levennykset olisi pitänyt tehdä? No, aina ei mene niin kuin Strömsössä.

Maton halkaisija on noin 80 cm. Sijoituspaikasta ei mitään hajua vielä, mutta kyllä se johonkin varmaan sopii, muuallekin kuin tuonne kalliolle.

Kudetta jäi vähän yli, sellaista pientä koria siitä aloittelin, mutta kun just nyt en muista miten sitä suuntaa vaihdetaankaan sitten kun pohja on valmis. Niin että kesken jäi, toistaiseksi. Pitää vähän mietiskellä, eipä tässä mitään kiirettä ole - kesä jatkuu.

Nitkutus jatkuu...

23 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Hiano !! Mä katsoin ensin että olet virkannut kauniin lasinalusen/pikkuliinan...mutta sillä olikin koko huikeat 80cm sillä Sinun pikkuliinalla. ;-D Se on tosi söpö.
Ei ole tullutkaan käytyä Joensuussa sitten pikkulikka-ajan. Se on jotenkin niin....sivussa. Mä yritän houkutella meidän poppoota elokuun alussa Raumalle.

Hepuli kirjoitti...

Kaunis matto!

Suvi kirjoitti...

Eiks ollutkin mahtava paikka! :))
Hieno matto, mäkin luulin ensin pikkuliinaksi!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Upea! Enpä olekaan aikaisemmin tiennyt ko. matoista. Blogit pitävät mukavasti ajan tasalla.
Modan suunnittelija Marja Rautiainen opasti Kauhavan festivaaleilla, miten koreihin saa enemmän muotoa. Ohje tulee varmaan johonkin tulevaan Moda lehteen.
Joensuun Taito-pisteessä järjestetään kesäisin kudonnanopetteluviikkoja, sinne olen ajatellut joskus osallistua. En ole ikinä kutonut kangaspuilla mitään.

elina kirjoitti...

Mulla on ollut tuommonen kans kauan TO do-listalla. Kai sen joskus ehtis..Ihana on tuo sun matto!

seijap kirjoitti...

Wetterhoffin ikkunassa katsoin mattosettejä. olisipa paikka tuollaiselle...

Anneli kirjoitti...

Kaunis matto !
Minäkin olen suunnitellut tekeväni, kunhan ehdin kude kauppaan.
Ei noista virheistä kannata mainita, voisi ihan totta luulla että on tarkoituksella noin. Antaa jotenkin enemmän ilmettä :)

MariL kirjoitti...

Vau miten hieno matto! :) Ja virkkaushan vetää aina vähän vinoon, ei noissa sakaroissa ole siis yhtään mitään vikaa. :)

iso gnu kirjoitti...

Kaunis, upea matto ja virhe ei näytä virheeltä. Olen yrittänyt opetella olemaan hiljaa virheistä -useimmiten muut ei huomaa kuin itse. mua ärsytti aikoinaan äitini, joka luetteli aina vieraille, mikä oli huonosti siivotu tai joku moka jne. On sekin vanhemmiten viisastunut. kerran siellä yöpyessä vuosia sitten katselin makkkarin tapetteja - ja oli kuviot nurin niskoin. Sanoin äitille ja hän tokaisi: "viisas ei virka ja hullu ei huomaa". Kaikessa käsityössä on aina virhe-eihän se olisikaan käsityö. Kaikki muut olivat joko viisaita tai hulluja -minusta ei sitten tietoa

Inkeri kirjoitti...

Hieno matto.

Anna kirjoitti...

Ihana, että kävit Kehräämössä! Haluaisin itse sinne, varmaan mahtava paikka.

Eila kirjoitti...

Kyllä noin kaunis matto paikkansa löytää!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Matto on tosi upea! Löytyykö siihen netistä ohjetta?

tiinaf kirjoitti...

Kaunis matto!

Hih! Olitte sitten lomailemassa täällä meillä. Kunpa olisin törmännyt sinuun :-) meidän Taitokortteli on upea paikka. Siellä paljon nähtävää, hyvä matonkutomispaikka ja talvellakin joulumarkkinat. Joensuu on talvellakin kelpo paikka asua! Ilmoittele, kun muutatte tänne. Tuut sit mukaan meijän neulontapiiriin :-)

helena kirjoitti...

