1. lokakuuta 2011

Ei niin kovin leveähelmainen tunika

Jos edellisen postauksen neule oli kevään messujen seurausta, niin tämä on nyt sitten syksyn satoa Lankatalo Priiman osastolta.
Flared tunic top, Twilleys
Lanka: Twilleys Freedom Purity
Puikot: 6 mm ja 6,5 mm

Koska olen oppinut, että saumoja kannattaa välttää, päätin neuloa tämänkin ilman saumoja, yhtenä kappaleena. Heh heh. Neuloin innoissani helmasta kainaloihin asti, kunnes vihdoin maltoin sovittaa tekelettä ja todeta, että etukappaleet menevät täysin kaksinkerroin päälleni. Miten se siellä messuilla ei näyttänyt lainkaan niin isolta??? Seuraavaksi ajelin Priimaan ja pyysin saada sovittaa sitä messujen mallikappaletta. Ylläri-pylläri, se todellakin oli aivan liian suuri! 
Kotona laskeskelin, että jos vähennän silmukoita noin 17%, neuleesta tulee sellainen kuin haluan. Purinpa sitten (tyynesti) neulomani 5 kerää lankaa takaisin kerille ja aloitin alusta, vahingosta viisastuneena kaikki kappaleet erikseen. Sain kaiken muun, paitsi toisen hihan valmiiksi, harsin osat yhteen ja sovitin. Jaa-a, muuten hyvä mutta ainaoikein neule alkoikin aivan liian ylhäältä ja näytti typerältä. Purinpa (kevyesti hammasta purren) taas kaikki etu- ja takakappaleet noin 10 cm kainaloiden  alapuolelle, jotta saatoin aloittaa aina oikein -neuleen alempaa. Harsin ja sovitin: ta-daa sehän on hyvä! Enää toinen hiha, jonka neuloin pikapikaa valmiiksi vain todetakseni, että olinpa sitten unohtanut tehdä ne heti raglankavennusten alussa tehtävät 3x1 s kavennukset. Voi taivahan talikynttilät...siinä oli kuulkaas jo amalgaamit lujilla!
Mallissa sinänsä ei ole mitään turhia kiemuroita, ainoat mutkat ovat nuo palmikonkierrot hihansuissa.
Niin että olisipa muuten ollut tosi nopsa neulottava tämäkin, jos kaikki vain olisi mennyt kerralla putkeen. Tai edes lähelle putkea. Tai vähän sinne päin edes. Toisaalta, mikäs kiire tässä mihinkään...

Kävin tänään Helsingissä uuden lankakaupan, Villavyyhdin avajaisissa. Siellä oli myynnissä ainoastaan kauniita ja vielä kauniimpia lankoja, ei ensimmäistäkään vyyhtiä tai kerää mikä ei minulle olisi kelvannut. Hillitsin kuitenkin itseni (mies oli mukana) ja ostin vain muutaman vaivaisen kerän. Ihailen suuresti uuden yrittäjän rohkeutta ja suosittelen kaupassa pistäytymistä lämpimästi ihan jokaiselle.
 
Ja Helsingissä kun olin, niin kävin tietenkin myös ihmettelemässä maailman ehkä suurinta torkkupeittoa senaatintorilla, on siinä ruutu poikineen...


Nitkutus jatkuu...

21 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Ollaan käyty näköjään samoissa paikoissa tänään. Ettei olisi vain oltu yhtä aikaa tuolla villavyyhdissä???? Ainakin yksi sun tyyppinen nainen oli siellä samaan aikaan ja tummakutrinen mies oli mukana kuvaajana :).

Mulla oli punainen takki ja mustat aurinkolasit sekä olimme hieman ennen puolta päivää liikkeellä;)

Hepsi kirjoitti...

Upea tunika ja taas niin kivat kuvat!

Mia kirjoitti...

Onnittelut, nyt se on valmis! Hieno siitä tuli, ja se näyttää mukavalta ja lämpimältä! Voisin kuvitella tunikan myös omaan kaappiini. Taustalla näkyvää maisemaa ihailen myös. Missä kuvaat neuleesi? Joko on uutta lankaa puikoilla?

helena kirjoitti...

Marja: No näköjään ollaan oltu! Se olin minä siellä kaupassa mieheni kanssa juuri hieman ennen puolta päivää... Yritin kyllä bongata olisiko siellä tutun näköisiä bloggareita, mutta enpä tunnistanut ketään. Olitkohan sinä se, joka tuli sen toisen miehen kanssa sisälle hieman ennen kuin lähdimme?

helena kirjoitti...

Hepsi: Kiitos! Kuvien kanssa oli yhtä tuskaa tänään, aluksi liikaa aurinkoa ja lopuksi aurinkoista paikkaa etsittiin kun oli jo niin myöhä :)

Mia: Kiitos vaan, on valmis ja erittäin mukava ja lämmin päällä. Tänään kuvailtiin ensin Kaisaniemen puistossa, sitten Sinerbrychoffin puistossa ja nuo kelpuuttamani kuvat lopulta Eiran rannassa. Ei ollut järkkäriä mukana, ei... Uutta lankaa ei ole vielä puikoilla :)

Lila kirjoitti...

Kivan näköinen tunika :)

Ingi kirjoitti...

