15. huhtikuuta 2012

Kohti ääretöntä ja sen yli

Vietin perjantai-illan työkavereiden kanssa Tampereella, käytiin syömässä hyvin ja katsomassa TTT:n vaikuttava versio klassikosta Viettelyksen vaunu. Osa meistä jäi kaupunkiin yöksi ja aamulla lähdimme kiertämään kaupungin hienoja pieniä sisustustarvikeliikkeitä, lankakauppoja ja muita mukavia paikkoja, kuten esim. Verkatehdas ja Kehräsaaren pikkuputiikit. Itselläni oli yksi ainoa tavoite, mutta kova sellainen: täydellisen oranssin vetoketjun löytäminen Triip-neuleeseeni.
Malli: Triip by Suvi Simola
Lanka: Evilla 8/2 ja Maija molemmat kaksinkertaisina yht. 360g
Puikot: 5,5 mm, 40 ja 80 cm
Tilasin alkuviikosta Suvilta saamani vinkin perusteella Irticon nettikaupasta täysin summamutikassa oranssin ja luonnonvalkoisen 25-senttisen avoketjun. Vetoketjut eivät tulleet vielä torstain postissa ja vannotin miestäni tarkastamaan heti olisivatko ketjut oikeaa väriä, mikäli sattuisivat tulemaan perjantaina. Iltapäivällä sain häneltä kuvan kera viestin, että oranssi on aivan liian räikeä ja luonnonvalkoinen aivan liian valkoinen.
 

Olin varma, että edessäni on mission impossible, mutta Koskikeskuksen Merletto-liikkeessä tärppäsi! Siellä sitä oli valinnanvaraa, paljon värejä, malleja ja muuta valikoimaa. Päädyin lopulta hieman tummempaan ja pidempään 30-senttiseen ketjuun. Ja olen niin tyytyväinen!
Pidän kovasti Suvin suunnittelemista malleista, olen toteuttanut useammankin  Mustikan  ja myös yhden Vohvelin, eikä tämä Triip todellakaan jää viimeiseksi Suvin neuleista. Haaveilen tekeväni vielä joskus ainakin Less is more ja Vammus -neuleet. Triip oli mukavaa neulottavaa alusta loppuun ja ohje äärimmäisen selkeästi kirjoitettu. Oma mokani oli, että tein yhdet raglanlevennykset liikaa. Ilman tätä virhettä takista olisi tullut istuvampi. Sisäinen pikku perfektionistini rutkuttaa myös neulepinnan epätasaisuudesta ja pikkujutusta hihansuissa. Se ei meinaa nimittäin millään sulattaa sitä, että hihoja ei ole reunustettu valkoisella, vaikka kaikki muut reunat ovat valkoisia. Ei kai niistä hihoista mitään karkaa, vaikka minulla olisikin sellainen olo, että ne ovat jotenkin auki?
 
Pinnan epätasaisuus johtuu paitsi siitä, että neuloin kaksinkertaisella langalla, myös siitä, että en enää millään uskaltanut kastella ja pingottaa neuletta kunnolla valmiina, koska vieläkin pelkään, että tuo oranssi lanka irrottaa väriä. Hihansuiden ainaoikein-osuutta en ole kastellut vielä lainkaan, koska pelkäsin niiden venyvän liikaa. Joku tietenkin huomaa myös sen, että takin etuosan alareuna ei ole kauniin kaareva, kuten alkuperäisessä mallissa. Siispä tunnustan sovinnolla, että siinä vaiheessa kun päätin hieman jatkaa neuletta en suinkaan purkanut sitä lyhennettyihin kerroksiin asti, kuten jokainen kunnon neuloja olisi tehnyt. Minä vain jatkoin ja annan senkin itselleni anteeksi. Tämä olkoon yksi niistä pienistä avartumisen yrityksistäni, joihin kuuluu myös se kirjaviin lankoihin totutteleminen. 
Vantaankoskella kuvailtiin ja kuten kuvista näkyy, tällä hetkellä Vantaa ei virtaa mitenkään erityisen hiljaa. Veden väristä voi ymmärtää, miksi olen aina niin kateellinen kanssaneulojalle Leppävirralta!

Yksi ekstra plussa tälle neuleelle on, että tämä on ensimmäinen vaatekappale, jonka kanssa voin käyttää jo pari vuotta sitten ostamiani Kerttu Kalteisen tekemiä paperinarukukkakorviksia.
Nitkutus jatkuu...

27 kommenttia:

berenike kirjoitti...

On nätti, tosi aurinkoinen neule :)

Mia kirjoitti...

Kaunis on minustakin, ja pirteä väriltään.

Hepsi kirjoitti...

Kaunis neule jälleen kerran!

Suvi kirjoitti...

Ihanan pirteä paita siitä tuli!
Kauniit korvikset myös :)

helena kirjoitti...

berenike: Kiitos, aurinkoinen oli päiväkin, ihanaa!

Mia: Kiitos, oranssi vaan nyt on mun lemppari...

Hepsi: Kiitos, jälleen kerran ;)

Suvi: Kiitos itsellesi upeasta mallista. Korvikset on minusta superkivat, mutta jääneet toistaiseksi käyttämättä.

Näppi kirjoitti...