Marika: Hih! Ja Rauma on sitt toisessa sivussa. Ja kiva paikka sekin :)
Hepuli: Kiitos!
Villapeikko: Juu, oli mahtava paikka. Tosin kaupinkalaispojat vetivät t-paitaa nenän eteen suojaksi kun joku oli just tuomassa villoja ja lammas haisi aika hyvin :)
Tellu: Kiitos! Modassa 4/2008 oli virkattu kassi, jonka tein ja siinä oli kans hyvä ohje. Ja se on nyt tällä hetkellä hukassa :)
elinam: kiitos, sulta syntyy kyllä kaikkea koko ajan niin paljon, että ihmettelisin jos sulla olis liikaa aikaa!
seijap: ei mullakaan ole matolle paikkaa, ainakaan vielä...
Anneli: Kiitos! En mielestäni tehnyt varsinaisesti virheitä, mutta mallimatto oli vaan niin ihanan suora!
Mari: Kiitos! Olet oikeassa, jotenkin se virkkaus taitaa tosiaan aina jonnekin vähän vedellä.

Maartsi kirjoitti...

Minäkin katsoin ensin pikkuliinaksi, hyvä hämäys! Vinot terälehdet eivät haittaa yhtään, päinvastoin antavat siipiratasmaisen vaikutelman. Hienosti nitkutettu! :)

helena kirjoitti...

ios gnu: Kiitos, ei se pieni kierre minuakaan niin kovin haittaa, kunhan ihmettelen mistä johtuu :)
Inkeri: Kiitos!
Anna: Kehräämö oli kiva paikka, mutta valitettavan kaukana tiheämmille vierailuille.
Eila: Toivotaan näin!
Päivi: Kiitos! En tiedä löytyykö netistä ohjetta.
Tiinaf: Juu, kyllä ilmoitan sitten ihan heti :-) Siellä kulkiessani mietin, että ketä kaikkia siellä Joensuussa neulookaan, mutta ei tullut ketään mieleen, niin huonosti muistan kuka missäkin asuu...

helena kirjoitti...

Maartsi: Kiitos! Mä mietin, että pitäis laittaa jotain mittakaavaksi eikä nuo pienet kävyt kyllä oikein riittäneet tuohon tarkoitukseen!

AnniKainen kirjoitti...

Ooo, hieno matto (pikkuliinaksi minäkin ensin luulin :). Oliko miten raskasta virkata? Olen vuosikausia haaveillut virkatusta pyöreästä matosta mutta epäilen ettei voimat riitä, eli taitaa jäädäkin haaveeksi.

Vieläkö sinne Pirttiin jäi lankoja? Edellisen kesän ostoksista ei ole kuin muutama kerä jäljellä eli pitäis saada täydennystä.

helena kirjoitti...

Annikainen: Kiitos, kiitos! Kyllähän se vähän ranteiden päälle käy, mutta ei ihan niin pahasti kuin kuvittelin. Pitäisi olla sellainen pitkävartinen koukku josta saisi oikein reilun nyrkkiotteen niin jakasaisi paremmin.

MINNA kirjoitti...

Magee matto! Tuollainen sopis meille yläkertaan pitsilampun alle.

Anonyymi kirjoitti...

Guuglettelin päivänkakkaramattoa ja päädyin sivullesi.
Just tänään kävin Joensuun Taitokorttelista ko. mattoon oranssia kudetta. Oli ihanaakin ihanampi osuma, kun siellä oli menossa "Wanhan kaupungin"-tapahtuma; oli kortteli täynnä vaikka mitä ihanaa :)
Tervetuloa joensuulaiseksi, jos ette jo ole - täällä on ihanaa jopa talvella :) - huom!siis on oikea talvi :)
*Aikku*

helena kirjoitti...

Aikku: :) Eipä olla joensuulaisia vieläkään, mutta kaikille olen kyllä teidän ihanaa Taitokorttelia kehunut ja kehottanut siellä käymään jos paikkakunnalle sattuu piipahtamaan. Kunpa pääsisin itsekin sinne pian uudestaan!