19. joulukuuta 2010

Tosi tarpeeseen

Tämän otsikon olen kirjoittanut luonnoksiin 5.elokuuta, joten ei ole mikään hetken mielijohde tämä postaus - tai sen aihe ainakaan. Olen jo pitkään toivonut, että ehtisin/jaksaisin/viitsisin neuloa itselleni kämmekkäät, koska vaikka työpaikallani on muuten ihan lämmintä ja mukavaa, niin kuitenkin tuntuu, että ranteet ovat konttorirotalla enemmän tai vähemmän jäässä.

Ranteenlämmittimet
Ohje: Piia Martikainen, Suuri Käsityö 11-12 (2010)
Lanka: austermann Alpaca Silk n. 60 g
Puikot: 4 mm

Malli on uusimmasta Suuri Käsityö -lehdestä, helppo ja nopea neuloa. Olipa mukavaa saada jotain kerrankin todella nopeasti ja kivuttomasti valmiiksi. Ohjeessa taisi tosin olla pieni virhe, sillä siinä käskettiin luomaan 24 silmukkaa ja neulomaan 3 tai 3,5 mm puikoilla. Minun kämmekkäissäni on kuitenkin 36 silmukkaa, vaikka lanka oli paksumpaa ja puikotkin  vastaavasti isommat. Kämmekkäät pääsivät heti käyttöön ja keräsivät töissä kollegoilta kehuja ideasta, muidenkin ranteita ilmeisesti palelee.

Hrrr....ota äkkiä se kuva!

Vielä kaksi työtä on tarkoitus toteuttaa tämän vuoden puolella: salomoninsolmuhuivi hierojalleni ja villasukat yhdelle kummipojistani. Pikkasen kiirus tulee, mutta ei haittaa!


Nitkutus jatkuu...

10 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Kauniit kämmekkäät! :)

Hepsi kirjoitti...

Ihanaiset kämmekkäät!

Emma kirjoitti...

Fiinit kämmekkäät, nyt ei varmasti palele :)

AnniKainen kirjoitti...

On varmaan ihanan lämpimät ja kauniit myös. Hmm, pitäisköhän minunkin tehdä moiset. No ennen joulua ei taida ehtiä mitään, hyvä jos siivoamaan, plääh.

Riikka kirjoitti...

Kauniit! =)

santra kirjoitti...

Tulihan kivat kämmekkäät. Tein itsekin samalla ohjeella ja tykkään. ;)

Katju kirjoitti...

Kivat ja upea lanka!

Maritta kirjoitti...

Kauniit ovat. Minullakin olisi tarvetta kämmekkäille töissä, josko kohta joulukiire hellittäisi ja saisi itsellekin jotain puikoille.

Lila kirjoitti...

Kivat kämmekkäät ja paljon muutakin olet saanut aikaan:)
Mukavaa ja rentouttavaa joulun aikaa sinulle ja perheellesi!

Kardemumma kirjoitti...

Aivan ihanat. Minunkin pitäisi tämmöiset itselleni tehdä. 1848 tehdyssä työpaikassani konttorirotalla on aina välillä paksu villatakki ja -sukat jalassa. Kaunista neulejälkeä sinulla!