12. helmikuuta 2011

Kosto on suloinen

Edit: Hip-hurraa! Sukkien malli selvisi, ne ovatkin "ruuturaitasukat", joihin Sinikka tuolla kommenteissa viittaa! Kiitos Sinikka, nyt uskon taas ymmärtäväni ohjeet oikein :)

**********************************************************

Sain anopiltani joulun välipäivinä sukkaohjeen, jonka otsikkona oli "Miesten sukka (Kontinkuvio)". Ohje oli kopio käsin kirjoitetusta ohjeesta, eikä siinä siten ollut mitään mallikuvaa sukista. Anopilla oli mielikuva, että ohje olisi ollut nk. konttineuletta oleviin sukkiin. Ohje oli 7 Veljestä -langalle ja koska sattuneista syistä olin sitä juuri hankkinut, niin päätinpä kokeilla, että millaiset sukat ohjeella oikein syntyisi. Neuloin mielestäni aivan ohjeen mukaan, en tiedä ymmärsinkö jotain väärin, mutta ei siitä kyllä konttineuletta tullut, vaan tällaista kiertävää raitaa.
Malli: Miesten sukka
Lanka: 7-veljestä
Puikot: 3 1/2 mm
Sukkaan luotiin 64 silmukkaa, neulottiin 2o2n -resoria noin 10-12 kerrosta, jonka jälkeen työhön lisättiin 8 silmukkaa ja aloitettiin kuvioneule. Lisätyt 8 silmukkaa kavennettiin ennen nilkan resoriosaa pois, mutta silti sukkaan jäi mielestäni hirmuisen paljon silmukoita. Neuloin ensimmäisen sukan kantapään ja kiilakavennukset peräti kolmeen kertaan ennen kuin sain siitä suhteellisen sopivan kokoisen.
 
Minulla on ollut jo pitkään haaveena saada joskus villasukat kuvattua  siten, että kuvausrekvisiittana olisi todella antiikkiset monot ja sukset. Tai edes vanhat, rottinkiset lumikengät. Kumpiakaan en ole vielä saanut mistään käsiini, mutta onneksi mieheltäni löytyy omasta takaa lähes antiikkiset luistimet. Nuorempi poika kyseli kuvausretkemme jälkeen, että "Iskä, luisteliksä ihan oikeesti noilla?"  Vanhempi poika tähän vastasi, että "Tietysti, nehän on ihan oikeesti hienot!" No, eipä tällaisia ainakaan enää varmaan kaupasta saisi ostaa, kaikki taitaa olla sellaisia mustia ja melkein muovisia nykyään.
Sukat menevät syntymäpäivälahjaksi appiukolleni, mutta kuvauksia varten ne pääsivät hetkeksi  ihan oikeaan käyttöön. Otsikko viittaa viime vuoden vastaavaan kuvaussessioon, jolloin mieheni kuvasi sormet kohmeessa sukkiani. Nyt sain minä kokeilla sitä samaa, maata jäällä ja zoomailla. Olin varustautunut kuin talvisotaan, enkä palellut yhtään vaikka pakkanen ja tuuli yrittivätkin meitä viilentää. Ulkoiluun aurinkoinen päivä oli  mitä mainioin ja luistelijoita merellä riitti!
Nitkutus jatkuu...

12 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Jännät sukat ja taas niin hauskasti kuvattu! Sie se osaat! =)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Komiat on sukat ja luistimet! Onkohan kirjoittaja unohtanut ohjeesta jotakin. Meillä Kauhavan Kangas-Aitan käsityöklubissa on tehty kontinkuviolapasia ja sukkia, itselläkin on ohje jemmassa. Joka tapauksessa sukat ovat näyttävät ja varmasti mieluisat.
Ja kiva lukea noista teidän kuvaussessioista :)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Tellu jatkaa... varmaan onkin niin, että ohjeessa on "väärä" nimi.

Marika kirjoitti...

Ihanat kuvat jälleen kerran ! Täytyy myöntää että noi luistimet vähän varastivat huomion noista sukista. Olisi ollut hauska nähdä muiden jäällä luistelijoiden ilmeitä kun makaat rähmälläsi ja kuvaat miehesi jalkoja.....;-D

Sinikka kirjoitti...

Kauniit sukat ja niin ihanat kuvat.Onko tää sukkamalli samanlainen kun mun sivulla olevassa "ohjeitani" ruuturaitasukat.Joskus aikonaan jossain kästyölehessä ol tuo ohje,joka ei valitettavasti oo enää tallessa.

helena kirjoitti...

Hepsi: Kiitos! Jännä niitä oli neuloakin kun ei yhtään tiennyt mitä niistä tulee :)

Tellu: Kiitos! Juu, Sinikkahan se keksi mikä oikea ohje on. Haluan kyllä vielä neuloa ne oikeat kontinsukatkin!

Marika: :) Mä en onneksi nähnyt niiden muiden luistelijoiden ilmeitä ;) Jotenkin oli helpompi olla kameran takana kuin edessä!

Sinikka: Oikeassa olet, kävin katsomassa ja kommentoimassa blogissasi! Kiitos vinkistä!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanan ihanat raidat.

MariL kirjoitti...

Hienot sukat!

AnniKainen kirjoitti...

No onpa vinhat sukat, siis tuo malli. En ole enne nähnytkään muttta nuo luistimet ovat jotenkin tutunoloiset, hienot kertakaikkiaan. Arvelin jutun alussa että teillä täytyy olla paljon lauhempaa kuin täällä kun tarkenee kuvata ja luistella :) Täällä on nytkin 20 astetta pakkasta, mutta ah, niin kaunista.

Nuo sinun kuvausideat kuulostavat niin hyviltä, että tekis mieli apinoida :) Mutta tulikohan ne kaikki vanhat monot heitettyä pois?

MINNA kirjoitti...

Mageet sukat ja luistimet!!!

Maritta kirjoitti...

Hienot sukat ja mahtavat kuvat! Taas kerran :D

Minna kirjoitti...

Hauskannäköiset sukat. Ja blogissani on sinulle tunnustus.