Kaunis neule kyllä on ja upean oranssi. Mä en kyllä ois huomannu nuita sun luettelemiasi "virheitä", jollet ois niitä maininnu, enkä huomannu niitä kaikkia siltikään... Joten turha suurennella asioita, hyvä se on ja piste. :)
Ihana kuvvauspaikka, vaikka kosken vesi onkin hieman likaista.

Maritta kirjoitti...

Pirteä väri ja kaunis neule, kannatti säätää. Tuo ainaoikean kasteleminen jännittää juuri nyt täälläkin. Pitäisi iskeä neule veteen ja toivoa parasta mutta jo kolmatta iltaa välttelen, kun tuo venahtaa kuitenkin...

AnniKainen kirjoitti...

Voi juku miten ihananihana neule ja tuo väri, niin aurinkoinen ja lämmin. Hyvältä näyttää!

Juu, myönnetään ettei meillä ihan noin ruskeaa virtaa ole :)

Minna kirjoitti...

Näyttää sellaiselta reippaalta mukavalta käyttöneuleelta. Kummasti kävi taas niin, että vaikka malli ei aiemmin ole sytyttänyt, niin nyt voisin kuvitella sen neulovani.

helena kirjoitti...

Näppi: kiitos! Itsellenikin muistiin kirjaan mitä tuli mokailtua, voi sitten tarkistaa täältä mitä kannattais tehdä toisin jos joskun tulis toinen samanlainen tehtyä-

Maritta: Kiitos! Se kastelu on vähän jännää, toivottavasti sulle käy hyvin sitten kun rohkaistut!

AnniKainen: Kiitos, kiitos! Juu, ei ole teidän virta tuollainen. Mutta mä voin sitten kesämmällä vähän leveillä merenrannalla, vaikka se onkin Helsingissä ;

Ingi kirjoitti...

Taas on neule kuin luotu sinulle! Kaunis ja hyvin istuva. Itse muuten kastelen hyvin harvoin valmiin neuleen, en luota siihen, että se pysyy enää kuosissaan. Ennevanhaan höyrytin, nykyään suihkutan kosteaksi, se saa riittää.

Kristiina kirjoitti...

No huh, joko hää sen tekas. Melkosta nitkutusvauhtia. Se on kyllä kaunis. Jänskä miten malli muuttuu ihan kuin uudeksi, kun sen neuloo eri värisenä.

Saila kirjoitti...

On kyllä kaunis neule! Voisin kuvitella itsellenikin tuollaisen.

Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

Tuija kirjoitti...

Iloinen, kiva neule!

Tess kirjoitti...

Oi, tosi nätti ja niin ihastuttavan pirteä väriyhdistelmä.

Kaisa kirjoitti...

Ihana tuo oranssi väri ja muutenkin kaunis neule!

hillanen kirjoitti...

Niin kaunis.

Ula Zygadlewicz ~ Zulka kirjoitti...

Bardzo optymistyczny sweterek :)

Hepuli kirjoitti...

Kaunis neule! Ihanan lämmin oranssi sävy ja tosi kaunis malli!

helena kirjoitti...

Ingi: Kiitos! En minäkään aina kokonaan kastele neuletta, vaan ainoastaan sumutan ja laitan ehkä pyyheliinan vielä päälle painoksi, usein se riittää.

Kristiina: No huh vaan, itselläsi minusta noita neuleita ja ompeluksia tuosta noin vaan pumpsahtaa! Mutta samaa mieltä siitä, miten erilainen malli on erivärisenä. Mun ei ole ainakaan mitenkään hillityn hallittu vaan sellainen - noh, vaikka vähän sporttinen?

Saila: Kiitos! Ja ihanaa viikkoa myös sinulle :)

Tuija :D kiittää!

Tess: Kiitos! Ihanaa nähdä sinua "linjoilla"!

Kaisa: kiitos, mä olen niin oranssin ystävä, että se ei lähde varmaan kulumallakaan minusta.

Hillanen: Kaunis kiitos!

Zulka: Thank you! Dziękuję bardzo!

Hepuli: Kiitos! Kauniilla mallilla oletan sinun tarkoittavan Triipiä, enkä minua ;)

ArualMaria kirjoitti...

Ihanan aurinkoinen takki! Tosi nätti.

Emma kirjoitti...

Mahtava takki ja onnistuneet värivalinnat, lempineuleainesta!

helena kirjoitti...

ArualMaria: Kiitos! Onneksi sitä aurinkoa näkyy jo taivaallakin.

Emma: Kiitos, joo mä luulen että tämä tulee ihan oikeasti käyttöön:)

MINNA kirjoitti...

Tulipa kaunis neule! Oranssi väri sopii hyvin sinulle.

Neulisti kirjoitti...

Upea neuletakki! Kävipää sinulla lopulta onni, kun löysit täydellisen vetoketjun. Niissä on yleensä aina ihan liian vähän valikoimaa tarjolla.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Sporttinen tuli minullekin ensimmäisenä mieleen ja sehän sopii sinulle oikein hyvin.
Oikeaa vetoketjua on kyllä joskus tosi vaikeaa löytää, kun värin lisäksi pitää olla tietty pituus, hammasten leveys yms.
Itse muistaa (ainakin valmistumisen aikoihin) työn pienet "epäkohdat", muut eivät huomaa mitään. Ja kun aika kuluu, niin ei niitä enää itsekään muista, onneksi :)

Soyun Park kirjoitti...

Helena,

What a lovely jacket!! I really adore the color, fantastic color choice!!
BTW, I have a good news for you. Please stop by my blog and check it out!