10. huhtikuuta 2011

Perla

Se on Helmi. Ihastuin tähän Tikrun malliin heti kun se julkaistiin ja hankin ohjeen ja langat syksyn kädentaitomessuilta Titityyn, mutta toteutus on vähän kestänyt. Tuijahan neuloi tämän useampaan kertaan ja pakko myöntää, että hänen kuvailemansa vastoinkäymiset pelottivat ja lykkäsin työn aloitusta. Pelkäsin myös, että olin ostanut lankaa liian vähän. Kevään messuilta ostin lankaa yhden vyyhdin lisää ja päätin ryhdistäytyä. Mittasin jo lokakuussa neulomastani mallitilkusta tiheyden ja se täsmäsi ohjeeseen aika hyvin. Tuijan postauksen perusteella kuitenkin tiesin, että pesun jälkeen tilanne on toinen ja niinhän se olikin.
Helmi by Mari Muinonen
Lanka allhemp6 vajaat 500 g
Puikot 4 mm
Yleensä neulon S-koon mukaan, mutta se vaikutti liian naftilta tällä kertaa. Vaikka M-koko puolestaan tuntui aivan liian suurelta, päätin kuitenkin neuloa sen mukaan ja toivoa että neule kutistuisi reippaasti pesussa, kuten mallitilkkukin. Niin kävikin ja ympärysmitasta tuli aika sopiva. Pituutta on ehkä hieman liikaa minun makuuni, mutta kai siihenkin tottuu.
Hamppulankaa en ole ennen tätä koskaan neulonut ja materiaali kiinnosti minua lähes yhtä paljon kuin neulemalli. Lankaa olikin mukava neuloa, tosin se oli sen verran kovaa, että etusormi piti loppuvaiheessa vahvistaa laastarilla. Neulepinnasta tulee uskomattoman tasaista, jopa sielä neule näyttää hyvältä tästä neulottuna. Lankaa jäi - tietenkin - se yksi vyyhti yli. Ohje oli erittäin selkeä ja malli nopea neulottava. Voisin jopa kuvitella vielä joskus neulovani toisen samanlaisen jostain muusta langasta.
 
Neulerintamalla on viime aikoina ollut hieman hiljaista muiden kiireiden vuoksi ja myös siksi, että neulominen ei enää ole innostanut vanhaan malliin. Olenkin päättänyt tehdä "Terhit" ja lopettaa bloggaamisen, koska perfektionistille jopa tällaisen harrastusblogin päivittäminen, vaikka epäsäännöllisesti ja harvakseltaankin, tuntuu välillä raskaalta. Eli suorastaan siis haittaa harrastusta, jonka olisi kuitenkin tarkoitus olla se rentouttava henkireikä. Siispä - näihin kuviin, näihin tunnelmiin - kaunis kiitos kaikille vuosien varrella kirjoituksiani kommentoineille! Ravelryssa jatkan ainakin toistaiseksi, joten tervetuloa sinne kuikuilemaan jos kiinnostaa.

20 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Kiva neule.
No voi sua kun lopetat, mutta aikansa kutakin jos siltä tuntuu!
Hyvät jatkot sinulle:)

seijap kirjoitti...

Ihana neule. Jälleen sellainen joka kuuluu minunkin todo listalleni. Mutta saas nähdä koska.
Nyt olen iloinen siitä, että olen Ravelryssä, sillä haluanhan tavalla tai toisella nähdä ihania käsitöitäsi.
Oma bloggaaminenkin tosin mietityttää, sillä olen laittanut yhteishaussa paperit menemään ja jos kaikki menee hyvin seuraavat 1,5 vuotta opiskelen työnohessa ja saapa sitten nähdä kuinka jaksaa blogata.
Ihania kevät päivia sinulle.

hillanen kirjoitti...

Älyttömän nätti neule :)

Pitääkin lisätä siut kavereihin ravelryssä sitten, ettei jää kauniit työt näkemättä!

AnniKainen kirjoitti...

Voi miten kaunis neule, taasa kerran. Nyt kyllä tulee surku ja ikävä, sinun blogia on nääs ollut niin mukava seurata, oikein huomaa odottavansa uusia postauksia. Mutta aikansa kutakin sanoi.. kuka?, oliko se jänis pakkasella vai pässi kun päätä leikattiin :) No onneksi on tuo ravelry.

