2. syyskuuta 2011

Copycat


Tämä neule, se on kuulkaas työvoitto! Olen jo vuosia ajattellut, että "sitten ensi kesäksi" neulon itselleni puuvillaisen tms. takin, jonka voi aina, ihan vaan kaiken varalta ottaa mukaan joka paikkaan, jospa vaikka tarvitsisi pitkähihaista sitten illemmalla. Näitä "ensi kesiä" on mennyt ohi useampi, ja niinhän se meni tämäkin kesä, ilman kesäneuletta.


Malli: Törkeästi matkittu Mian Ukkospilveä
Lanka katia linen, hieman alle 400 g
Puikot: 3 1/2 mm

Työvoitto myös siksi, että se on neulottu ylhäältä alaspäin ja ilman sauman saumaa. Jo pitkään olen ihaillut ystäväni Annan tapaa neuloa näin lähes kaikki neuleet. Olenpa tekniikkaa itsekin muutaman kerran kokeillut, mutta jotenkin se on silti jäänyt minulle hieman vieraaksi. Kesällä tapasimme Mian ja Annan kanssa Tallinnassa ja tuolloin he molemmat hehkuttivat tämän tekniikan jaloutta. Mialla oli mukanaan myös juuri silloin valmistunut neuletakki, jota kadehdin, erityisesti siinä vaiheessa kun aurinko meni pilveen ja olisi ollut mukava vetäistä jotakin pitkähihaista ylleen. Mian takin langat oli ostettu Tallinnasta, joten tapaamisemme päätteeksi marssimmekin Liann Lõngad -puotiin ja ostin sieltä itselleni kesäneuletakkiin langat.


Aloitus viivästyi, koska edellisessä postauksessa esittelemäni pellavamekko oli pahasti vaiheessa. Heti kun sain sen puikoilta, kävin käsiksi tähän. Valitsin mallikuvion Haapsalusall -kirjasta, neuloin mallitilkun, perehdyin uudestaan provisional cast on -tekniikkaan ja aloitin neuleen ylhäältä alaspäin. Ja luulinpa, jälleen kerran, kutaisevani sen tuossa tuokiossa. Ja taas kerran olin niin väärässä. Milloin opin, että käsityö ei ole koskaan kovin nopeaa? Toisaalta, ystävällinen työkaverini lohdutti, että häneltä olisi mennyt vastaavaan vuosia - ei viikkoja :)Jos nyt joku muu päättäisi neuloa pitsineuleen ensimmäistä kertaa ilman ohjeita ylhäältä alaspäin, niin suosittelen lämpimästi valitsemaan jonkin symmetrisen pitsikuvion. Minä nimittäin jouduin neulomaan molemmat etukappaleen alut kahteen - toisen jopa kolmeen kertaan, ennenkuin sain ne oikein. Olisi varmasti onnistunut ensimmäiselläkin kerralla, jos olisin malttanut edes hetkeksi pysähtyä miettimään symmetriaa tai sitä miten mallikuvio jatkuu kainaloista alaspäin. Tai jos olisin huomannut, että toisella puolella olin ihan pokkana neulonut kaksi kertaa samat kuviokerrokset ja koko kuvio oli siis aivan pielessä. Toisen hihanpyöriön tein kolmeen kertaan, Mialta saamistani hyvistä vinkeistä huolimatta.


Sanoisin, että tämä oli hyvin opettavainen projekti. Opin paljon asioita, jotka voin sitten taas seuraavalla kerralla autuaasti unohtaa :)
Nitkutus jatkuu...

26 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kiva että olet palannut ! Kaunis on takki, erityisesti pitsikuvio ja väri. :-)

seijap kirjoitti...

Voi, kuinka ihana!

Raitalammas kirjoitti...

Todella onnistunut neule!

Jatta kirjoitti...

Se on tosi, tosi kaunis! Ja pisteet myös sitkeydestä :)

Hepsi kirjoitti...

Kyllä kannatti! Upea takki!

AnniKainen kirjoitti...

Haa, nyt sinulla on takki valmiina ensi kesäksi ja kaunis takki onkin :)Tuo pitsikuvio sopii todella hyvin tuohon malliin. Minäkin olen ihaillut Annan sujuvaa tekniikkaa, jolla hän pyöräyttelee neuleitaan ylhäältä alas.

Onpas sinulla kauniisti leikatut hiukset :)

enkulin käsityöt kirjoitti...