No voi-voi, puraminen on kyllä inhottavin tehtävä neulehommissa. Lopputulos on upea, hyvin istuva. Yksinkertaisessa mallissa on kauniita yksityiskohtia.
Harmi, etten päässyt "livena" tilkkupeittoa katsomaan, huikea se oli uutiskuvissakin.

helena kirjoitti...

Lila: Kiitos!

Ingi: Purkaminen ei ole minunkaan lempihommaani, mutta mielummin puran kuin jätän huonosti onnistuneen neuleen kaappiini lojumaan.

Anna kirjoitti...

Hieno siitä tuli! Neuloitko alhaalta ylös? Purkaminen on tavallista, suhtaudun siihen kun neulomisen luonnoliseen osaan. Millaista tuo uusi kauppa tuntuu?

AnniKainen kirjoitti...

No nyt jos toisen tekisit niin menis kuin unelma :) Joskus vastustaa mutta lopputulos on kyllä kaiken vaivan väärti. Ihanan tyylikäs tunika! Mistä sait ohjeen?

MINNA kirjoitti...

Aivan ihana neule!!! Nostan molemman käden peukut pystyyn sitkeydestä neuleen neulomisessa. Sitkeys kyllä kannatti :O)
Ihania maisemia kuvissa.

Hepuli kirjoitti...

Oi mikä matka neuleen kanssa :) Mutta kannatti hampaita vähän nitkutella myös, lopputulos on aivan ihana! Ihanan syksyinen ja lämmin värikin!

helena kirjoitti...

Anna: Kiitos! Neuloin alhaalta ylös, en jakasnut miettiä muuta. Uusi kaupopa oli kiva, paljon hienoja lankoja!

AnniKainen: Niinpä! Neuloisin kyllä toisinpäin eli ylhäältä alas niin saisin nuo rumat raglansaumat kauniimmiksi. Ohjeen sain lankojen mukana messuilta, se on kopio jostain, mutta en tiedä mistä. Kuvittelisin, että jonkinlaisesta lankavalmistajan ohjevihkosesta, mutta en ole varma.

Minna: Kiitos! Halusin siitä sopivan, joten en oikeastaan surrut tuota "hukkaan mennyttä" työtä kovinkaan paljon.

Hepuli: Kiitos, lämmin on, mutta ei liian kuuma kuitenkaan.

Minna kirjoitti...

Mua alkoi jo noi amalgaamit naurattaa... että tuttua, niin tuttua. Mulla odottaa yhdet neljäsataagrammaa keriltä vyyhdeiksi taikomista, kostuttelua ja uudelleen kermistä... huoh. Mutta toivottavasti lopputulos on - sitten joskus - yhtä kiva kuin tuo sinun. Tykkään siitä kovasti!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Tuska ei ainakaan välity kuvissa :) Ennen kommenttien lukemista ajattelin, että teidän kuvissa on aina niin levollinen ja harmooninen tunnelma. Mulla ei ole kärsivällisyyttä kuvaamisessa, äkkiä pitäsi saada hyvät kuvat ja eihän se niin mene.
Neule on onnistunut, kiva malli ja väri, napit hieno yksityiskohta. Mulla on myös isoja nappeja varattuna...pitääköhän seuraava neule suunnitella niiden mukaan :)

helena kirjoitti...

Minna: Olen kyllä lukenut yhdestä epäonnistumistakista ;) Toivottavasti inspistä riittää lankojen kostutteluun, kerimiseen ja uudelleen neulomiseen, että saamme nähdä mitä siitä lopulta tuli!

Tellu-Tellervo: Taisin olla jo täysin toipunut kaikesta ikävästä kuvaussession aikana ja olo oli tuossa vaiheessa jo hyvin levollinen. Takana oli koko pitkä päivä kaupungilla, liiviä käytetty ja todettu se todelliseksi käyttöneuleeksi.

santra kirjoitti...

Kyllä se aina välillä lohduttaa kuulla, etten minä ole ainoa joka PURKAAAAAAA......... Nättiä on valmiiksi taas tullut. :)

Tuija kirjoitti...

Sitkeys palkittiin jälleen kerran. Kiva syysneule!

Minäkin pistäydyin Villavyyhdissä lauantaina, mutta vasta puolen päivän jälkeen. Lankavalikoima vaikutti tosiaan ihanalta ja virkistävän erilaiselta, koskapa heillä on sellaistakin, mitä ei tietääkseni Suomessa muualta saa.

Pirena kirjoitti...

Niin tuttua hommaa tuo purkaminen, että se käy itseltäni jo rutiinilla.

helena kirjoitti...

santra: Kiitos! Minustakin on kiva, että en ole ainoa joka p-u-r-k-a-a..

Tuija: Kiitos! Villavyyhdillä on selvästi oma tilaus, siellä on tosiaan paljon lankoja joita ei Suomessa taida olla ja myös näitä kotimaisia joita en aiemmin nähnyt kuin messuilla.

Pirena: Juu, mutta välillä olisi mukava vaan neuloa ihan rutiinilla, vai mitä ;)

Snowcatcher kirjoitti...

Your blog and photography are absolutely stunning, and if the needlework is yours, you are so talented. I especially enjoyed the photo of the children in the granny squares. What a GREAT idea!