Itsellänikin on päivitykset vähentyneet huomattavasti. Laiskottaa tavallaan, on muita kiireitä ja motivaatio, no on mitä on milloinkin. Mutta onneksi se ei neulomisintoon vaikuta.

Kiitos mielenkiintoisesta, innostavasta blogista ja kaikkea hyvää ja kaunista sinulle :)

Tess kirjoitti...

Ihana neule! Kesäksi voisi tehdä itselle samalla ohjeella neuleen. Hampun sijasta vaikka puuvilla-pellavasekoitetta tai jotain...

Voi harmi, kun lopetat blogin pidon :( Mulla tahtoo räveltämössä mennä kaikki ohi, kun en ehdi siellä oikein olla. Lähinnä neuleohjeita vain tulee metsästeltyä. Mie päivitän harvemmin ja monesti olen miettinyt tuota blogin pitämisen mielekkyyttä. Tykkään kuitenki kirjotella, joten siksi ei ole tullut heitettyä hanskoja nurkkaan.

kaisa kirjoitti...

Mullakin tulee ikävä sun blogia! Mut onneksi ravelryssä nähdään sun kauniita neuleita.

MINNA kirjoitti...

Tosi kaunis neule!

Oikein hyvää kevään jatkoa ja kesän odottelua. Ravelryssä nähdään ;O)

O kirjoitti...

Mulle tulee kans ikävä postauksiasi, olen käynyt mielellään ihailemassa kauniita neuleitasi! Olen kyllä ravelryssä, mutta jotenkin se ei ole sama, katsella siellä ihmisten tekemisiä. Blogissa on yleensä mukavaa juttua myös, tarinaa siitä miten neuleet syntyivät. Mutta hyvää jatkoa sinulle ja toiv.neulominen jatkuu, ja kiva oli seurata blogiasi tähän saakka!
Outi

Anna kirjoitti...

Upea neule ja väri! Todella onnistunut. Harmi, etten nähnyt sitä, kun kävin Helsingissä.

outi kirjoitti...

Kiitos blogistasi, neuleistasi ja harmi, että "katoat". Onneksi on Ravelry - sieltähän se Terhikin löytyy. Hyvää kevättä sinulle ja ehkä vielä palautuvaa neuleinnostusta.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Voi! Toivottavasti bloggausintosi joskus palaa.

Vilma kirjoitti...

Ihan helmi Helmi. :) Helmenharmaana todella kaunis.

Harmillista, että blogi jarruttaa itse asiaa eli neulomista. On ollut kiva lukea ja katsoa juttujasi, kiitos. Aurinkoista kevättä ja tavataan Ravelryssä! :)

Hepsi kirjoitti...

Ihana neule jälleen!
Harmi, kun lopetat. Tunnut jotenkin niin läheiseltä ja tykkään tyylistäsi kirjoittaa. Mutta yritän Ravelryssa seurata sinua! =)

Tuija kirjoitti...

Hyvä, että uskaltauduit pelotteluistani huolimatta hamppuprojektiin ja kiva siitä tulikin. Ollaan samiksii! :)

Harmi, että lopetat kauniin ja kivan blogisi, mutta ymmärrän hyvin, kuinka blogin pitämisestä voi tulla myös taakka, kun hommaan haluaa panostaa. Mukavaa kevään jatkoa ja tapaamisiin Ravelryssä!

Kaisa kirjoitti...

Kaunis neule!
Hyvää jatkoa!

Jatta kirjoitti...

Neule on todella kaunis! Ja harmitus kun lopetat, blogiai on ollut yksi suosikeistani alusta asti. Joten kiitos kaunis <3 ja hyvää jatkoa :)

kio kirjoitti...

Sääli että lopetat. Saahan sitä toisaalta kirjoitella jos joskus huvittais..

Ingi kirjoitti...

Olen ihaillut blogiasi, harmi kun lopetat. Itse seuraan blogeja mieluummin kuin Ravelryta. Kauniin neuleen olet tehnyt, pituus on juuri sitä, mistä itsekin pidän.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpas kaunis ja tyylikäs. Toivottelen Sinulle ja Rakkaillesi Ihanaa pääsiäistä

Wioletta G kirjoitti...

Piękne rzeczy Pozdrawiam:)