WAU mikä ihanuus.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Oikein kaunis ja hyvännäköinen! Alkoi heti tehdä mieli itsekin neuloa jotain tuollaista.

Anna kirjoitti...

Upea, ihana takki! Onnitteluja! Miten neuloit hihat? Teitkö lisäyksiä/kavennuksia kuvioon?

MINNA kirjoitti...

Kaunis neule tuleville kesäilloille!

santra kirjoitti...

Niin, sitkeä se täytyy joskus olla, että saa neuleet valmiiksi, mutta lopussa kiitos seisoo, niinkuin sanotaan. Sitä paitsi tuo kuulostaa niiiin tutulta tuo uudelleen neulominene eli sama vika 'rahikaisella'. :) Tosi kaunis neule.

helena kirjoitti...

Marika: Kiitos! Harmaa on aina kaunis!

seijap: Kiitos, olen tyytyväinen.

Lammas: Kiitos, se tulee käyttöön ihan heti!

Jatta: Kiitos! Sitkeyttä tarvitaan kun ei tee hyväksi todetun ja testatun mallin mukaan. Välillä sitä tosin ihmettelee, että miksi pitää hakata päätä seinään :D

Hepsi: Kiitos! Uskon sen olevan hyvin käytännöllinen.

AnniKainen: Kiitos, kuuri näin minäkin ajattelin :) Tukka lyhenee aina kun kampaajalla, mutta olen hyvin tyytyväinen nykyiseen kampaajaani.

helena kirjoitti...

enkulin käsityöt: Kiitos :D

Päivi, Lankakomero: Kiitos! Huomasit varmaan yhtäläisyyden omaan keskeneräiseen neuleeseesi?

Anna: Kiitos! Juu, kavensin hihoja vähentämällä kuviosta silmukoita.

Kesän lapsi: Kiitos! Kesäiltoja odotellaan :)

Santra: :)) Purkaminen tuntuu joskus vain niin kovin raskaalta, mutta mielummin puran kuin tyydyn huonoon lopputulokseen.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Hienosti sopii sinulle. Kannatti ahkeroida! Sävykin on hyvä valinta.
Minä en ole vielä koskaan neulonut mitään ylhäältä alas tai sukkia varpaasta ylös :)

Wioletta G kirjoitti...

Witaj.Piękny cardigan, podoba mi się. Pozdrawiam:)

Ingi kirjoitti...

Hyvin kaunis siitä on tullut, kyllä vaivannäkö kannatti!

helena kirjoitti...

Tellu-Tellervo: Kiitos! Minä olen neulonut yhdet tai kahdet sukat varpaista alkaen, mutta en ole sinut senkään kanssa :)

Wioletta G: dziękuję! Thank you!

Ingi: Kiitos! Käsityössä on aina vaivannäköä enemmän tai vähemmän, siinä sen suola minusta onkin :) Ainakin osittain...

Mia kirjoitti...

Kyllä siitä tuli hieno! Olen otettu, että neuleeni inspiroi sinua, mutta harmittaa puolestasi, kun jouduit korjailemaan monesti neulettasi matkan varrella. Tunnustan, että minäkin joudun usein purkamaan ja korjaamaan, vaikka olisin laskenut kaiken kuinka huolella. Oman ukkostakkini jälkeen olen kiinnittänyt huomiota pitsikuvioiden symmetrisyyteen tarkemmin.

Ula Zygadlewicz ~ Zulka kirjoitti...

Beautiful!

Tuija kirjoitti...

Sitkeää, taitavaa työtä. Onnea!

MINNA kirjoitti...

Blogistani löytyy sinulle ruusuja :O)

Sulotar kirjoitti...

Todella kaunis.

helena kirjoitti...

Zulka: Thank you!

Tuija: Kiitos, välillä tarvitaan sitkoa :)

Sulotar: Kiitos, mukava että pidät siitä.

Pitsisukka kirjoitti...

Tuo on kyllä ihana!

ArualMaria kirjoitti...

Ihana takki ja kauniita kuvia. Tykkään myös tuosta langasta, kaikki pellavainen on pop! :)

helena kirjoitti...

Pitsisukka: Kiitos, onnistuin lopulta, vaikka säätöä olikin!

ArualMaria: Kiitos kehuista. Pellava on ihanaa, mulla on sitä itseään ja yhtä toista pellava-puuvilla-sekotusta tuolla odottamassa... Kun vaan olisi enemmän aikaa neuloa!!!